De nieuwste trends op het gebied van meubels

Geüpdatet op 22 februari 2023 door ELLE Belgique
De nieuwste trends op het gebied van meubels

Dit is een gesponsord artikel.

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de belangrijkste trends van dit moment en hebben deze hieronder op een rij gezet. Ook vind je een aantal algemene tips voor het kiezen van de juiste meubelen, zodat jij jouw project afsluit met een woon- of slaapkamer die helemaal past bij jouw persoonlijke wensen en behoeftes.

Dit is hip als het om mooie meubels gaat

Klaar voor onze tips? Dit zijn algemene trends die we nu terug zien in Vlaamse woon- en slaapkamers. Daarbij wordt er duidelijk voortgebouwd op bestaande prioriteiten zoals duurzaamheid en multifunctionaliteit. Combineer deze adviezen dus met jouw persoonlijke wensen voor een mooie, nieuwe inrichting.

 

  • Effectief gebruik maken van de beschikbare ruimte.  Zorg allereerst dat je zo goed mogelijk gebruik maakt van de ruimte. Mede door de actuele woningnood moeten we het gemiddeld met steeds minder vierkante meters doen. Niet alleen is het daarom van belang om vooraf een goede tekening van de nieuwe indeling te maken, je wilt vooral ook in de hoogte werken en zo goed mogelijk gebruik maken van vreemde hoeken en kieren.

 

  • Natuurlijke kleuren. Zowel bij meubels als accessoires zien we dat er op dit moment vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren. Trendkleuren van het moment zijn onder meer groen, beige, warm rood en bruin tinten. Het gebruik van deze kleuren wordt aangevuld met de toepassing van natuurlijk materialen zoals terracotta en andere natuurtegels.

 

  • Oog voor duurzaamheid.  Voor de meeste consumenten is het al langer belangrijk om bij deze aankopen ook je steentje bij te dragen aan het milieu.  Dit doe je onder meer door kritisch te zijn bij het te gebruiken materiaal. In het kader hiervan zien ze we ook dat er steeds minder belangstelling is voor zogeheten fast-fashion. Men wil producten kopen die jarenlang mee kunnen gaan. Vervangen is natuurlijk nooit goed voor de plastic soep in de zee.

 

  • Veel groen in huis.  Groen in huis biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Allereerst ziet het er gewoon ontzettend mooi uit. Daarnaast brengen planten en bloemen letterlijk zuurstof in huis. Waar planten in de woonkamer al langer bekend zijn, kun je deze tegenwoordig ook makkelijk neerzetten in een badkamer of slaapkamer. Geen zin in onderhoud? Ook dat hoeft je er niet van te weerhouden om te profiteren van de voordelen van groen, want je kunt specifiek kiezen voor onderhoudsvrije exemplaren.

Drie tips voor de beste meubels voor jou

Een hippe woningindeling hoeft met bovenstaande tips geen probleem te zijn. Toch geven we je nog een aantal algemene adviezen waarmee je het beste interieur voor jezelf samenstelt:

 

  1. Neem de tijd. Dit is echt het belangrijkste. Trends zijn leuk en belangrijk, maar nieuw meubilair vereist even goed een flinke investering. Maak bijvoorbeeld ook gebruik van creatieve blogs en sites voor inspiratie. Kijk ook zeker even goed rond bij vriendinnen en kennissen voor ideeën. Al met al geldt hier dus het credo: doe rustig aan, dat levert op de lange termijn geld en tijd op.
  2. Professionele hulp of niet? Met een beetje creativiteit kun je prima zelf aan de slag in jouw woning. Als je zelf weinig tijd hebt en/of echt niet weet waar je moet beginnen kun je altijd een professionele binnenhuisarchitecte of andere creatieveling voor binnen inhuren, die bijvoorbeeld voor jou aan de slag gaat met het online shoppen.
  3. Kies voor flexibiliteit. Ondanks dat wij helemaal begrijpen dat jij een hippe woon- of slaapkamer wilt, wil je ook kijken naar de lange termijn.  Als jouw huishouden ineens groter of kleiner wordt, is het fijn als de bank en eettafel daar alvast op aangepast zijn. Op dit gebied geldt dan ook: kies zoveel mogelijk voor meubels die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn.

Hippe meubels vind je bij vidaXL

Als het gaat om trends op het gebied van meubels in Vlaanderen, dan is het duidelijk dat de natuur haar plek heeft (terug)gevonden in huis. Dit zien we ook terug in de te gebruiken kleuren. Door de recente pandemie lijkt er daarnaast permanent de nadruk te liggen op multifunctionaliteit: aan de eettafel moet er zowel gemakkelijk gewerkt als gegeten en geleefd kunnen worden.

 

vidaXL is een goed voorbeeld van een webshop die duidelijk op de hoogte is van de actuele trends en die weet hoe het haar assortiment daarop moet aanpassen. Mede dankzij de snelle levering en goede klantenservice kun je hier prima met jouw zoektocht naar mooie meubels en accessoires beginnen.