Hallo Taurus season: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Gepubliceerd op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Hallo Taurus season: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Maak je op voor Taurus Season, het astrologische stierseizoen vol bloeiende relaties, zelfzorg en stabiliteit. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is heel erg aan de hand. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Stier-tijd! De zon staat nog tot eind mei in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Stieren onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Stierseizoen van 19 april tot 20 mei 2022

De lente is begonnen, de dagen warmen op en alles komt tot leven. Van 19 april tot 20 mei 2022, wordt het snelle ritme van het ramseizoen vervangen door een stabieler tempo. De aardetekens Stier, Maagd en Steenbok bloeien net als de natuur helemaal open, terwijl de vaste tekens Leeuw, Schorpioen en Waterman een paar hectische weken tegemoet gaan.

stierseizoen
Kyle Jonson - Unsplash

Geaard en gefocust

Terwijl het ramseizoen in het teken stond van vallen, opstaan en blijven doorgaan, nodigt het stierseizoen nu uit om gas terug te nemen. De voorbije vier weken stonden in het teken van nieuwe projecten, jobs of relaties, waar je tijdens de komende periode rustig en gefocust aan verder kan werken. Met de Zon en Mercurius beide in Stiert, zal zowat elk sterrenbeeld wat van de kracht van Stier merken. Ongeacht je eigen zonneteken, zal je je serieuzer, gefocust en geaard voelen. Vooral voor boogschutter, leeuw en ram is het is tijd om weer aan het werk te gaan. Zet duidelijke doelen uit en gebruik de extra focus dit seizoen. Denk aan kleine veranderingen en dagelijkse routines die je leven makkelijker maken - helemaal in de praktische aard van stier. Extra tip: wees waakzaam over je financiën. Stieren laten het graag breed hangen, dus onder hun invloed zou je weleens een smak geld kwijt kunnen zijn aan zaken die je niet écht nodig hebt. Treat yourself, maar houd het redelijk!

Liefde voor anderen en jezelf

Vooral weegschaal en schorpioen zullen de romantische eigenschappen van Stier overnemen de komende weken. Een nieuwe of ontluikende liefde krijgt een extra dimensie. Ook voor vissen en tweelingen staat Taurus Season in het teken van relaties, zij het op een dromerige, bijna spirituele manier. Zoek naar tekens in je onderbewuste over beslissingen die je moet maken. Voor kreeft en waterman loont het om te focussen op de ander, of dat nu familie, vrienden of connecties op het werk zijn. De banden die je nu smeedt zullen extra sterk zijn en komen zeker nog van pas.

taurus season stierseizoen
Jasmin Chew - Unsplash

En omdat Stier een teken is dat nu en dan houdt van een rustige dag vol selfcare, zal ook dat een thema zijn de komende weken. Verwen jezelf, stier, maagd en steenbok. Maak tijd voor jou en jou alleen, focus op je innerlijke rust of zoek een nieuwe hobby! Dit is het ideale seizoen om je creatieve talenten te ontplooien.

Zonsverduistering en maansverduistering

Stier houdt ervan om achterover te leunen, te ontspannen en van de zon te genieten, dus geef jezelf de ruimte om te relaxen de komende maand. Die extra me-time zal noodzakelijk zijn, want het Stier-seizoen valt samen met een andere belangrijke astrologische gebeurtenis: het eclipsseizoen. Eclipsen, of verduisteringen, zijn hulpmiddelen van het universum om verandering in ons leven te brengen, dus we kunnen verwachten dat deuren openen en sluiten gedurende de hele maand. De eerste van het seizoen is de gedeeltelijke zonsverduistering in stier op 30 april. Op dezelfde dag van deze zonsverduistering zal Venus in Vissen pal naast Jupiter en Neptunus staan, een zeldzame combinatie met positieve eigenschappen. Voor vele tekens zal dit romantische en financiële kansen brengen. Zaterdag 30 april wordt dus een magische dag waarop je geen enkele kans mag laten liggen. De tweede eclips van Taurus Season, de volledige maansverduistering in schorpioen op 16 mei, ligt een pak moeilijker. Gebruik die dag om je karma te peilen: neem je genoeg verantwoordelijkheid op voor je daden?

taurus season
Geoffrey Baumbach - Unsplash

Mercurius in retrograde tijdens Taurus Season

Alsof deze astrologische perikelen nog niet genoeg zijn, vindt in mei ook nog eens de tweede Mercurius in retrograde plaats. Van 10 mei tot 12 juni lijkt het alsof de planeet Mercurius achteruit beweegt rond de zon, wat meestal geassocieerd wordt met een periode van vertraging, blokkades en slechte communicatie. Dit keer ziet het er echter iets rooskleuriger uit, en brengt deze astrologische periode net kansen op vlak van de liefde en financiën.

LEES OOK: Met deze 3 sterrenbeelden heeft jouw relatie meest kans op slagen