Cartier brengt haar Tank Française horloge opnieuw uit

Gepubliceerd op 18 januari 2023 door Noemi Dell'aira en Lore Ginneberge
Cartier brengt haar Tank Française horloge opnieuw uit © Tank Française door Charles Negre - Cartier

Het Tank Française horloge van Cartier maakt een comeback en combineert erfgoed met innovatie. Voor deze gelegenheid vatten de twee muzen Rami Malek en Catherine Deneuve hun liefde voor Parijse cinema, stijl en iconische horloges samen.

Cartiers Tank Française, de terugkeer van een icoon

De in 1996 gelanceerde Tank Française behoort tot de grote Tank-collectie van Cartier (Tank Louis Cartier, Tank Must en Tank Américaine). Destijds ging het om een metalen band die perfect paste bij de kast, maar deze keer herlanceert Cartier dit legendarische horloge met een volledig nieuwe benadering, zowel esthetisch als ergonomisch. Deze nieuwste versie is eenvoudig maar verfijnd en is verkrijgbaar in staal en geelgoud met of zonder diamanten. Tijdloze elegantie à la Francçaise.

"De nieuwe Tank Française weerspiegelt een creatieve overtuiging: zoals bij een geslepen steen die zijn ruwe kant terugvindt, was het de bedoeling de radicale vorm te vatten, de essentiële lijnen te vereenvoudigen en hem te ontdoen van alle versieringen om terug te keren naar de ontstaansgeschiedenis van de mythe", aldus Marie-Laure Cérède, Creatief Directeur Juwelen en Horloges.

tank francaise horloge Cartier
© Greg William - Cartier

Catherine Deneuve en Rami Malek interviewen elkaar

De twee muzen Catherine Deneuve en Rami Malek kruisten hun pad op de Pont Alexandre III om een eerbetoon te brengen aan het Cartier-horloge Tank Française onder het toeziend oog van Guy Ritchie. Ze nemen de tijd om hun passie voor het uurwerk te delen in een ontspannend gesprek.

Rami Malek: Catherine, wat definieert volgens jou de Franse cinema?

Catherine Deneuve: Er zijn meer woorden in Franse films. In Amerikaanse films doen ze wat ze doen, in Franse films vertellen ze je wat ze gaan doen.

CD: Hou je van komedie of film noir?

RM: Ik hou van beide, maar ik heb altijd graag in een komedie willen vluchten en vooral als ik naar iets heel dramatisch kijk, moet er voor mij altijd een vorm van luchtigheid zijn.

RM: Wat maakt een film voor jou iconisch?

CD: De acteur, de actrice, het licht, de muziek, het geluid, vooral het geluid.

CD: Nouvelle Vague of nieuwe generatie?

RM: Ik zou zeggen Nouvelle Vague, gewoon omdat ik hou van dingen die revolutionair zijn, vooral in kunst en cultuur. En voor filmmakers om uit het studiosysteem te stappen en dingen zelf te doen. Catherine, als je terug in de tijd kon reizen, welk tijdperk zou je kiezen?

CD: 16e-17e eeuw, de tijd van de Verlichting. Ik heb me altijd voorgesteld dat ik in Parijs was in de jaren '20. Ik denk dat dat erg romantisch moet zijn geweest, erg uitbundig.

CD: Wat is je Franse stijl?

RM: Gecompliceerd en verfijnd.

CD: Wat zijn de geluiden waar je van houdt in Parijs?

RM: Ik hou van alle geluiden die uit het Café de Flore komen. Het openen van de deur, het dekken van de tafel, alle stemmen uit alle richtingen. De verhalen die op die plek ontstaan...

RM: Wat is uw favoriete Tank horloge?

CD: Ik hou van deze [de Tank Française]. Maar soms ga ik ook voor een kleiner model. Ik draag 'm altijd graag los, niet te strak. En jij?

RM: De Tank Française omdat hij zowel uiterst geraffineerd kan zijn voor een evenement als casual...

Ontdek de videocampagne voor de Cartier Tank Française

LEES OOK: Deze artiesten maken een kunstobject van de Lady Dior handtas