Rado Centrix: het uur tussen droom en woestijn

Gepubliceerd op 27 februari 2023 door ELLE Partner
Rado Centrix: het uur tussen droom en woestijn ©Rado

Weten hoe laat het is: het is een vast referentiepunt voor de mensheid. Mensen willen vooruitgaan, creëren, dromen. Rado Centrix combineert die statements in een collectie uitzonderlijke horloges. Met eenvoud als de sleutel voor elegantie.

Nog eleganter dan bij zijn geboorte in 2010, en met ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid dankzij state-of-the-art uurwerken in de automatische en kwartsversies. Het Zwitserse horloge Rado Centrix herdefinieert het begrip luxe. Evocatieve sensuele lijnen, de wind die het woestijnzand doet opwaaien: Rado Centrix inspireert zich op de kracht van mineralen en zand, door de tijd gesculpteerd, met tinten van goud, oker en bruin. 

HIGHTECH EN ELEGANTIE

Het horlogebedrijf verenigt hightech keramiek, saffierglas en precisie-uurwerken voor horloges in beweging. Dankzij de licht afgeronde vormen en het hightech keramische materiaal kan het horloge in verschillende stijlen worden gedragen, terwijl het toch een onvergelijkbaar effect op de huid behoudt.

Het horloge is verkrijgbaar in verschillende maten: de kleinere versies hebben een diameter van 30,5 mm, de grotere een diameter van 39,5 mm, met een opengewerkte wijzerplaat en daarboven glas dat de randen van de kast bedekt. Een antireflecterende behandeling zorgt voor een uitzonderlijke helderheid van de elegante wijzerplaat, in donkere tinten of zilver, met een opvallend "zonnig" oppervlak. De zijkanten van de kast zijn niet langer cilindrisch maar mooi gewelfd. Alle automatische modellen hebben een saffierglazen achterkant zodat je het hoogwaardige uurwerk kunt zien.

©Rado

DE FIJNE DETAILS

Het Rado-logo op de nieuwe Centrix is groter dan op zijn voorgangers en wordt aangevuld met het "Jubileum" opschrift op de met edelstenen ingelegde modellen. De kleinere en grotere modellen hebben een gangreserve van respectievelijk 48 uur en 80 uur, met geteste precisie in 5 posities. De kwartsversies van de Centrix hebben hun eigen geavanceerde functies, zoals een computerchip die plotselinge bewegingen of schokken automatisch detecteert en corrigeert voor een betrouwbare tijdaflezing. De ongelooflijke nauwkeurigheid van de kwartsmodellen wordt niet beïnvloed door temperatuurschommelingen of vochtigheid.

De visuele harmonie en finesse in elke fase van het ontwerpproces maakt de Rado Centrix horloges tot echte must-haves. Het bedrijf, in 1917 opgericht door de broers Fritz, Ernst en Werner Schlup in een bescheiden werkplaats in het Zwitserse dorp Longeau, is vandaag een wereldreferentie op het gebied van precisie en design. Een DNA dat door de jaren heen constant is gebleven, open voor innovatie en moderniteit, en voor steeds meer kwaliteit.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Rado.
www.rado.be

Lees ook:

Bij ICI at the stables slaap je in een desgin cabin tussen de biggetjes
Shop onze selectie sprankelende skincare
Waarom is vitamine C zo belangrijk voor ons lichaam?