De 5 mooiste modekleuren voor lente en zomer 2023

Geüpdatet op 3 mei 2023 door Daphne Dorgelo
De 5 mooiste modekleuren voor lente en zomer 2023 Foto: Launchmetrics Spotlight

De aankondiging van de trendkleuren van de zomer van 2023 zijn als een heerlijk ijsje op een hete dag - verfrissend, kleurrijk en zéér welkom.

Nu het voorjaar officieel van start is gegaan, verlangen we niet alleen meer naar een strakblauwe hemel en warme zonnestralen op onze huid, maar ook om all out te gaan met onze lente- en zomergarderobe. Gelukkig voor ons heeft de mode-industrie al lang haar catwalks voor het nieuwe seizoen geshowd en ons voorzien van een voorproefje van wat komen gaat:

1. Pastelroze

Excuses aan de ontkenners, maar hot pink zal geen lange tijd meer domineren. In plaats daarvan kies je beter pastelroze. Dat is niet alleen tijdlozer, maar zacht ombré-roze was tijdens de lente/zomershows overal te zien. Als je een kledingstuk tegenkomt met deze prachtige zonsondergangschaduw, zal je investering zeker de moeite waard zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tamara Kalinic (@tamara)

Roze avondjurk Tania, Edited, €79,90

Shop hier

2. Metallic zilver

Hoewel deze opvallende kleur gewoonlijk wordt gereserveerd voor feestelijke gelegenheden, hoeven we ons daar dit jaar geen zorgen over te maken. Metallic zilver is namelijk (nog steeds) trending en een welkome toevoeging in onze summer party garderobe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alison Toby (@alisontoby)

Felicity, Giuseppe Zanotti, €537

Shop hier

3. Kobaltblauw

Kobaltblauw is een van de opvallende tinten die leven brengen in je garderobe. Als het aan modehuizen als Louis Vuitton, Moschino en Fendi ligt, zullen we deze modekleur dit voorjaar overal zien. Van jurken tot jackets, rokken en zelfs laarzen, het zal niet te missen zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brittany Xavier (@brittanyxavier)

Off-shoulder cutout jersey minidress, Alexander McQueen, €1890

Shop hier

4. Grijstinten

Met de opkomst van de preppy esthetiek worden alle grijstinten weer in de schijnwerpers gezet en ze staan dan ook hoog op onze wishlist. Bovendien is het ook een perfecte kleur om te combineren met andere trendkleuren zoals pastelroze of metallic zilver.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@xeniaadonts)

MbyM, Blazer Brennda, €139,95

Shop hier

5. Wit

Van frisse witte jurken tot witte sneakers en voorál witte jeans, bleke items zijn overal te zien op de catwalks en in de winkels. En daar zijn wij blij mee, want wit is niet alleen stijlvol en tijdloos, maar ook verfrissend en veelzijdig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur)

Wide-leg jeans, Frame, €305

Shop hier