The Great Escape, het Brusselse concept van Comet Meetings dat je absoluut moet uitproberen

Geüpdatet op 4 oktober 2022 door ELLE Partner
The Great Escape, het Brusselse concept van Comet Meetings dat je absoluut moet uitproberen

Comet Meetings is een atypische co-meetingplek met ruimtes die ingesteld zijn op de nieuwe manieren van werken. Ze focussen op productiviteit, creativiteit en wellness, en bieden deelnemers een unieke ervaring. De vergaderzalen zijn speciaal uitgewerkt voor bedrijven. Je kunt er terecht voor teambuilding, opleidingen, besluitvormende comités, presentaties of brainstorming.

Comet Meetings heeft al zeven locaties in Parijs, met meer dan 220 000 klanten. Nu wil het zijn succes dus ook uitbreiden naar Brussel. De nieuwe co-meetingruimte heet "The Great Escape". Het thema - reizen - wordt uitgewerkt op alle acht de verdiepingen. Dat betekent dus 2 800 m2 vergaderzalen met veel lichtinval, gemeenschappelijke ruimtes, eetgelegenheden en een rooftop met uitzicht op de hele stad.

Om het nieuwe gebouw leven in te blazen, ging de start-up in zee met Lionel Jadot, een Belgische architect die bekendstaat om zijn experimentele projecten die diverse periodes en materialen briljant combineren. Samen met de ontwerp- en uitvoerende teams van Comet Meetings ontwierp hij dit gebouw als een volstrekt unieke en atypische plek waar je je even in een andere wereld waant. “Ik ben trots dat ik Comet Meetings mocht begeleiden bij de opening van hun eerste vestiging in België. Onze visies op woon- en werkruimte sluiten perfect bij elkaar aan. Samen bedachten we een evenementenlocatie die buiten de gebaande paden treedt. Elke verdieping is opgevat als een sprongetje naar een verre bestemming. Voor het meubilair wilden we zoveel mogelijk gerecycleerde materialen gebruiken”, aldus Lionel Jadot.

De start-up kiest immers voor een duurzame aanpak en behaalde het Green Key-label. Ze gebruikten geüpcyclede en tweedehands materialen opgevist uit de ontwerpstudio van Lionel Jadot, en in Frankrijk ontworpen stukken voor de inrichting van het interieur. In elke vergaderzaal staan karaffen met microgefilterd water.

In samenwerking met Linkee en Phoenix geeft Comet etensresten een tweede leven en gaat zo de strijd aan tegen voedselverspilling. Het bedrijf gaat ook prat op gezonde voeding met een korte keten en selecteert zijn partner-traiteurs met zorg. Via zijn partnership met Castalie zorgt Comet in alle vergaderzalen voor karaffen met microgefilterd water en recycleerbare bekertjes. Zo is het erin geslaagd om in één jaar tijd 300 000 plastic flessen uit te sparen. Maar daar houdt het niet bij op. Het water dat niet volledig is opgedronken, wordt gebruikt bij het poetsen of voor de planten.

Bovendien heeft Comet Meetings bij het ontwerpatelier van Lionel Jadot overschotten van grondstoffen, marmer, hout, bamboe, metaal... opgehaald en gebruikt bij de bouw van zijn panden en in het bijzonder van het Comet Louise. Een groot deel van de decoratieve meubels zijn oud of vintage, op de kop getikt door de partners Trésor&Cie en Dereva.

Kille, onpersoonlijke vergaderzalen behoren tot het verleden. Dat heeft Comet Meetings duidelijk goed begrepen. Comet Louise is atypisch, speciaal ontworpen om de productiviteit te stimuleren en toekomstgericht te denken. Het is een veelzijdige ruimte die zich aanpast aan de diverse behoeften van de bedrijven. Zo voelt elke onderneming zich er thuis.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Comet Meetings.
comet-meetings.com

LEES OOK:
Productief vergaderen, hoe doe je dat?
Decotip: betaal je interieur af met AFC-Collection
De Nieuwe Fiat 500 elektrisch: ik mocht de auto uittesten (en wil 'm niet meer terugbrengen!)