Ontdek The Room, onze nieuwe favoriete Belgische webshop

Geüpdatet op 23 november 2022 door Lisa Aelvoet
Ontdek The Room, onze nieuwe favoriete Belgische webshop

The Room - oftewel fashion’s best kept secret - blaast dit jaar één kaarsje uit. De vernieuwende webshop verovert Instagram én organiseert binnenkort een shopping event in Antwerpen. 

Voor fervente online shoppers is The Room geen onbekende meer. De Antwerpse webshop overtuigt met een sterke selectie on-trend kleding van onontdekte merken. Deze verschijnen druppelsgewijs op het platform in 'drops' van zo'n tien tot twintig stuks per keer. De stock is beperkt - lees: je moet er snel bij zijn.

Meer dan een webshop

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Room (@theroomantwerpdotcom)

Wat The Room nu zo speciaal maakt naast de fijne selectie kledij die je anders moeilijk vindt? Meer dan een webshop is het een community. De leden - oftewel de Roomies - krijgen er met hun virtuele sleutel toegang tot een aantal exclusieve stuks, die voor niet-leden simpelweg niet verkrijgbaar zijn. Bovendien krijgen leden inspraak in het aanbod doordat de stuks waar veel vraag naar is opnieuw worden aangevuld. Met meer dan 10.000 Roomies groeide het platform uit in een jaar tijd uit tot een succesvolle speler binnen de Belgische e-commercewereld.

Oprichtster Noëmie Haverhals stond eerder al aan het roer van Avail. Toen dat verhaal afliep, besloot ze haar jarenlange ervaring aan te wenden om The Room op te richten. "Het idee om ooit zelf iets te starten speelde al enige tijd in mijn hoofd. Aanvankelijk had ik misschien niet genoeg ballen om er echt mee door te zetten. Er kwamen ook steeds andere opportuniteiten op mijn pad die ik niet kon laten liggen. Zoals de leiding over de Belgische webshop Avail. Toen dit project door corona werd stopgezet, greep ik de kans om zelf mijn eigen webshop te starten", vertelt Noëmie.

Hechte community

FOUNDER_NOËMIEHAVERHALS_THEROOM-3e-web_©JefJacobs
Noëmie Haverhals, de oprichtster van The Room ©Jef Jacobs

"Ik miste een platform met leuke, unieke maar wel enigszins betaalbare stuks. Bij The Room is enerzijds de curatie en anderzijds het community-aspect heel erg belangrijk. En daarmee speel ik in op de wensen van de nieuwe generatie. Heel veel modespelers staan immers lijnrecht tegenover hun klanten, ze hebben een bepaald aanbod dat te nemen of te laten is. Bij The Room zit dat anders. De Roomies beslissen mee wanneer de drops er komen maar ook welke stuks we redroppen. Door sterk in te zetten op het communitygevoel, maken we het verschil."

Op de website en op sociale media staan de Roomies dan ook centraal en pronken beelden van tevreden klanten. "Dat is voor mij het mooiste compliment: klanten die foto's posten met hun laatste vondsten van bij The Room", aldus Noëmie.

Het tweede weekend van december vindt The Fitting Room plaats waar je terecht kan voor real life kerstshoppen. Ben je virtueel verliefd geworden op een kledingstuk maar wil je het graag eerst passen? Dan is dit shopping event je uitgelezen kans.

Praktische informatie

Adres: Pieter Van Hobokenstraat 14-16, 2000 Antwerpen

Openingsuren:

  • vrijdag 9 december van 17u tot 21u
  • zaterdag 10 december van 10u tot 17u
  • zondag 11 december van 13u tot 17u

LEES OOK: Deze nageltrends wil je dit najaar uitproberen