HOTSPOT: beautyboetiek Rheine in Mechelen

Geüpdatet op 24 januari 2022 door Lisa Aelvoet Foto’s: Eline Verbeke
HOTSPOT: beautyboetiek Rheine in Mechelen

Rheine is een gloednieuwe beauty hotspot in hartje Mechelen die volledig in het teken staat van 'clean beauty'. Liefhebbers kunnen er hun hart ophalen aan een uitgebreide selectie schoonheidsproducten.

Ga jij prak op schoonheidsproducten van conscious beautymerken die lief zijn voor je huid én voor de planeet? Dan ben je bij Rheine aan het juiste adres. Je vindt er immers niche make-upmerken zoals F. Miller, A.N. Other, RMS Beauty, Comme ça, Verso en ILIA. Bij Rheine shop je producten die voor het merendeel uit pure, natuurlijke ingrediënten bestaan. Naast make-up en schoonheidsproducten vind je er ook kaarsen, geurstokken en roomsprays van merken als Marie Stella Maris. 

LEES OOK: Het Belgische Self opent een eerste beautyboetiek in Antwerpen 

Oprichtster Kyria Cateau studeerde af in biomedische laboratoriumtechnieken en volgde nadien een opleiding make-upartiest. Met haar wetenschappelijke achtergrond maakt ze er een punt van om in Rheine enkel beautyproducten te verkopen die écht werken en met respect voor de natuur worden gemaakt. Zo zal je er geen producten vinden die getest zijn op dieren.

Ze startte oorspronkelijk met Rheine als webshop maar breidde al snel uit met een boetiek in de Hoogstraat in Mechelen. De beautyboetiek is een uit de hand gelopen side project waar Kyria je bijstaat in raad en daad met gericht, persoonlijk advies. Tenslotte kan je je bij Rheine ook laten schminken of een make-up workshop volgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rheine (@rheine.store)

De 5 gouden beauty tips van Kyria: 

  1. Elke vrouw zou een gezichtsolie in haar beauty arsenaal moeten hebben. "Het is een misconceptie dat olie enkel geschikt is voor mensen met een droge huid. Cactusvijgolie is bijvoorbeeld enorm heilzaam voor alle huidtypes. Gezichtsolie is bovendien een heel veelzijdig beautyproduct. Zo kan je het naast je gezicht ook op je handen of haar gebruiken. Of als highlighter."
  2. Beautyproducten met niacinamide zijn een goed idee. "Niacinamide is een enorm veelzijdig ingrediënt. Het herstelt de huidbarrière en stimuleert celvernieuwing. Het is milder dan retinol en bovendien geschikt voor alle huidtypes."
  3. Investeer in een goed serum. "Serums dringen het diepst door in de huid en werken dan ook het effectiefst. Ze pakken gericht bepaalde huidproblemen aan. Het loont dan ook de moeite om te investeren in een degelijk serum dat beantwoordt aan jouw noden."
  4. Less is more. "Gebruik wanneer je make-up aanbrengt niet té veel product. Begin met een kleine hoeveelheid en bouw op. Werk in laagjes."
  5. Smeer SPF. "Als je in 2022 één voornemen moet hebben is het wel: smeer zonnebescherming. En dan bedoel ik ook echt elke dag, zelfs wanneer het slecht weer is. Op die manier bescherm je je huid en voorkom je vroegtijdige tekenen van veroudering en dehydratatie."

Shop onze selectie 

RMS-beauty-cream-foundation
Crème foundation, RMS Beauty, €58

Shop hier

 

the-glow-cleansing-creme
Gezichtsreiniger, The Glow, €32

Shop hier

Verso-nourishing-cream
Gezichtscrème met niacinamide, Verso, €90

Shop hier

 

comme-ça-gezichtsolie
Gezichtsolie met cactusvijg, Comme ça, €94,95

Shop hier

 

ilia-mascara
Mascara, ILIA, €30

Shop hier

Adres: Hoogstraat 19, 2800 Mechelen. Meer info over de shop en de producten via rheine.be.