5 handige tips om je schoenen comfortabeler te maken

Geüpdatet op 6 juli 2023 door ELLE België
5 handige tips om je schoenen comfortabeler te maken Imaxtree

Schoenen en voeten zijn er in alle vormen en maten, en ene paar zit al wat gemakkelijker dan het andere. Met deze vijf tips maak je nieuwe schoenen of hoge hakken een pak comfortabeler.

Zo maak je hoge hakken comfortabeler

Heb je genoeg van pijnlijke voeten na een avondje op hoge hakken? Een vreemde, maar erg efficiënte truc: plak je derde en vierde teen (vanaf de grote teen geteld) aan elkaar. Dit kleine detail zorgt ervoor dat je bijna pijnloos de avond op hoge hakken overleeft.

schoenen pijnlijk inlopen
Imaxtree

Voorkom stinkende schoenen

Heb je snel last van zweetvoeten? Vul je schoenen dan met ongebruikte, droge theezakjes. De thee zal de onaangename geuren opnemen en je schoenen van een fris aroma voorzien. Je kan de zweetgeur ook uit je schoenen krijgen door ze een nachtje in de vriezer te leggen. Vergeet dan wel niet om er een plastic zak om te doen!

Eerste hulp bij te kleine schoenen

Zijn je schoenen net een halve maat te klein? Er bestaan gelukkig heel wat trucjes om je schoeisel wat uit te rekken:

  • Gebruik een schoenstretcher, je kunt zelf instellen hoeveel breder je ze wilt.
  • Vul twee diepvrieszakjes met water en steek ze in je schoenen. Laat alles een nachtje in de diepvries staan en laat je schoenen de volgende ochtend ontdooien en drogen. Goed voor een half maatje meer.
  • Hitte kan ook helpen: blaas met een haardroger 30 seconden op plekken waar de schoenen knellen. Neem je warme schoenen vervolgens mee op uitstap in huis, terwijl je extra dikke sokken draagt.
comfortabele schoenen
Imaxtree

Nieuwe schoenen inlopen doe je zo

Voorkom blaren bij nieuwe schoenen door een geurloze deodorant te smeren aan de binnenkant van de hiel. Om wrijving te voorkomen draag je best zachte sokken, zeker tijdens het inlopen.

schoenen comfortabel hakken inlopen
Imaxtree
Kasjmieren sokken, Falke, €22

Shop hier

Het motto 'beter voorkomen dan genezen' is ook hier van toepassing. Kies bij het kopen van hoge schoenen voor plateauzolen: doordat ze aan je tenen ook verhoogd zijn, loop je heel wat comfortabeler.

SOS pijnlijke voeten

Komen deze tips net te laat en heb je ondertussen al last van pijnlijke voeten, blaren of geplette tenen? Neem dan een warm voetbadje met verzachtende kamille of verfrissende munt. Natuurlijke methodes als aloë veragel op pijnlijke wondjes kunnen ook wonderen doen. En de ultieme tip: stop in elke handtas minstens één blarenpleister.

LEES OOK: dit zijn volgens jullie de meest comfortabele hakken