Deze haartrends ga je in 2024 overal zien

Gepubliceerd op 12 februari 2024 door Lisa Aelvoet Foto’s: Launchmetrics Spotlight
Deze haartrends ga je in 2024 overal zien

Laat je inspireren door de haartrends voor 2024 en stap met een frisse coupe het nieuwe jaar in.

De haartrends voor dit jaar halen borduren enerzijds voort op trends van 2023 en vernieuwen anderzijds met onverwachte wendingen. De rode draad? Bij twijfel - of bij een bad hair day - kies dan voor een haaraccessoire.

LEES OOK: Zo recreëer je de nineties brushing die viraal gaat op TikTok

Mini bob

Bob, but make it mini. De korte versie van dit tijdloze kapsel maakte vorig jaar reeds furore toen niemand minder dan Hailey Bieber de schaar in haar lokken zette. De mini bob krijgt in 2024 een luxueuze makeover en vormt daarmee de perfecte basis voor een gesofisticeerde look.

mini-bob-haartrends-2024

Funky haaraccessoires

De haarklip maakt in 2024 plaats voor originele stoffen of vilten haaraccessoires die niet zouden mistaan in een rariteitenkabinet. You dream it, you wear it!

funky-haaraccessoires

Velvet lokken

Een glanzende, gladde haardos is in 2024 gegeerd goed. Zendaya is alvast fan en wij kunnen niet anders dan op de kar springen. Je geheime wapen voor deze look? Met een hair gloss, zoals deze van Ouai, kom je al een heel eind!

velvet-hair-haartrend

Haarstrik

De haarstrik vormde misschien wel een van de grootste trends in 2023 en gaat ook in 2024 nergens naartoe. Sterker nog: dit jaar geldt, hoe meer strikken, hoe beter. 

haarstrik-haartrends

Veel volume

Go big or go home. Een van onze favoriete haartrends van dit najaar omarmt natuurlijike texturen in al hun glorie. Het geheim achter deze volumineuze haarstijl? Een goed haarverzorgingsritueel zodat je krullen kunnen shinen.

volume-haartrend

Hoeden

Hoeden verdwenen een tijdlang haast van het straatbeeld maar maken nu een voorzichtige comeback. Van vilten tot rieten exemplaren: de opties zijn eindeloos. Laat die keuzestress maar komen!

Hoedjes-haartrends

XL lokken

Rapunzel, is that you? Laat je lokken groeien (of opteer voor clip-in extensions) en blaas iedereen van zijn sokken met XL lokken. 

Opgestoken haar

Deze haartrend schreeuwt quiet luxury en valt het best te combineren met kledij in neutrale tinten. Channel your inner Lily van der Woodsen en ga aan de slag met wat haarspeldjes en haarlak om een chique opsteekkapsel te creëren.

opgestoken-haar-trend

Haarband

Haartrends hoeven niet altijd vernieuwend te zijn. Zo blijft ook de tijdloze haarband dit jaar brandend actueel. Het accessoire draag je van de gym naar een avondje stappen en is daarmee een van de meest veelzijdige haartrends van het rijtje. 

haartrends-zwarte-haarband

LEES MEER:

Koper: de enige haarkleur die er dit najaar toe doet

4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien

Is chocoladebruin haar het nieuwe blond?