Deze haartrends ga je in het najaar 2022 overal zien

Geüpdatet op 9 september 2022 door Lisa Aelvoet
Deze haartrends ga je in het najaar 2022 overal zien

Na al die zon, zee en strand van de afgelopen maanden is je haar waarschijnlijk toe aan een grondige knipbeurt. Laat je inspireren door de haartrends voor herfst en winter van 2022/2023 en stap met een frisse coupe het nieuwe seizoen in.

De haartrends voor dit najaar halen hun inspiratie uit de jaren zeventig, negentig en uit de punk subcultuur. De gemene deler? Goed verzorgde lokken liggen aan de grondslag van elk van deze haarstijlen.

LEES OOK: Zo recreëer je de nineties brushing die viraal gaat op TikTok

Korte bob

Is je haar na de zomer beschadigd en zal er best wat  knipwerk aan te pas moeten komen om het er opnieuw gezond uit te laten zien? Dat komt dan goed uit want korte kapsels zoals een frisse bob zijn helemaal terug in. Deze rechte, korte snit is niet alleen een praktische keuze maar vormt eveneens een goede basis voor een gesofisticeerde look

 

View this post on Instagram

 

A post shared by steph hui🦋 (@stxph.h)

Sleek bun

Deze haartrend leeft dankzij TikTok al een tijdje rent free in ons hoofd en blijft tijdens het aanstormende seizoen ook brandend actueel. Kies voor een stijlvolle centrale knot of ga voor twee kleinere knotjes aan weerszijden van je hoofd. Een paar plukjes haar die uit de knot komen piepen maken de look af. Je geheime wapens voor deze look? Met haargel, - mousse of -lak en schuifspeldjes kom je al een heel eind!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Natuurlijke texturen

Het hoeft niet altijd meer te zijn. Een van onze favoriete haartrends van dit najaar omarmt natuurlijike texturen in al hun glorie. Het geheim achter deze haarstijl? Een goed haarverzorgingsritueel zodat je krullen kunnen shinen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Seventies inspired

(Extreem) veel volume kenmerken de haarstijlen uit de jaren zeventig die dit najaar een ware comeback maken. Laagjes en curtain bangs vormen de basis voor dit kapsel waar bovendien best wat stylingwerk bij komt kijken. Een hittebeschermende spray en stylingtool zijn je beste vrienden bij het creëren van deze haartrend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Glossy staart

De 'liquid hair'-trend van afgelopen zomer zet zich nog even door en wel in de vorm van een paardenstaart. Insert de glossy staart: het perfecte kapsel voor 'tweede dags haar'. Heb je lang haar? Draag hem dan hoog. Heb je korter of middenlang haar ? Dan kan je er ook voor opteren om hem laag te dragen: op die manier zet je immers je kaaklijn extra in de verf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Punk look

Deze funky haartrend is voor durvers en vereist het nodige scheer- en knipwerk. Gigi en Bella Hadid rockte reeds punk-geïnspireerde kapsels tijdens de Marc Jacobs FW22 show en deze dreigen dit najaar ook door te dringen tot het straatbeeld. Ruige laagjes en onverwachte lengteverschillen vormen een spannend geheel en brengen samen een edgy look tot stand.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

LEES MEER:

Koper: de enige haarkleur die er dit najaar toe doet

4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien

Is chocoladebruin haar het nieuwe blond?