Het nieuwe Belgische swimwear label Rhodée is als een shot vitamine D

Geüpdatet op 24 februari 2023 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge Foto’s: Rhodée
Het nieuwe Belgische swimwear label Rhodée is als een shot vitamine D

Rhodée is als een zonnestraal door de grijze wolken. Het nieuwe Belgische swimwear label herinnert ons eraan dat het nooit te vroeg om te dromen van een strandvakantie.

Op zoek naar strandkleding die verder gaat dan trends, lanceert ontwerpster Emilie Cricks Rhodée, haar eigen badmodemerk, vergezeld van haar sidekicks Valentine Witmeur en Betty Kafouni (verantwoordelijk voor respectievelijk collectieontwikkeling en marketing). Een merk van eigen bodem dat instant vrolijk maakt, meer van dat! De eerste collectie, genaamd 'Islands', spreekt voor zich en neemt ons mee naar de mooiste plekken op aarde op een golf van zonnige prints.

Badmode met paradijselijke prints

De 'Islands'-collectie is gebaseerd op prints geïnspireerd op vier paradijselijke bestemmingen: Ibiza, Lanzarote, Zanzibar en Andaman. De Ibiza-print focust op de typische vegetatie van het eiland, terwijl Andaman een luchtfoto weerspiegelt van de archipel in het noordoosten van de Indische Oceaan. Lanzarote, dat vaak het 'eiland van de eeuwige lente' wordt genoemd, komt terug in vrolijke motieven geïnspireerd op het landschap, en de Zanzibar-print ten slotte is een ode aan dit ongelooflijke eiland voor de kust van Tanzania. Samen vormen ze een collectie rijk aan kleur en vol vitamine D.

De collectie bestaat uit drie topjes, twee zwembroekjes en twee badpakken, verkrijgbaar in elk van de prints. Elk seizoen creëert Rhodée een nieuw thema, waardoor ze nieuwe stukken kunnen aanbieden met unieke en verrassende prints.

Het duurzame verhaal van Rhodée

Het merk maakt er een erezaak van om ethisch te werken. Alle stukken worden gecreëerd in België en geproduceerd in Portugal uit gerecycleerde plastic flessen in ateliers die gemeenschappelijke waarden delen: respect voor het milieu en sociale waarden. Elk stuk wordt gelasercut uit een grote bedrukte stof, waardoor elk eindstuk uniek en exclusief is. Een techniek die het afval bij de productie van truien minimaliseert door bijna de hele stof te gebruiken.

De eerste collectie 'Islands' is nu beschikbaar via de Rhodée-webshop.

LEES OOK: 10 hyper sexy swimwear labels uit gerecycleerd plastic