Een serum, het essentiële elixer van uw schoonheidsroutine

Geüpdatet op 23 mei 2023 door ELLE Partner
Een serum, het essentiële elixer van uw schoonheidsroutine

Of je ze nu extracten, essences, concentraten of serums noemt, die verzorgingen zijn voor alles efficiëntieboosters. De smeltende, vloeibare en lichte textuur is speciaal samengesteld om vlot in de opperhuid door te dringen en je snelle resultaten te bieden.

Waarvoor gebruik je een gezichtsserum?

Het serum is een intensief gezichtsverzorgingsproduct dat de huid behandelt en de dagelijkse verzorgingsroutine aanvult. "Terwijl een crème comfort biedt, de oppervlaktelaag van de huid hydrateert en een barrière vormt tegen agressie, is een gezichtsserum bedoeld om specifieke huidproblemen te behandelen, zoals uitdroging, bruine vlekken, acne-gerelateerde oneffenheden, rimpels en andere tekenen van huidveroudering, roodheid, doffe teint en gebrek aan stevigheid. De formule van een serum is in de eerste plaats rijk aan hydraterende bestanddelen in de vorm van glycerol, glycerine, ureum, hyaluronzuur en plantaardige oliën die door hun samenstelling van essentiële vetzuren en vitaminen een zeer belangrijke rol spelen als actieve voedingsstoffen. Het dringt diep door in de epidermis om zijn kostbare dosis actieve bestanddelen te bezorgen" verklaart Luc Lefeuvre, directeur Onderzoek en Ontwikkeling van de 'Laboratoires Dermatologiques d'Uriage'.

Als een slimme doelzoeker verspreidt het serum de actieve bestanddelen diep in de huid, precies daar waar de huid ze nodig heeft. Dit penetratievermogen is te danken aan zijn textuur. Een serum is lichter en vloeibaarder dan een crème, maar minder smeuïg, toch zal het de doelgerichte ingrediënten sneller en dieper in de huidcellen laten doordringen.

Hyaluronzuur, de ster van de serums

"Hyaluronzuur, verwerkt in een cosmetische behandeling of geïnjecteerd in een praktijk voor esthetische geneeskunde, is een van de meest doeltreffende actieve ingrediënten in de wereld van de schoonheid", legt Luc Lefeuvre uit. "Deze molecule, die natuurlijk aanwezig is in het lichaam, is ongeëvenaard voor het rehydrateren en aanvullen van de droge huid, terwijl fijne lijntjes en rimpels worden gladgestreken. Hyaluronzuur is natuurlijk aanwezig in het lichaam en komt vooral voor in de opperhuid en de lederhuid. Naarmate we ouder worden neemt de aanwezigheid ervan in de weefsels echter geleidelijk af, waardoor de huid dunner wordt. Daarom raad ik aan een serum met een hoge concentratie hyaluronzuur op te nemen in uw huidverzorgingsroutine - 's morgens en 's avonds. Er bestaan hyaluronzuren met verschillende molecuulgewichten. Hoe kleiner het molecuul, hoe dieper het in de huid werkt. Voor een doeltreffende formule, die aan de oppervlakte maar ook diep in de huid werkt, moet een serum verschillende soorten hyaluronzuur van laag en hoogmoleculair gewicht bevatten.

 Zo breng je het aan:

  • Breng je serum aan nadat je je gezicht grondig hebt gereinigd en idealiter op een licht vochtige huid.Het product dringt dan 5 tot 10 keer beter door.
  • Neem 2 tot 3 druppels (4 tot 5 voor gezicht, hals en decolleté) en verwarm deze tussen je handen.
  • Breng het serum vervolgens met lichte druk aan, van het midden naar de buitenkant van het gezicht. Eindig met gladstrijkende bewegingen, zonder de hals te vergeten.
  • Breng vervolgens de crème aan. Het gezichtsserum en de crème vullen elkaar aan.
Het H.A. Booster Serum van de ‘Laboratoires Dermatologiques d’Uriage’: 1 BOOSTER - 3 RESULTATEN: HYDRATEERT, MAAKT DE HUID COMPACTER EN GLADDER

Deze behandeling is een echte boost voor de huid en legt een nieuwe visie op thermale hydratatie op. Een huidreset die alle generaties zal aanspreken. Dit serum met twee patenten is een innovatief concentraat dat de huid dag na dag verkwikt en revitaliseert. Trouw aan de geest van Uriage combineert het hoogwaardige technologie en eenvoud in gebruik.

Dit flacon bezit drie ingrediënten waarmee de huid aan elasticiteit en stevigheid wint: 1) heemstbloembloemextract dat de huid gladstrijkt en kalmeert. 2) een duo van hyaluronzuren dat de huid voller maakt. 3) tot slot aquaxyl dat de hydratatie een boost geeft.

Te integreren in je schoonheidsroutine voor een boost van hydratatie, volume en uitstraling.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Uriage.

Lees ook :
25 jurken voor bruiloftsgasten om in te schitteren op elk huwelijksfeest
Beachcomber Resorts & Hotels: een paradijselijke getaway
Antwerp's Most Brilliant: zo vind je schitterende trouwringen van de hoogste kwaliteit