De duurzame lipsticks van La Bouche Rouge zijn eindelijk verkrijgbaar in België

Geüpdatet op 10 oktober 2022 door Lore Ginneberge
De duurzame lipsticks van La Bouche Rouge zijn eindelijk verkrijgbaar in België

Het duurzame Franse make-upmerk La bouge rouche is eindelijk verkrijgbaar in België via de beautyboetiek Rheine in Mechelen.

Iconische lipsticks

Sinds 2017 zet La bouche rouge in op make-up die Frans vakmanschap combineert met duurzaamheid. Alles begon met lipsticks ontwikkeld in een eigen laboratorium, die vol verzorgende ingrediënten van natuurlijke oorsprong zitten. Sindsdien lanceerde het merk het iconische Le Sérum Rouge, een lipstick met beschermende formule ontwikkeld om als een serum te zorgen dat de lippen gehydrateerd blijven. De hoge concentratie vloeibare pigmenten garandeert een ongeëvenaard resultaat en een langdurige fixatie.

Make-up zonder plastic

Intussen breidde La bouche rouge uit met een complete make-up collectie gewijd aan de ogen en de teint. Ontwikkeld in samenwerking met de ambachtslieden van de leerlooierij Du Puy in Frankrijk, wordt elk product verpakt in een veganistisch of geupcycled lederen huls, dat navulbaar en op verzoek personaliseerbaar is. Zo kan je steeds nieuwe kleuren uittesten, maar hoef je geen nieuwe verpakking te kopen.

Maar daar stop het niet, want na het succes van de lederen hulzen pakte het merk uit met The Red Line: de allereerste make-uplijn ter wereld zonder plastic, van A tot Z. Het hele gamma van La bouche rouge is verkrijgbaar in een nieuw navulformaat, waardoor iedereen het merk kan ontdekken tegen een redelijke prijs. Deze navullingen zijn gemaakt van recycleerbaar papier zonder plastic laminering en van recycleerbaar metaal.  De zakjes van de Red Line zijn de eerste verpakkingen van 100% biologisch afbreekbare materialen, niet alleen recycleerbaar, maar ook volledig composteerbaar.

La bouche rouge is verkrijgbaar via de beautyboetiek Rheine in Mechelen, via Rheine.be en laboucherougeparis.com

LEES OOK: Interview met Dries Van Noten over zijn parfum- en lipstickcollectie