Martha Stewart schittert als 81-jarig badpakmodel op de cover van Sports Illustrated

Gepubliceerd op 17 mei 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Martha Stewart schittert als 81-jarig badpakmodel op de cover van Sports Illustrated © Sports Illustrated

De Amerikaans tv-presentatrice Martha Stewart schrijft geschiedenis in de modewereld met een cover voor Sports Illustrated.

Met haar 81 lentes is ze het oudste model ooit op de cover van het magazine. Sports Illustrated kondigde vooraf aan dat het badmodenummer van 2023 episch zou worden. En dat is het.

Toen Marthe Stewart het voorstel kreeg om covermodel te zijn voor Sports Illustrated twijfelde ze niet. Door de cover te sieren wil ze anderen inspireren om nieuwe dingen te proberen ongeacht de levensfase waarin ze zitten. In een interview in The New York Times vertelt Stewart dat ze zich zelf niet echt bewust is van haar leeftijd, maar beseft dat de covershoot iets historisch is.

Zakenvrouw, ex-gedetineerde en beste vriendin van Snoop Dogg: wie is Martha Stewart?

Martha Stewart heeft een succesvolle en veelzijdige carrière. Ze is auteur, model en zakenvrouw, maar is bij het grote publiek vooral gekend als tv-presentatrice en tv-kok. Ondanks het succes dat ze oogstte tijdens haar carrière, maakte Stewart zich schuldig aan enkele criminele feiten. Daardoor werd ze in 2005 veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf. De veroordeling beëindigde Stewarts carrière niet, maar gaf die zelfs een boost. Zo startte ze in datzelfde jaar nog met The Martha Stewart Show. In die show leerde ze Snoop Dogg kennen, met wie ze tot vandaag een hechte vriendschap heeft.

Iconische vrouwen in Sports Illustrated

Naast Martha Stewart poseren Megan Fox, Brooks Nader en Kim Petras in het badmodenummer van Sports Illustrated. Petras schrijft ook geschiedenis, want zij is het tweede transmodel ooit in de swimwear editie van het tijdschrift. Sports Illustrated wil met het nummer dan ook krachtige vrouwen vieren die in een wereld leven waar ze geen beperkingen voelen.