Shopping: dit zijn de beste brow gels voor vollere wenkbrauwen

Geüpdatet op 31 mei 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Shopping: dit zijn de beste brow gels voor vollere wenkbrauwen Launchmetrics Spotlight

Blijven je wenkbrauwen nooit in de plooi liggen? Dankzij deze brow gels breng je ze mooi in vorm.

Of je nu graag je wenkbrauwen inkleurt of ze liever naturel laat, een brow gel komt altijd van pas. Door een wenkbrauwgel blijven je wenkbrauwen goed liggen en zien ze er tegelijk voller uit. Het is een noodzakelijk product bij een full face make-up look, maar ook als je gaat voor een 'no make-up' make-up look is een doorschijnende brow gel onmisbaar.

Hoe breng je brow gel aan?

Een neutrale wenkbrauwlook verkrijg je in 3 fases. Begin bij het dikke uiteinde en kam je wenkbrauwen met de brow gel in een hoek van 90 graden tot je aan de 'knik' komt die ongeveer halverwege je wenkbrauw zit. Vanaf hier ga je geleidelijk aan over naar een hoek van 45 graden. Laat die hoek steeds kleiner worden zodat je aan het uiteinde van je wenkbrauw bij een hoek van 0 graden komt.

De beste brow gels voor elk budget

Benefit Gimme Brow+

Deze brow gel wordt door visagisten geprezen als de allerbeste wenkbrauwgel. Deze gel bevat microvezels die zorgen voor meer volume en definitie. Gimme Brow+ is beschikbaar in 8 verschillende tinten.

brow gel
Gimme Brow+, Benefit

Shop hier

Ilia Essential Brow Gel

Reageert je huid soms geïrriteerd op make-up producten? Dan is deze brow gel misschien wel iets voor jou. De brow gel van Ilia bestaat namelijk uit biologische, plantaardige ingrediënten wat het product zachter maakt voor de huid. Daarnaast zorgt de speciale formule ervoor dat je wenkbrauwen flexibel blijven en de gel niet schilfert.

brow gel
Essential Brow Gel, Ilia via Rheine

Shop hier

Diorshow On Set Brow

Deze gel van Dior is ideaal als je voor een natuurlijke wenkbrauwlook gaat want hij bestaat in 5 verschillende tinten, waaronder een kleurloze variant. De Diorshow On Set Brow houdt je wenkbrauwen 24 uur gefixeerd en bestaat voor 90 procent uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

brow gel
Diorshow On Set Brow, Dior

Shop hier

Kosas Treatment Gel

De brow gel van Kosas laat je wenkbrauwen er niet alleen tijdelijk beter uitzien, maar verzorgt ze ook op de lange duur. De formule is verrijkt met vitamine B5 wat je wenkbrauwen doet opleven, hyaluronzuur wat de wenkbrauwen versterkt, de toegevoegde trehalose zorgt voor hydratatie en een betere conditie van de haartjes en biotinol tripeptide-1 maakt je wenkbrauwen gezonder en geeft ze een vollere look.

brow gel
Air Brow Clear Lifting Treatment Gel, Kosas via Beauty By Kroonen

Shop hier

Too Faced Brow Wig

De vezels in de Brow Wig gel hechten zich zowel op de huid als op het haar en zorgen zo voor de ideale dekking. Wil je volle en weelderige wenkbrauwen dan is deze gel the way to go.

brow gel
Brow Wig, Too Faced via Zalando

Shop hier

Mac Brow Set

De Brow Set gel van Mac is waterproof, hij is bestand tegen zweet en vocht en zo blijven je wenkbrauwen ook goed op een regenachtige dag. Deze gel wordt niet hard, maar houdt je wenkbrauwen flexibel.

brow gel
Brow Set, Mac

Shop hier

Shape Up Brow Lamination

Deze budgetvriendelijke brow gel werd door de redactie al getest en goedgekeurd. Hij is makkelijk om aan te brengen, houdt je wenkbrauwen de hele dag goed en moet dus zeker niet onderdoen voor de duurdere varianten.

brow gel
Shape Up Brow Lamination, Kruidvat

Shop hier

Anastasia Beverly Hills

Deze sterke brow wax houdt je wenkbrauwen de hele dag in vorm. En dat kan de gemiddelde TikTokker beamen want hij ging al verschillende keren viraal op de app.

brow gel
Brow Freeze, Anastasia Beverly Hills

Shop hier

Essence Lash & Brow

Deze doorzichtige mascara is zowel geschikt voor je wenkbrauwen als voor je wimpers. Daarnaast is hij ook nog eens super budgetvriendelijk.

brow gel
Lash & Brow Gel Mascara, Essence

Shop hier

NYX Brow Glue

Zoals de naam al doet vermoeden houdt deze brow gel je wenkbrauwen een hele dag vast, tot 16 uur lang. Daarbovenop is de gel nog eens helemaal vegan.

brow gel
The Brow Glue, NYX

Shop hier

Florence By Mills brow gel

Met deze brow gel creëer je snel fluffy, sleek of strakke wenkbrauwen. Met het fijne borsteltje breng je je wenkbrauwen makkelijk in model.

brow gel
Tint 'N' Tame Brow Gel, Florence By Mills

Shop hier

Pixi Brow Tamer

Met deze gel kan je niet alleen je wenkbrauwen in model brengen, maar ze ook verzorgen. Door de toegevoegde Aloë Vera en Panthenol worden je haartjes zachter en gezonder.

brow gel
Brow Tamer, Pixi

Shop hier

Got2b Brows & Edges

Deze browgel ging al eens viraal op TikTok omdat hij zo sterk en tegelijk budgetproof is. Daarnaast heeft hij ook een dubbele functie want je kan er zowel je wenkbrauwen als je babyhaartjes mee goedleggen. Hij is ook volledig vegan en bestaat voor meer dan 96 procent uit natuurlijke ingrediënten.

brow gel
2 in 1 Glued Gel For Brows & Edges, Got2b

Shop hier

Huda Beauty Bomb Brows

De Huda Beauty brow gel geeft je volle en weelderige wenkbrauwen. Je vindt ongetwijfeld een kleur die bij je wenkbrauwen past want deze wenkbrauwgel bestaat in 8 verschillende kleuren.

brow gel
Bomb Brows Full 'n Fluffy Fiber Gel, Huda Beauty

Shop hier

e.l.f. Brow & Lash Mascara

Deze dubbelzijdige gel van e.l.f. kan je zowel voor je wenkbrauwen als wimpers gebruiken. Voor elk van de twee functies heeft het product een aangepast borsteltje wat het aanbrengen makkelijker maakt. Het product zelf is allergeenvrij, vrij van microplastics en siliconenvrij.

brow gel
Clear Brow & Lash Mascara, e.l.f.

Shop hier

Nudestix brow gel

Deze brow gel is een samenwerking tussen Nudestix en influencer Kathleenlights. De gel zorgt ervoor dat je wenkbrauwen op hun plaats blijven en geeft ze meer volume dankzij de toegevoegde peptiden die je haartjes verdikken.

brow gel
Brow Boost + Set Gel XL, Nudestix

Shop hier

Plump & Set wenkbrauwgel L'Oréal Paris

Deze browgel is waterproof en veegbestendig waardoor je wenkbrauwen extra lang de juiste vorm aanhouden. Aangezien de gel transparant is, is dit het ideale product voor een natuurlijke, maar toch verzorgde, wenkbrauwlook.

brow gel
Brow Artist Plump & Set wenkbrauwgel, L'Oréal Paris

Shop hier