5 tips om je schoenen comfortabeler te maken

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
5 tips om je schoenen comfortabeler te maken

Schoenen en voeten zijn er in alle vormen en maten en het ene paar zit al wat gemakkelijker dan het andere. Hieronder een paar tips om je het leven aangenamer te maken.

1/

Slippers

Flip Flops

- Het rubbertjes tussen de tenen kan gemakkelijk en rap irriteren. Wees daarom vooruitdenkend en maak je eigen toffe, kleurrijke slippers met stof. Ontdek hier hoe het moet!

2/

Hoge hakken

Killer heels

- Genoeg van die pijnlijke voeten na een avondje op hoge hakken? Een bizarre, maar erg efficiënte truc: plak je derde en vierde teen (vanaf de grote teen geteld) aan elkaar. Dit kleine detail zorgt ervoor dat je bijna pijnloos de avond op hoge hakken overleeft.

- Er zijn zo van die dagen dat alles mis loopt, zoals een gebroken hak. Zorg dat je op alles voorbereid bent en steek voortaan 'quick tips' in je handtas. Toegegeven zo mooi is het niet, maar wel een schitterende tussenkomst tot je iets beters vindt.

3/

Stinkende schoenen

- Last van zweetvoeten? Vul je schoenen met ongebruikte, droge theezakjes. De thee zal de onaangename geuren opnemen en je schoenen van een fris aroma voorzien.

- Je kan de zweetgeur ook uit je schoenen krijgen door ze een nachtje, verpakt in plastieken zak, in de diepvries te steken.

4/

Te kleine schoenen

schoen stretcher

- Zijn je schoenen net een halve maat te klein? Gebruik dan een schoenstretcher, je kunt zelf instellen hoe veel breder je ze wilt.

- Ook een goede truc: vul twee diepvrieszakjes met water en steek ze in je schoenen. Laat alles een nachtje in de diepvries staan en laat je schoenen de volgende ochtend ontdooien en drogen. Goed voor een half maatje meer.

- Een derde optie: Dompel je schoenen onder in je bad. Trek ze vervolgens aan -mét dikke kousen- en droog met een warme haardroger. Maak tijdens het drogen grote bewegingen met je voeten, kwestie van het rekken te bevorderen.

- Sommige laarzen zitten perfect aan de voeten maar zijn dan iets te krap aan de benen. Een oplossing hiervoor is om de laars wat uit te rekken met krantenpapier.

5/

Nieuwe schoenen

nieuwe schoenen

- Voorkom blaren bij nieuwe schoenen door een geurloze deodorant te smeren aan de binnenkant van de hiel.

- Kies bij het kopen van hoge schoenen voor plateauzolen: doordat ze vooraan ook hoger zijn loop je op minder hoge hakken.

Te laat?

Zijn deze tips te laat en heb je ondertussen al last van pijnlijke voeten, blaren en geplette tenen? Neem dan een warm voetbadje met een beetje kamille- of muntthee.

(Stagiaire Laura Németh)