Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor mei 2023

Gepubliceerd op 5 mei 2023 door Lore Ginneberge
Maandhoroscoop: jouw voorspellingen voor mei 2023

Wat brengt mei voor jou? Verschillende eclipsen, een intens Stierseizoen... Ontdek jouw maandhoroscoop voor mei 2023.

Alsjeblieft, jouw horoscoop voor mei 2023.

Ram: 19 maart tot 20 april

Je krijgt wat je denkt dat je verdient, Ram. Leer deze maand meer van van jezelf houden en stel gezonde grenzen.  Deze maand staat voor jou dan ook in het teken van vriendschappen en liefde. Kijk naar alle steun die je momenteel in je leven hebt en probeer een baken van licht te zijn voor anderen zoals zij dat voor jou zijn. Jupiter, de geluksplaneet, verlaat op 16 mei jouw teken, waardoor je meer aandacht zal moeten besteden aan je financiële situatie. Die overgang van deze maand kan meer rust en kalmte in je leven brengen, vooral wanneer Mercurius Retrograde eindigt op 14 mei.

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Als vast aardeteken is het moeilijk voor je om los te laten, maar vertrouw erop dat wat je loslaat alleen maar ruimte maakt voor wat je echt nodig hebt. De planeet Jupiter komt op 16 mei in jouw teken en geeft je hiervoor de kracht, zodat je bepaalde dingen eindelijk achter je kunt laten. Jouw kijk op liefde kan in de loop der jaren erg veranderd zijn, je focust nu meer dan ooit op kleine attenties en subtiele tekenen van liefde en affectie. Laat je deze maand aangenaam verrassen door deze verschuiving en stel je hart wijd open.

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Met Mercurius, je heersende planeet, die momenteel retrograde gaat, moet je deze maand nadenken over hoe en waar je je energie aan besteedt. Soms krijg je dingen pas echt voor elkaar als je eerst een pauze inlast. In de liefde heb je deze maand echt meer geduld nodig, Tweelingen. Laat onzekerheden en ervaringen uit het verleden niet bepalen hoe je deze maand bijdraagt aan je relaties. Gebruik je creativiteit om boven conflicten uit te stijgen en probeer steeds het standpunt van de ander te begrijpen.

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Het eclipsseizoen van deze maand spreekt het innerlijke kind in jou aan. Hoe kan je leren vergeven wie jou in het verleden in de steek liet? Probeer verder te gaan en jezelf sterker te maken. Venus, de planeet van liefde, verhuist op 7 mei naar jouw teken, waardoor je meer dan ooit de sympathie krijgt die je verdient. Vertrouw deze maand op je intuïtie in relaties, Kreeft. Het kan je waarschuwingssignalen geven of vertellen dat een geliefde meer aandacht nodig heeft.

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Zowel de zon als Mercurius Retrograde zetten deze maand de spotlights op je carrière. Dit wordt een tijd van bezinning in plaats van actie. Niet makkelijk voor jou, maar precies wat je nu nodig hebt. Begin met het visualiseren van de levensstijl die je wilt en werk in omgekeerde richting door uit te stippelen waar je naar streeft. Onthoud ook lieve Leeuw, dat waar liefde bloeit, geen plaats is voor macht en ego. Probeer deze maand om bij elk conflict ver in de toekomst te kijken en stel jezelf de vraag: doet dit er op de lange termijn toe?

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Probeer deze maand je muur te laten zakken, Maagd. Een situatie oplossen door je volledig af te schermen is misschien niet het beste idee. Zoek naar de magie in kleine, alledaagse gebaren: pak je geliefde weer wat vaker vast, trek zomaar je mooiste outfit aan, vind nieuwe energie in alles wat je elke dag op een routinematige manier doet. Als Jupiter op 16 mei naar de vruchtbare grond van Stier verhuist, kunnen de verspreide zaadjes van dit experiment een onverwachte groeispurt opleveren.

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Als er deze maand misverstanden ontstaan, is het belangrijk te onthouden dat er geen juist of fout is, alleen twee perspectieven die de situatie anders bekijken. Verder is het belangrijker dan ooit om je lichaam te vieren en jezelf te omarmen, met al je goede en minder goede kwaliteiten. Want pas als je je verbonden voelt met jezelf, kan je je ook één voelen met je dierbaren. Dit is een krachtig seizoen vol grote verschuivingen voor jou, dus stel duidelijke intenties en trek de juiste mensen aan.

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

De maaneclips op 5 mei geeft je een laatste kans om je vroegere zelf los te schudden en als een feniks te herrijzen. Bereid je voor op een verrassing deze maand, iets wat een zware last van je schouders zal tillen en je gedachten helder op een rijtje zal zetten. Als je soms het gevoel hebt dat al het werk in relaties op jou terechtkomt, probeer de situatie dan eens te bekijken met de rollen omgedraaid en je zult zien dat dat misschien maar een deel van de waarheid is. Vraag duidelijk naar wat je nodig hebt in een relatie en zorg dat je partner dat ook weet. Voor degenen die liefde willen manifesteren: vertrouw erop dat die onderweg is, maar laat jij je vinden?

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Eerst denken, dan spreken, Boogschutter. Nu Pluto en Mercurius deze maand in retrograde zijn, zou het verstandig zijn om niet alle gedachten zomaar de wereld in te sturen. Tijdens het huidige eclipsseizoen heb je meer te leren van intuïtie dan van expressie. Jupiter, de planeet van het geluk, komt halverwege de maand in Stier en leert je om meer vreugde en voldoening te halen uit wat je al doet. Relaties zijn als jonge boompjes die kunnen uitgroeien tot vruchtbare bomen als ze goed worden gevoed, maar het is belangrijk te onthouden dat ze alleen bloeien als ze in het seizoen zijn. Dat wil niet zeggen dat je relaties seizoensgebonden zijn, maar wel dat liefde ritmisch en cyclisch kan zijn.

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Heb deze maand de moed om alles wat op je pad komt volledig te omarmen. In de liefde is er geen ruimte voor logica. Ga dus aan de slag met het manifesteren van je gedroomde liefdesleven en wacht rustig af. Je hebt altijd al de kracht gehad om dingen in beweging te brengen, maar soms moet zelfs jij toegeven dat je reserve op is. Laat je energiepeil niet naar beneden halen door vriendschappen die je ontgroeid bent of zakenpartners die al lang niet meer bij jouw ideeën passen. Het doorsnijden van die banden zal je bevrijden en staat je toe om plaats te maken voor nieuwe verbindingen.

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

De maansverduistering met volle maan in Schorpioen slaat toe op 5 mei, vier dagen nadat de retrograde van Pluto begint. Vervolgens gaat Venus voor vier weken Kreeft binnen. Al deze Waterteken-energie kan je aanvankelijk een ongemakkelijk gevoel geven, omdat het betekent dat je je innerlijke emoties en behoeften onder ogen moet zien. Maar met je heersende planeet Saturnus in Vissen, zal je het deze maand toch aandurven om kwetsbaarheid als een kracht te zien. Baken de komende weken zorgvuldig jouw grenzen af, laat weten aan je geliefden wat wel en niet oké is. Je geeft steeds vanuit de goedheid van je hart, maar vergeet niet dat je zelf mag kiezen hoeveel je van jezelf wilt geven.

 

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Jupiter's entree in Stier op 16 mei kan je een frisse start geven. Dat, en het einde van Mercurius Retrograde, zal je helpen om je meer geaard, doelgericht en toegewijd te doen voelen deze maand. Als je de afgelopen tijd het gevoel had dat de grond onder je voeten wegzakte, weet dan dat er beterschap op komst is. Je zal stilaan beseffen wat je werkelijk verlangt in je leven en vooral in de liefde. Laat alle beperkende overtuigingen over je seksualiteit of de manier waarop je naar jezelf kijkt varen en dompel je volledig onder in een nieuwe, positieve golf van zelfacceptatie en zelfvertrouwen.