Daarom is Camille uit ‘Emily in Paris’ ons nieuwe stijlicoon

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 door Lore Ginneberge
Daarom is Camille uit ‘Emily in Paris’ ons nieuwe stijlicoonNetflix

Hoewel de nieuwe hitserie 'Emily in Paris' vooral draait rond het leven van hoofdpersonage Emily, zijn we stiekem helemaal weg van haar Franse BFF Camille.

Los van de clichés en twijfelachtige verhaallijn valt er in Netflix' 'Emily in Paris' heel wat te zeggen over de kostuums. Hoofdpersonage Emily (Lily Collins) draagt 10 afleveringen lang de ene na de andere spectaculaire outfit, maar toegegeven, afgezien van de jaloersmakende designerstukken is Emily's stijl nogal...chaotisch. De protagonist mixt en matcht schreeuwerige prints, is niet vies van accessoires (probeer eens het aantal hoedjes bij te houden) en haar stijl wordt in de serie zelfs als 'ringarde' (lees: 'basic') bestempeld door een zogenaamde Franse couturier. Auwtch.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emily In Paris (@emilyinparis) op

Wie daarentegen wél schittert op de achtergrond is Camille (Camille Razat), Emily's Parijse BFF én het vriendinnetje van de Franse chef met wie Emily achter haar rug nogal close zal worden. De charmante Camille is daardoor niet alleen een pak aardiger dan Emily, ook qua stijlgevoel kan Emily niet tippen aan Camille. Daar denkt ook Het Internet zo over:

Leve Camille dus. De Parijse blondine is het schoolvoorbeeld van minimalistische chique met een vleugje je ne sais quoi. Een recap van enkele looks uit de serie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camille Razat (@camillerazat) op

Shopping: een garderobe à la Camille

De immer goedlachse Camille kleedt zich graag in Franse labels, zoals deze jurk van See by Chloé, inmiddels hopeloos uitverkocht.

camille emily in paris
Netflix

Verder is ze niet bang voor een beetje rock 'n roll. Leren vestjes, cowboyboots, een stijlvolle pet... Hier enkele suggesties voor een outfit à la française.

mango jurk camille
Imitatieleren jurk, Mango, €49,99

Shop hier

saint laurent
Wollen pet, Saint Laurent, €495

Shop hier

sandro
Minirok, Sandro, €195

Shop hier

see by chloe camille
Bordeaux schoudertas, See By Chloé, €360

Shop hier

stradivarius trui
Rode cardigan, Stradivarius, €19,99

Shop hier

Topshop jurk camille emily in paris look
Denim jurkje, TOPSHOP, €55

Shop hier

claudie pierlot camille emily in paris
Veterschoenen, Claudie Pierlot, €265

 

Shop hier