Met deze duurzame, Belgische schoenen loop je op wolkjes

Gepubliceerd op 1 december 2022 door ELLE Partner
Met deze duurzame, Belgische schoenen loop je op wolkjes ©kunoka

Beeld je in: boterzachte schoenen uit de meest premium materialen, in trendy modellen en gemaakt op een duurzame, eerlijke manier. Klinkt als een droom... Het Belgische Kunoka maakte hem waar.

Kunoka is het geesteskind van ontwerpster en oprichtster Evelyne Van der Looven.  Ze zat vele jaren in de schoenenhandel, voor Italiaanse huizen, en startte KUNOKA na haar zoektocht naar hoogwaardige, comfortabele designerschoenen gemaakt op een ethische, duurzame en eerlijke manier.

De Kunoka-ontwerpster noemt haar creaties een artistieke ontmoeting tussen eerlijk lokaal vakmanschap, ethische waarden en creativiteit. Dit resulteert in een casual chique stijl met een twist. Bij het ontwerpen denkt Evelyne namelijk aan vrouwen die niet bang zijn om anders te zijn, om kleuren en texturen te omarmen en om een verrassend element toe te voegen aan een stijlvolle outfit.

Het verhaal achter Kunoka

Achter de ongebruikelijke naam van het merk schuilt een mooi verhaal: "In 2017, op reis in New York, zat ik tussen twee afspraken door even uit te rusten op een bankje in Central Park, mijn e-mails checkend op mijn telefoon. Een vrouw kwam langs en ging naast me zitten op het bankje. Even later begon ze het gesprek met een leuk compliment over mijn schoenen. Toen ze vroeg welk merk het was en waar ik ze gekocht had, moest ik haar vertellen dat mijn schoenen geen merk hadden, en dat ze ze nergens kon kopen, omdat ik ze gewoon voor mezelf had gemaakt", herinnert founder Evelyne Van Der Looven zich. "Ik kwam er al snel achter dat de vrouw al meer dan 20 jaar in de luxemode werkte, zowel in New York als in Parijs... Ze probeerde me te overtuigen om mijn ontwerp te commercialiseren en mijn eigen schoenenmerk te lanceren. Haar naam? Gabrielle Kunoka."

©kunoka
©kunoka

Ethisch, eerlijk en lokaal

Het startpunt voor oprichtster Evelyne was een eigen merk creëren dat eerlijk is en een zo duurzaam mogelijke aanpak heeft. Ze wilde de milieu-impact van haar project zo laag mogelijk houden en er 100% zeker van zijn dat er geen menselijke kost aan verbonden was. Het merk werkt daarom samen met een Portugees familieatelier, waar transparantie gegarandeerd wordt en waar er een band ontstaat met de medewerkers. Resultaat? Elke KUNOKA-schoen wordt samengesteld door echte mensen, mensen met gezinnen, met hun eigen dromen... Het tweede voordeel van dichtbij produceren is dat de extreme milieu-impact van overzees transport wordt uitgesloten.

Loop op wolkjes in stijl

Naast het ethische en duurzame aspect, focust schoenenmerk Kunoka 100% op comfort zonder daarbij in te boeten op stijl. Een goede schoen bepaalt iemands houding, daarom zijn alle schoenen boterzacht en geven ze het gevoel dat je op wolkjes loopt. Om dat te bereiken worden de beste materialen gebruikt, denk aan zacht en soepel kalfsleder, net als een uitneembare memory foam-binnenzool met een afwerking van kalfsleder en een royale vulling in de hiel. Al deze elementen samen zorgen voor een uitzonderlijke ervaring bij elke stap.

De Kunoka-collectie

Het Belgische merk Kunoka biedt schoenen in verschillende trendy stijlen  - van stoere platform tot high top sneakers in alle kleuren die je maar kan wensen, tot laarsjes met of zonder hakken die je warm en comfortabel houden in de winter. Onze ultieme favoriet? De platform loafers in bruin leer met croco-effect of in een uniek donkergroen met gouden details. Echte statement schoenen!

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Kunoka

www.kunoka.com

LEES OOK:
Geschenkideeën: cadeaus om online te bestellen
Dagje parijs? Ga voor een duurzame shoppingervaring
5 handige tips om je schoenen comfortabeler te maken