Decotip: betaal je interieur af met AFC-Collection

Geüpdatet op 5 september 2022 door Jolien Vanhoof
Decotip: betaal je interieur af met AFC-Collection

Ze weten wel een statement te maken, Audrey Joris en Augustin Bown van AFC-Collection. Het Brusselse vriendenduo opende zopas een nieuwe showroom in Knokke, pal tussen Louis Vuitton en Hermès op de Kustlaan. Omgeven door luxe blijven ze hun uniek én betaalbaar concept verdedigen: je droominterieur op afbetaling.

Twee jaar geleden waagden Audrey en Augustin de sprong: na het succes van hun online shop met vintage design besloten ze AFC-Collection op te richten, een start-up die de inrichting van jouw interieur op zich neemt. Van meubilair, textiel en verfkeuzes tot de volledige installatie. Of zoals ze het zelf omschrijven: Sims spelen met je huis of bedrijf.

AFC Collection, interieur, showroom, Knokke

Lease to own

Bij AFC-Collection doen ze aan 'lease to own', een uniek concept op de Belgische markt. Hun uitgangspunt? Als één op de twee Belgische auto-eigenaars een leasecontract heeft lopen, waarom zou dit model dan niet werken binnen de interieurwereld? Het grootste verschil is dat je bij lease to own je meubels, decoratie, verlichting en zelfs kussens na verloop van tijd niet hoeft terug te geven. Je betaalt je droominterieur af op een termijn van drie, vier of vijf jaar, en dan is het ook effectief van jou.

Digitaal en duurzaam

Hoe je tot dat droominterieur komt? Voor de eerste stap hoef je niet eens van achter je laptop te komen. Je vult een style quiz in die polst naar jouw smaak en voorkeuren. Vervolgens ontmoet je het AFC-team in de showroom waar je aan de hand van 3D-beelden en digitale moodboards door je nieuwe interieur wordt geleid. Voor je definitieve keuzes maakt, kun je samples van elke stof en elk materiaal voelen, wikken en wegen. En geloof ons: het zijn er heel wat. AFC-Collection vertegenwoordigt meer dan 40 interieurmerken wereldwijd.

Van Brussel tot Knokke

Voor je gepersonaliseerde AFC-interieuradvies kun je nu ook in Knokke terecht, waar Audrey en Augustin zopas hun tweede showroom openden. Anders dan hun showroom in hartje Brussel, met een Toscaans roze muur en één enkel meubelstuk – een mortex tafel – speelt glasvezel hier de hoofdrol. Een moderne kunststof gewaardeerd voor z'n robuustheid en grote vormbaarheid. "We geloven dat de typische 'Knokkois' inrichting wel een opknapbeurt kan gebruiken. AFC-Collection wil een revolutie op gang brengen van greige interieurs naar karaktervolle en emotioneel geladen ruimtes met een hoek af," aldus het duo.

Adres: Kustlaan 229, 8300 Knokke