Louis Vuitton komt met collectie voor modieuze baby’s

Gepubliceerd op 7 maart 2023 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Louis Vuitton komt met collectie voor modieuze baby’s © Presse

Louis Vuitton brengt een collectie uit voor de allerkleinsten. Hier zullen fashionable ouders niet aan kunnen weerstaan.

Het Franse luxelabel pakt uit met een nieuwe collectie die geheel in het teken staat van baby’s. Ready-to-wear, schoentjes, accessoires en allerhande spulletjes… Onze kleintjes kunnen ‘kiezen’ uit een waaier aan items, voor elke dag of voor speciale gelegenheden. De kleding en de speeltjes zijn verkrijgbaar in een zacht kleurenpalet: melkwit, zandbruin, grijstinten, pastelgeel, babyblauw en poederroze. Voor de gelegenheid heeft het iconische Monogram-motief een speelse, zorgeloze twist gekregen. Het draagt de naam Méli-Mélo en loopt als een rode draad doorheen de hele collectie.

Die zachtheid vinden we ook bij de materialen terug. Zo is de slaapzak Nid d'Ange gemaakt van zijde, met daarop kleine, uiterst zacht bloemenborduursel. Kasjmier, biokatoen, schapenwol en gecertificeerd leer...: alle materialen zijn speciaal geselecteerd volgens Louis Vuittons strenge kwaliteitseisen én zijn engagement voor een verantwoorde aankoop.

Van de knuffels over de gebreide dekens tot de rompertjes, elke creatie geeft een eigen invulling aan de regels van het huis. En als een ultrachique knipoog naar de wereld van de 'grote mensen' zijn er ook een koffertje en toilettasje, als de kleine broertjes van het traditionele Louis Vuitton canvas met een ton sur ton jacquard Monogram-motief. Verder is de collectie ook ideaal voor wie een mooi geschenkje zoekt voor een kraambezoek of babyborrel: gebreide mutsen en pantoffeltjes, discreet geborduurde slabbetjes, een rammelaar...

Het is zo'n schattige collectie dat we bijna zin krijgen om zelf ook aan (nog) een kindje te beginnen!

LEES OOK: Kunstenaar yayoi kusama ontwerpt grootste collectie ooit voor louis vuitton