Anna Dello Russo ontwerpt voor 7 For All Mankind

Geüpdatet op 15 mei 2023 door Jolien Vanhoof
Anna Dello Russo ontwerpt voor 7 For All Mankind

En dat doet ze uiteraard in haar herkenbare glamoureuze stijl. De Italiaanse modejournaliste, styliste en streetstylester brengt denim en Swarovski-kristallen samen, en daarmee is de cirkel rond. Letterlijk.

Hoe kwam je bij het denimlabel 7 For All Mankind terecht?

“Zij contacteerden mij. Of ik geen capsulecollectie wilde ontwerpen? Het was het juiste moment. Nu ik als freelancer werk, kan ik mij inzetten voor uiteenlopende modeprojecten en ook teruggrijpen naar mijn eerste liefde: het vormgeven van een idee in een tastbare lijn. Mijn enige eis was dat alle stuks glamoureus zouden zijn. Geen passe-partout denim, maar schitterende blikvangers. Zoals in de nineties, toen jeans synoniem was voor sexy.”

Anna Dello Russo
Anna Dello Russo

Kreeg je carte blanche?

“Het team van 7 For All Mankind gaf me veel ruimte om te experimenteren. We combineerden hun 20 jaar aan denim expertise met mijn kenmerkende stijl om samen iets unieks te creëren. Ik kwam op het idee van cirkels die de stof doorboren en versierd worden met Swarovski-kristallen. Om de focus te behouden, kozen we voor één enkele kleur – blue denim – die we toepasten op verschillende stuks: een cropped denim jacket, een bodycon jurk met opvallende cut-outs, denim shorts, een oversized hemd … De collectie is beperkt maar wel compleet. Ik vind dat elke capsule zelfvoorzienend moet zijn, dat ze je van kop tot teen kan kleden.”

Wat is je favoriete look uit de collectie?

“De seventies jumpsuit! Ongetwijfeld het meest editoriale stuk.”

Anna Dello Russo capsulecollectie 7 For All Mankind

We zien je zelden zelf in een paar jeans. Te gewoontjes voor jou?

“Nee hoor, I love jeans! Maar ik hou vooral van totale denimlooks of jeans met een twist, zoals wat Glenn Martens voor Diesel doet. Heel vernieuwend en avant-garde. Daarom vond ik het zo belangrijk dat ook deze collectie voor 7 For All Mankind zou verrassen. Het zit ‘m altijd in de details, en dat is zeker bij denim het geval.”

Wat maakt de perfecte jeans voor jou?

“Ze moet als een soort tweede huid aanvoelen. Het ontwerpen van denim leunt sterk aan bij het ontwerpen van ondergoed. Je moet rekening houden met verschillende lichaamstypes. Deze collectie is heel body-conscious. Iedereen kan de stuks dragen, maar je moet weten: sommige zitten echt strak om het lijf!” (lacht)

Anna Dello Russo, 7 For All Mankind, jeans, denim, capsulecollectie, collab

Anna Dello Russo x 7 For All Mankind is verkrijgbaar op 7forallmankind.be, in geselecteerde winkels en bij premium detailhandelaars.