Deco: 7 ideeën voor een romantische slaapkamer

Geüpdatet op 20 september 2022 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Deco: 7 ideeën voor een romantische slaapkamer © Shutterstock

Hoe kun je jouw slaapkamer met enkele kleine veranderingen in een superromantische knuffelcocon omtoveren?

Na het zien van deze romantische slaapkamers, kom je je bed nooit meer uit! Dit zijn onze favoriete Pinterest-ideeën om van je slaapkamer een echt liefdesnestje te maken.

Een bloemenwand

Bekleed een van je slaapkamermuren met verticaal opgehangen nep- of droogbloemen. Zo'n bloemenwand ziet er niet alleen geweldig uit, hij vormt ook de perfecte achtergrond voor een uitdagend dansje of sensuele striptease.

Gebloemd beddengoed

Mooie lakens met een bloemenmotief en enkele kaarsen die hun zachte licht in de kamer verspreiden... Meer moet dat niet zijn voor wie het 'less is more'-principe aanhangt. Zie je het liever wat grootser? Ga dan voor de total look: droogbloemen, kamerplanten, designvazen... Combineer verschillende kleuren, prints en stijlen en tover je slaapkamer om tot een unieke, romantische plek waar je thuis kunt komen.

Lichtslingers

Drapeer korte lichtslingers her en der in je kamer. Vergeet er zeker ook niet rondom je bed te hangen. Zo heb je elke nacht het gevoel onder de sterrenhemel te slapen.

Een kussen overload

Laat alle remmen los en transformeer je slaapkamer met een massa superzachte kussens in de knuste plaats van het hele huis. Dit wordt jouw favoriete plekje om samen met je liefste te chillen.

Een mini-jungle

Sluit je ogen en beeld je in: je ontwaakt 's ochtends in de armen van je crush of je wederhelft, in een slaapkamer die zo uit een wondermooi Balinees landschap lijkt te komen. Ideaal, zeker als je niet meteen naar het andere eind van de wereld op vakantie kunt.

Een gezellig terras

Hoort er een fijn terrasje bij je slaapkamer? Versier het dan met mooie decoratiespullen, bloemen... Sexy en superromantisch! De uitgelezen plek om in het maanlicht samen een glaasje te drinken of innig te ontbijten na een zwoele nacht.

Sensuele kaarsen

Wat staat er mooier op het nachtkastje dan een aantal sensueel gevormde kaarsen? Lekker intiem om jullie droomnachten bij te lichten.

Shop until you drop:

LEES OOK

7 romantische wijken in Europa voor een citytrip

How to: een boho slaapkamer in 4 eenvoudige stappen aan een kleine prijs

Getest: een romantisch weekendje weg in het kasteel van Martigny