Rado: ode aan de natuur en de knowhow van horlogemakers

Geüpdatet op 9 juni 2023 door ELLE Partner
Rado: ode aan de natuur en de knowhow van horlogemakers©Rado

Al sinds het begin der tijden heeft de natuur de menselijke creativiteit gestimuleerd. Als bron van leven en kracht inspireert ze ook de creaties van het befaamde Zwitserse horlogehuis Rado. Met de nieuwe collectie, in samenwerking met de organisatie Great Gardens of the World, bevestigt Rado zijn meesterschap in design en schoonheid.

De samenwerking tussen Rado en Great Gardens of the World, ontwerper van de mooiste tuinen ter wereld, heeft geleid tot horloges met heel nieuwe texturen en vormen. De spontane, steeds veranderende natuur heeft de creativiteit van de getalenteerde horlogeontwerpers verrijkt. In de horloges zijn de natuurlijke motieven van drie unieke planten gegraveerd. Ze sluiten aan bij de stijl en kleur van de hightech keramische monoblock-kast van de True Thinline, in zwart, wit of plasmagrijs. De Hawaiiaanse palmboom, de Chileense araucaria en de Socotra drakenbloedboom, alle drie uitzonderlijke en bedreigde plantensoorten, ritmeren de modellen en het leven. De natuur aan je pols: mooi, precies, organisch en overweldigend.

©Rado

GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

Model "Chapter 8" combineert een mysterieuze gepolijst zwarte kast. Op de wijzerplaat prijken de geplooide bladeren van de Hawaiiaanse palm. Binnenin zit een premium Rado R766 uurwerk met een royale, uiterst betrouwbare en precieze gangreserve van 64 uur. De wijzerplaat, beschermd door gewelfd saffierglas met antireflecterende coating aan beide zijden, is in perfecte harmonie met de donkere kast. Het goudkleurige metalen Rado-logo voegt een vleugje elegantie toe aan de binnenkant van het horlogeglas. 

Model "Chapter 9" is gewijd aan de araucaria. De luchtige, rustige en unieke witte hightech keramische kast omhult een gegraveerde witte parelmoer wijzerplaat die doet denken aan de atypische bladeren van deze zeldzame Chileense boom. De gladde contouren van het hightech keramiek creëren een subliem contrast met de puntige uiteinden van de bladeren in fris, levendig parelmoer. Een subtiel patroon met de groeiringen van een edele boomstam is te zien op de achterkant van de kast, op de doos van de drie modellen en op de special edition-kaart die bij de horloges wordt geleverd. 

"Chapter 10", ten slotte, heeft een mysterieus grijze monoblock keramische kast, gemaakt met gesofisticeerde plasmatechnologie: een extreme temperatuur van ongeveer 20.000°C, exponentieel veel hoger dan op het oppervlak van de zon, vervolgens teruggebracht tot ongeveer 1.000°C. De wijzerplaat heeft een roségoudkleurige achtergrond die door de geskeletteerde toplaag heen schijnt, met de fijn gesculpteerde organische vormen van de majestueuze verstrengelde takken van de Socotra drakenbloedboom. 

Alle drie de modellen hebben hun eigen gepolijste hightech keramische armband met een drievoudige titanium vouwsluiting. Alle drie zijn ze waterbestendig tot 3 bar (30 m). De uitzonderlijke precisie van hun automatische kaliber is getest in vijf posities in plaats van de gebruikelijke drie. 

Chapter 8, 9 en 10 van de nieuwe Rado productlijn "Great Gardens of the World" zijn afzonderlijk verkrijgbaar of als trio in een speciale verzameldoos met een oplage van 99 stuks. 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Rado.
rado.com

Lees ook :
5 Belgische merken met zonnecrèmes die lief zijn voor de natuur
Wedstrijd: maal kans op tickets voor ‘Love again’
Wedstrijd LilyLucy: probeer 5 x € 200 aan huuroutfits te winnen