De nieuwe collectie van Mosaert brengt een ode aan schoonheidsvlekjes

Geüpdatet op 9 mei 2023 door Lotte Gillis en ELLE België Foto’s: Antoine Melis
De nieuwe collectie van Mosaert brengt een ode aan schoonheidsvlekjes

Net als Stromae zelf is ook zijn kledingmerk weer helemaal terug. Na twee jaar komt Mosaert met een langverwachte nieuwe collectie, Capsule 8.

We hebben er lang op moeten wachten, maar hier is hij dan eindelijk, de Capsule 8 collectie van Mosaert. Het merk verdween net als de oprichter, Stromae, voor een paar jaar van de radar, maar is nu dus helemaal terug. Met deze nieuwe collectie wil ontwerpster Coralie Barbier een ode brengen aan het lichaam en al haar imperfecties.

Sproetjes en vlekjes

Coralie Barbier liet zich voor deze collectie inspireren door de sproetjes en schoonheidsvlekjes die mensen, volgens haar onterecht, onzeker maken. En dat 'inspireren' mag je vrij letterlijk nemen. Capsule 8 bestaat onder andere uit longsleeves, leggings en biker shorts die vol schoonheidsvlekjes lijken te staan.

De ontwerpen met sproetjes komen in drie verschillende kleuren. Naast een blauw-paars-bruin patroon zijn er ook twee varianten die op huidskleuren zijn geïnspireerd, een lichte en een donkere. Mosaert hecht niet alleen veel waarde aan inclusiviteit op vlak van huidskleur, maar ook op vlak van lichaamstypes. Daarom hebben ze voor deze collectie de maten uitgebreid tot XXL.

Oversized stuks

'Voor ieder wat wils' is een beetje de rode draad van deze collectie. Ben je geen fan van nauw aansluitende kleding dan zijn er nog genoeg andere stuks. Zo is er een gewatteerde oversized jas met bijpassende broek, maar ook comfortabele sportkleding en verschillende accessoires zoals een zijden sjaal. Er is zelfs aan een sweater met afneembare mouwen gedacht, ideaal voor wisselvallig, Belgisch weer.