Onze 10 zoete zondes om je valentijn mee te verwennen

Geüpdatet op 30 januari 2023 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Shutterstock
Onze 10 zoete zondes om je valentijn mee te verwennen

Nu Valentijn nadert, bezorgen we je graag wat inspiratie om je geliefde in de watten te leggen. Liefde gaat vaak door de maag, daarom schuiven we enkele zoete zondes naar voren waarvan je samen kunt genieten tijdens een gastronomische en bovenal romantische belevenis...

Boxen vol liefde van Neuhaus

Dit jaar werkte Neuhaus samen met de Belgische sterrenchef Arabelle Meirlaen om pralines te creëren die geïnspireerd zijn op de beste geuren van Guerlain. Elk hart, geïnspireerd op een parfum, bestaat uit twee helften die elkaar perfect aanvullen: een melkchocoladehart gevuld met een praliné van amandelen, groene thee en geroosterde sesamzaadjes, een ander hart van pure chocolade gevuld met bergamot- en lavendelganache met een vleugje chili en een laatste hart van witte chocolade gevuld met kersenganache en Piemontese hazelnootpraliné.

neuhaus saint-valentin
De Love Letter Box (27 euro) van © Neuhaus

De Love Letter Box is online en in de Neuhaus-winkels verkrijgbaar.

Passionele patisserie

Vier de liefde op een lichte en frisse manier voor Valentijnsdag door te genieten van La Tendresse van bakkerij en patisserie Le Saint-Aulaye. Onze favoriet? Hun overheerlijke 'Tendresse' met frambozenmousse en citroencrème, vanilleganache, karamel, een zachte citroenbiscuit en vanillecrumble.

saint-aulaye saint-valentin
La Tendresse (22 euro) © Le Saint-Aulaye

Te bestellen vanaf 4 februari (023 45 77 85) en beschikbaar vanaf 11 februari.

Liefdeskoekje

Dit jaar viert het beroemde Maison Dandoy de liefde te vieren met haar Pomme d'Amour, een knapperig vanillekoekje voor hem en haar. Onze filosofie voor Valentijn dit jaar? Genieten van zoete zondes en elkaars liefde!

saint-valentin
© Maison Dandoy

De Pomme d'Amour is online en in de Maison Dandoy-winkels verkrijgbaar.

De geschenkdoos 'Audace Samba' van Benoît Nihant

Chocolatier Benoît Nihant lanceert deze Valentijn wederom heel wat lekkers. Niets dat meer 'I love you' zegt dan een geschenkdoos boordevol chocolade. Goed voor de stressy dagen waarop we nood hebben aan een lekkere praline of tijdens de avond bij een lekker glas wijn. De geschenkdoos bevat verschillende zoetigheden met diverse smaken gecreëerd met kruiden, fruit, thee-infusies, bloemen, karamel met fleur de sel en marsepein... Een bijzondere smaakbom!

 

Box 'Audace Samba' (41,50 euro) © Benoît Nihant

De geschenkdoos is enkel verkrijgbaar via de Benoît Nihant-winkels omdat het om een fragiel product gaat.

Pralines boordevol liefde

Dit jaar biedt het chocolademerk Galler een helpende hand aan al diegenen die geen woorden hebben om hun liefde uit te drukken in de vorm van liefdevolle pralines, in een range van donkere, witte of melkchocolade. Op 14 februari maak je het mooiste verschil door attent te zijn.

galler saint-valentin
De Valentijnscollectie van © Galler

Online en in de winkel verkrijgbaar.

Tedere taartjes

De dag van de geliefden viert men zowel op romantische als op gastronomische wijze. Les Tartes de Françoise creëerde dit jaar een kostbare box (29 euro) boordevol zoetigheid: een reuzenmacaron met de zoete smaken van vanille en rode vruchten, aangevuld met verrassende ingrediënten om een love cocktail te maken die die naam waardig is. Vlierbloesemsap, Damascuswaterinfusie, hibiscusbloem en roze peperkorrels. Je hoeft enkel nog wat citroensap of gin toe te voegen om de perfecte Valentijnscocktail te brouwen. De taart is ook los verkrijgbaar voor 16 euro.

saint-valentin tartes de françoise
De Valentijnsdoos (29 euro) van © Les Tartes de Françoise

Online en in de winkel verkrijgbaar vanaf 9 februari.

Een merveilleux voor twee van Tarte à Moi

Dit jaar begraaft het Belgische gebakmerk Tarte à Moi ons onder een flinke laag zoetigheid voor deze 14e februari met een overheerlijke merveilleux voor twee. De taart combineert een zoete witte chocolade met de pittige toets van frambozen. Het fruit wordt geplaatst op een bedje van meringue, genesteld in een royale laag opgeklopte mascarpone.

tarte à moi saint-valentin
De merveilleux voor twee (4,99 euro) © Tarte à Moi

Online en in de Delhaize-winkels verkrijgbaar.

Het iconische hart van Godiva

Deze doos, verkrijgbaar in twee verschillende formaten en in de vorm van een luxueus hart, bevat drie soorten chocoladehartjes van Godiva, stuk voor stuk even heerlijk als verfijnd.

Le Coeur Iconique de Godiva
Geschenkdoos Coeur Iconique van Godiva (6 stuks - 11,50 euro) © Godiva

Online en in de winkel verkrijgbaar.

Een liefdevolle unie

Bouchée \'cœurs unis\' Valentijnscollectie
Bouchée 'Coeurs Unis' (11,50 euro) © Pierre Marcolini

De bouchée 'Cœurs Unis' van Pierre Marcolini verenigt letterlijk en figuurlijk de twee helften van een hart. Aan de rode kant bevat deze zoete zonde een croustillant met hazelnoot uit Piemonte en geroosterde Japanse sesam gecombineerd met dentelle de Quimper en een laagje hazelnootgianduja erover. De andere, roze kant bevat een zachte praliné van hazelnoot met stukjes hazelnoot.

Online en in de winkel verkrijgbaar.

Een Belgische liefdesverklaring

Voor Valentijnsdag biedt het Belgische chocolademerk Dolfin een samenstelling van zes betoverende smaken voor een perfecte liefdesverklaring of gewoonweg voor een moment van zelfverwennerij. Melk 37% cacao, melk nougatine, melk koffie, donker 70% cacao, donker oranje en donker nougatine, er is voor elk wat wils. Niets beter dan een geschenk dat met liefde wordt gegeven...

saint-valentin dolfin
24 napolitains (chocolaatjes) 'LOVE' (10 euro) © Dolfin