Deze nageltrends wil je dit najaar uitproberen

Geüpdatet op 18 november 2022 door Lisa Aelvoet
Deze nageltrends wil je dit najaar uitproberen Pinterest / Instagram @thegeledit

De herfst is in het land. Je zomergarderobe moet plaatsmaken voor je herfstkleren en ook je zomerse manicure is aan vervanging toe. Dit najaar doen nieuwe nageltrends hun intrede en wij kunnen niet wachten om ze stuk voor stuk uit te proberen. Spring je mee op de kar?

Van Barbiecore tot krokodil: deze nageltrends ga je deze herfst/winter overal zien. Waag je er zelf aan of laat je bijstaan door een professional.

LEES OOK: Onze complete modegids voor herfst en winter 2022

1. French ombré

Dit najaar maakt de klassieke french plaats voor zijn ombré broertje. Geen wit lijntje dat afsteekt tegen een nudekleurige nagel maar wel een naadloze overgang waarbij beide kleuren in elkaar overvloeien.

2. Glazed donut

De 'glazed donut'-manicure behoeft geen introductie meer. Hailey Bieber introduceerde de geglazuurde nageltrend begin dit jaar én verklapte daarenboven hoe je de manicure zelf kan recreëren. Haar geheim? Melkwitte nagellak gevolgd door chroompoeder. Deze herfst/winter maakt ook de bruinkleurige variant furore.

3. Textuur

De prijs voor de minst voor de hand liggende nageltrend gaat naar 'textuur'. Steel dit najaar de show door een diamanten-of pareldetail in je manicure te verwerken. Deze eyecatcher garandeert een schitterend resultaat!

4. Barbiecore

Modeliefhebbers zwichtten in 2022 massaal voor de knalroze Barbie-trend. Deze blijft zich dit najaar doorzetten én breidt zelfs nog verder uit. Van kledij tot nagels: alles kleurt in de herfst/winter van 2022 roze.

5. Bruinkleurige nagellak

Bruin is een typische herfstkleur. Dit jaar zijn vooral mokkakleurige en matte chocoladebruine nagels razend populair. Deze nageltrend is foolproof en past zo goed als bij elke outfit.

6. Aura nagels

Je nagellak weerspiegelt je persoonlijkheid en dat neemt deze trend heel letterlijk. Laat je nagels dit najaar stralen met een kleurrijk aura en geniet de hele winter door van good vibes.

7. Metallic

Metallic manicures zullen deze herfst/winter overal te zien zijn. Opteer voor een french met metallic nagellak of kies voor romantische hartjes. Misschien een ideetje voor Valentijn?

8. Sterren

Heb je oog voor detail? Sterretjes geven een simpele manicure een schitterende upgrade. Kies voor een kleurtje of ga voor de metallic variant. Dit najaar shine jij bright like a diamond.

8. Krokodil

Na schildpadden - en de zogenaamde 'tortoise' nagels - zijn dit najaar krokodillen aan de beurt. Het roofdier vormt de inspiratiebron voor het populairste patroon van herfst/winter 2022. Toch hoeft het niet altijd groen te zijn: de trend komt in verschillende kleuren.