Deze beautybehandelingen boosten je huid in de winter

Geüpdatet op 23 december 2022 door Lisa Aelvoet
Deze beautybehandelingen boosten je huid in de winterCANVA

Tijdens de winter krijgt je gelaat het hard te verduren. Zo kan je huid uitdrogen, trekkerig aanvoelen en roodheden vertonen. Gelukkig kunnen de juiste beautybehandelingen je huid deze winter een boost geven. 

Waar je huid tijdens de zomer meer talg produceert onder invloed van de zon, vertraagt dit proces tijdens de winter. Het resultaat? De beschermde vetfilm op je huid zwakt af. De koude en droge lucht drogen de huid verder uit waardoor de huidbarrière nog brozer wordt. Naast vochtverlies, kunnen ook roodheden, schilfers of zelfs eczeemvlekken optreden.

LEES OOK: De beste verzorgingsproducten met niacinamide

Daarenboven vormt het najaar de ideale periode voor een huidbehandeling. Waarom? Na peelings of laserbehandelingen bestaat er een groter risico op hyperpigmentatie bij blootstelling aan de zon. In het najaar heb je minder kans op nadelige na-effecten, mits je je huid goed beschermt tegen de zon natuurlijk.

De ingrediënten van een goede beautybehandeling om de hele winter lang een stralende teint te behouden? Eerst en vooral een diepe reiniging en vervolgens een stevige hydratatieboost. Last but not least: vergeet ook in de winter geen zonnebescherming aan te brengen om je huid te beschermen. Na een grondige gezichtsbehandeling kan je huidbarrière immers wat verzwakken, waardoor je je huid best goed beschermt tegen de (winter)zon

Een 360°-behandeling

Een uitgebreide gezichtsverzorging die verschillende technieken combineert, kan je huid grondig reinigen, hydrateren en zichtbaar verbeteren. De 'Multi-techniek' gelaatsverzorging van Celestetic zet in op huidverbetering en rekent daarvoor op zogenaamde cosmeceuticals oftewel verzorgingsproducten met hooggedoseerde ingrediënten en formules. Deze 360°-behandeling bestaat uit vier verschillende fases

  1. Hydro microdermabrasie: het zuigsysteem van de Hydrapeel II werkt op basis van microbelletjes en zorgt voor een diepe reiniging. Hoe? Het scrubt en zuigt onzuiverheden, dode huidcellen, mee-eters en meer.
  2. Fruitzuur peeling: de peeling pakt specifieke huidproblemen aan zoals tekenen van veroudering, acne, oneffenheden en pigmentvlekken. De schoonheidsspecialiste selecteert de juiste peeling voor jouw huid.
  3. Microneedling: een speciale pen perforeert tijdens dit deel van de behandeling microscopische gaatjes in de huid. Dit stimuleert niet alleen de aanmaak van collageen en elastine maar zorgt er ook voor dat je huid het gebruikte serum makkelijker kan opnemen.
  4. Ledtherapie: ledlichten hebben een verzachtende en helende werking. Zo werkt de infrarode led ontstekingsremmend, behandelt de blauwe led acne en gaat de rode led huidveroudering tegen.

Na deze uitgebreide behandeling keer je met een diep gereinigde huid terug naar huis. Bovendien stelt de schoonheidsspecialiste een persoonlijk skincare-plan voor je op, indien je dat wenst, dat de juiste Celestetic-producten bevat voor jouw huid.

Meer informatie over deze behandeling vind je op celestetic.be.

Een peeling

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Parfuma (@parfuma)

Peelings exfoliëren het huidoppervlak en verwijderen dode huidcellen. Op die manier helpen ze je teint egaliseren en pigmentvlekken vervagen. Daarenboven reinigen en kalmeren ze een onzuivere huid die gevoelig is voor puistjes. Wij testten de 'Environ Cool Peel' gelaatsbehandeling bij Parfuma. Naast een diepe reiniging, wordt de huid eerst en vooral behandeld met een micro-exfoliërend masker. Na het tonifiëren van de huid volgt een peeling aangepast aan jouw huidbehoefte:

  • De Youth Renew-peeling gaat vroegtijdige tekenen van veroudering en fijne lijntjes tegen.
  • De Moisture Boost helpt dan weer de huid te hydrateren en revitaliseren.
  • De Deep Cleansing laat een onzuivere huid er stralend en fris uitzien.
  • De Bright Recovery vermindert tekenen van overmatige blootstelling aan de zon.
  • De Blemish Control zuivert en reinigt de onrustige huid die gevoelig is voor puistjes en onzuiverheden.

LEES OOK: Wat zijn de voordelen van een peeling voor je huid? 

Na de peeling volgt een veldiontoforese met vitaminen en geniet je van een hand-en armmassage. Tenslotte brengt de schoonheidsspecialist nog een hydraterende verzorging en UV-bescherming aan vóór je volledig ontspannen én met een stralend gelaat weer naar huis keert.

Meer informatie over de 'Environ Cool Peel' gelaatsbehandeling vind je op parfuma.com.

Een gelaatsverzorging aangepast aan je DNA

Het Belgische wetenschappelijk onderbouwd beautymerk Nomige opende onlangs een eigen skincenter in hartje Gent. Het merk werd opgericht door Dr. Barbara Geusens en staat bekend om zijn huidverzorgingsproducten op basis van DNA. Boek je een gelaatsverzorging in het Nomige skincenter, dan volgt eerst een huidconsultatie inclusief DNA-test en vervolgens een gepersonaliseerde behandeling op basis van je zichtbare huidbehoeften. Eenmaal de resultaten van je test binnen zijn, ontvang je een uitgebreid huidrappor. Op die manier kunnen zowel je beautyritueel thuis als je volgende behandelingen nóg beter worden afgestemd op je huidbehoeften.

De Nomige-gelaatsverzorging bestaat uit drie fases:

  1. Cleansing: eerst en vooral wordt de huid diep gereinigd met een oliecleanser, gevolgd door een reinigingsgel, een melkachtige cleanser en tonic.
  2. Boosting: hierna wordt een collageenbooster aangebracht en volgt een tien minuten durende gezichtsmassage. Vervolgens is het tijd voor een hydratatieboost: deze bestaat uit een occlusief masker met havermeel. Tenslotte zorgt een antioxidantbooster voor een mooie glow.
  3. Finishing: om de behandeling af te sluiten brengt de schoonheidsspecialiste SPF aan, gevolgd door getinte of niet-getinte dagcrème.

Wil je ook na je behandeling verder genieten van het huidverbeterend effect, dan kan je thuis verder aan de slag met je eigen, gepersonaliseerde Nomige-routine. Het gepersonaliseerd huidverzorgingspakket van vier producten bestaat uit een dagserum, nachtserum en nachtcrème op basis van je DNA en een dagcrème op basis van je levensstijl. Daarnaast biedt Nomige ook een Cleansing Milk, Exfoliating Tonic en High Protection SPF 30+ aan om je routine compleet te maken.

Meer informatie over de Nomige-gelaatsverzorging vind je op Nomige.com.

Een therapeutische facial

 

View this post on Instagram

 

A post shared by labe\chic (@labelchic_brussels)

De grens tussen beauty en welzijn vervaagt steeds meer. Verzorgingsproducten met essentiële oliën zijn daar een mooi voorbeeld van. Wanneer je aromatherapie in je beautyritueel verwerkt, heeft dat een invloed op je stemming en kunnen de producten die je gebruikt, je helpen ontstressen. Beautyhotspot Labelchic ging nog een stapje verder en stelt een gezichtsverzorging voor met aroma- én geluidstherapie. De Sono Flow (€120 voor 75 minuten) combineert de helende kracht van geluid en vibraties met de aromatische producten van clean beautymerk De Mamiel om stress te verminderen en vermoeidheid weg te nemen.

Het ritueel bestaat uit een diepgaande reiniging en ontzwelling van het gelaat met behulp van de 'Restorative Cleansing Balm' van De Mamiel en een gua sha. Na het aanbrengen van de 'Seasonal Oil' van De Mamiel volgt een kristallen gezichtsmasker dat het product helpt absorberen en je tevens vervoert in een staat van diepe rust.

Tenslotte start het geluidstherapiegedeelte waarbij kristallen, Tibetaanse klankschalen, stemvorken en een klokkenspel worden gebruikt om je in een 'flow'-toestand te brengen. De geluidsgolven gaan recht naar het energieveld van je lichaam met als doel het algehele evenwicht te herstellen.

Je keert helemaal herboren weer naar huis en geniet nog lang na van deze ontspannende beautybehandeling.

Meer informatie over deze behandeling vind je op labelchic-brussels.com.