Onderzoek onthult het populairste beautymerk in België

Geüpdatet op 17 februari 2023 door Lore Ginneberge
Onderzoek onthult het populairste beautymerk in België Launchmetrics Spotlight

Wat zijn de populairste beautymerken ter wereld en van welk schoonheidsmerk gaan de harten van Belgische beautylovers sneller slaan?

Als het gaat om schoonheidsroutines hebben we allemaal onze eigen voorkeuren, favoriete merken en producten die we steeds opnieuw kopen omdat ze perfect bij ons passen. Sommige merken zijn echter populairder dan andere. Cosmetify, een Brits vergelijkingsplatform voor cosmetica, heeft een index gepubliceerd van favoriete schoonheidsproducten uit de hele wereld. En wat de Belgen betreft, is de grote winnaar verre van verrassend!

De populairste beautymerken wereldwijd

Om de hipste nieuwe beautymerken van 2022 te leren kennen, onderzocht Cosmetify de honderd meest gezochte beautymerken ter wereld, waarbij ze deze rangschikten op: Instagramvolgers, Instagram engagement, Instagram mentions, Google zoekopdrachten en verandering in zoekopdrachten. "Dit jaar heeft de wereld een switch gemaakt en de voorkeur gegeven aan duurzame, natuurlijke ingrediënten in hun producten", merkt Cosmetify op. De top 10 populairste beautymerken zijn:

  1. Florence by Mills
  2. Cerave
  3. Glossier
  4. The Body Shop
  5. Estée Lauder
  6. Revolution
  7. Yves Rocher
  8. Olaplex
  9. Fenty Beauty
  10. Caudalie

Florence by Mills verovert de wereld

Dit is de derde editie van de Cosmetify Index, die de populairste producten van het afgelopen jaar in elk land ter wereld rangschikt. Voor 2022 wint het merk Florence By Mills, de huidverzorgings- en make-upcollectie van Milly Bobbie Brown (alias Mills), wereldwijd. De pastelpaarse, op Gen-Z gerichte productlijn "veroorzaakte een stormloop in de beautywereld", mede dankzij haar inzet en boodschap van meer zelfacceptatie op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door florence by mills (@florencebymills)

florence by mills populairste beautyproducten
Dreamy Glow Moisturizer, Florence by Mills, €17,90

Shop hier

Cerave en Glossier blijven geliefd

Cerave, nummer twee in de lijst van populairste beautymerken, is geliefd omdat het samen met dermatologen wordt ontwikkeld en verrijkt is met essentiële ceramiden en hyaluronzuur om de huidbarrière te herstellen en te hydrateren.

cerave cleanser populair
Hydrating Cleanser, Cerave, €10,50

Shop hier

Een derde podiumplaats gaat naar Glossier. En met 2,7 miljoen volgers op Instagram hoeft dat niet te verbazen, want het Amerikaanse merk valt en staat met haar cultvolgers. De snackable socialmediacontent valt bij heel wat beautylovers in de smaak, net als de minimalistische verpakkingen en less is more-schoonheidsfilosofie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Glossier (@glossier)

Rituals is het populairste beautymerk in België

De index vermeldt ook de favoriete merken in elk land. In België is Rituals de duidelijke winnaar, een voorkeur die wordt gedeeld met Zweden, Duitsland, Nederland, Spanje, Noorwegen, Oostenrijk en Zwitserland. Het cosmeticamerk staat al jaren bekend om zijn zinnenprikkelende geuren en aangename texturen. Topfavorieten zijn de schuimende douchegels en geurige bodyscrubs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rituals Cosmetics (@ritualscosmetics)

rituals populairste beautyproducten
Ritual of Jing bodyscrub, Rituals, €15,90

Shop hier

LEES OOK: Dit zijn de beste beautyproducten van de wereld!