Beautytip: de beste wimperserums voor lange, volle wimpers

Geüpdatet op 17 februari 2023 door Lisa Aelvoet Foto’s: Spotlight Launchmetrics
Beautytip: de beste wimperserums voor lange, volle wimpers

Ben je op zoek naar een duurzame manier om vollere, langere wimpers te krijgen? Zoek dan niet verder. Deze wimperserums verzekeren je van een zwoele blik.

Er niet langer als een zombie uitzien zonder mascara, lijkt je dat wat? Met het juiste serum kan je je wimpers sneller, sterker en langer laten groeien. Wij dompelen je onder in de wondere wereld van de wimperserums.

LEES OOK: Deze beautybehandelingen boosten je huid in de winter 

Hoe werken wimperserums?

Wimperserums bevatten ingrediënten als vitaminen en peptiden die de haarzakjes binnendringen en hun groei stimuleren. Sommige serums bevatten daarnaast ook voedende ingrediënten, zoals aminozuren en antioxidanten om de wimpers diepgaand te verzorgen en breuk te voorkomen.

Wimperserums-419x628

Maar let op: sommige wimperserums bevatten dan weer ingrediënten als parabenen en Bimatoprost die mogelijks nare bijwerkingen kunnen veroorzaken zoals een branderig gevoel, irritaties en ontstekingen. Bestudeer daarom altijd even het etiket vooraleer je een serum in je (virtueel) winkelmandje deponeert. Draag je bovendien contactlenzen of wimperextensions? Check dan even op de verpakking of je het serum daar veilig mee kan gebruiken.

Hoe gebruik je een wimperserum?

Je brengt het serum aan zoals een eyeliner, direct op de wimperlijn en dat 1 à 2 keer per dag. Gebruik je het serum consistent, dan kan je al na zo'n vier tot zes weken langere, vollere en sterkere wimpers verwachten.

Shop onze selectie

Het OG wimperserum van Revitalash

Shopping-Wimperserums
Advanced Lash Serum, Revitalash, €90

Dit wimperserum van cultmerk Revitalash verzorgt droge, breekbare en fragiele wimpers. Het resultaat? Gezondere en vollere wimpers na slechts een paar weken.

Shop hier

Wimper-en wenkbrauwserum van Pixi

wimperserum-Pixi
Eyes (2 ml), Pixi, €21

Dit multi-inzetbaar serum van Pixi kan je zowel voor je wimpers als wenkbrauwen gebruiken. Een speciaal complex van peptiden, plantenextracten en vitaminen zorgt voor sterkere, langere en vollere wimpers.

Shop hier

Wimperserum van Grande Cosmetics

Wimperserum-GrandeLASH
GrandeLASH wimperserum (1 ml), Grande Cosmetics, €30

Dit serum van Grande Cosmetics zorgt voor natuurlijk langer en voller ogende wimpers in slechts 4 tot 6 weken. Een unieke mix van vitamines, antioxidanten en aminozuren helpen korte en dunner wordende wimpers te verbeteren alsook broze en beschadigde wimpers te herstellen.

Shop hier

Wimper- en wenkbrauwverzorging van e.l.f.

Wimperserum-e.l.f.-Cosmetics
Enhancing Lash & Brow wimperverzorging (3,5 ml), e.l.f. Cosmetics, €7

Dit vegan wimper- en wenkbrauwserum van e.l.f. zit boordevol krachtige bestanddelen zoals antioxidanten, aminozuren en vitaminen. Deze werken samen om je wimpers en wenkbrauwen te voeden en te beschermen zodat ze er in een paar weken tijd gezonder uitzien.

Shop hier

2-in-1 wimper- en wenkbrauwserum

wimperserum-the-ordinary
Multi-Peptide Lash and Brow Serum (5 ml), The Ordinary, €15,10

Ook het Multi-Peptide serum van The Ordinary doet zowel wimpers als wenkbrauwen dikker, voller en gezonder lijken. Het bevat verbeterende ingrediënten zoals peptiden en cafeïne en verzorgende ingrediënten zoals kamille.

Shop hier

Klinisch bewezen wimperserum van L’Oréal Paris

wimperserums-L'oreal-paris
Clinically Proven wimperserum (1,9 ml), L'Oréal Paris, €19,46

Dit oogheelkundig geteste serum van L'Oréal Paris bevat een complex van groeistimulerende ingrediënten zoals castorolie, vitamine B5, filoxaan en hyaluronzuur om de wimpers te versterken en uitvallen te helpen voorkomen.

Shop hier

Advanced Genifique oog-en wimperserum van Lancôme

oog-en-wimperserum-Lancôme
Advanced Genifique Light-Pearl anti-aging oog-en wimperserum (20 ml), Lancôme, €60,90

Dit serum van Lancôme heeft zowel positieve effecten op de oogcontour als op de wimpers. De formule met probiotica vermindert niet alleen fijne lijntjes en donkere kringen maar laat wimpers ook langer lijken.

Shop hier

High Impact wimperserum van Clinique

wimperserum-Clinique
High Impact Lash Amplifying Serum (3 ml), Clinique, €46,90

Dit verzorgend serum geeft je wimpers 's nachts een boost. De formule is verrijkt met voedende en verzorgende ingrediënten als hyaluronzuur, vitamine E en ginsengwortel maar ook met cafeïne en peptiden voor langere en vollere wimpers.

Shop hier