Beauty chat met Aveda-muze Arizona Muse

Gepubliceerd op 13 juli 2022 door Virginie Dolata en ELLE België Foto’s: Aveda
Beauty chat met Aveda-muze Arizona Muse

Het Amerikaanse supermodel Arizona Muse (33) zet zich in voor de planeet, spendeert graag tijd met haar twee kinderen en kiest voor een snelle, efficiënte en organische schoonheidsroutine. Ze besteedt veel aandacht aan de ingrediënten van producten en wil op haar nieuwe uitvalsbasis op de Balearen een biodynamische boerderij opstarten. Dat is ook de reden waarom ze door Aveda is uitgekozen als eerste Global Advocate for Sustainability. Als wereldwijde voorvechtster van duurzaamheid dus. Haar motto: blijven leren!

- Ik sta op ... rond 7.30 uur. Ik droom ervan om elke ochtend te kunnen uitslapen tot half tien, maar ik heb kinderen, een baan en een man en kom daar dus haast nooit aan toe. Eigenlijk heb ik negen uur slaap nodig, maar krijg er zeven. Dat is geen pretje, want ik hecht veel belang aan slaap. Ik ben dan ook o zo dankbaar als ik eens een nachtje niet door mijn driejarige dochter word gewekt!

- Ik begin de dag ... met het wassen van mijn gezicht. Dat doe ik met de Zuiverende Reinigingsgel met Wilg van Weleda. Daarna poets ik mijn tanden met tandpasta met houtskool en een tandenborstel van bamboe.

- Ontbijten doe ik met... zwarte thee met melk en suiker.

- Mijn douchegeheim ... is een dikke, romige dosis Botanical Repair Masque Rich van Aveda. Wanneer ik mijn haarmasker heb aangebracht, was ik mijn hele lichaam met een spons en scrub ik de onderkant van mijn voeten met een puimsteen. Dat klinkt misschien overdadig - en dat is het ook wel - maar het neemt niet veel tijd in beslag. Ik doe alles supersnel en voel me daarna weer fris en monter.

- Ik verzorg mijn haar ... met de Aveda Nutriplenish shampoo en conditioner. Daarna droog ik mijn haar met mijn favoriete handdoek, ontworpen door Phillip Lim voor Aveda.

- Ik style mijn haar ... snel en eenvoudig! Het grootste deel van het jaar laat ik mijn haar gewoon opdrogen. Alleen in hartje winter gebruik ik een föhn.

- Het beste schoonheidsadvies kreeg ik ... van mijn moeder! Zij zei me van jongs af aan dat ik mijn wenkbrauwen niet te veel moest epileren. Eerst wou ik natuurlijk niet luisteren, met enkele ongelukkige resultaten tot gevolg, maar nu neem ik dat advies wel serieus!

- Mijn persoonlijke tip ... is om minstens één grote spiegel in huis te hebben. Jarenlang heb ik het zonder moeten doen. Pas toen ik er een had, besefte ik hoe mijn lichaam echt in elkaar zit en leerde ik me op een flatterende manier te kleden. Ik draag nu bijvoorbeeld alleen nog maar broeken met een hoge taille. Ik heb een lang bovenlichaam dat er eleganter uitziet wanneer ik een hoge taille draag. Eenvoudig, maar wel handig om te weten!

- Ik kan niet meer zonder ... de Volumizing Tonic van Aveda voor je haar! De organische aloë vera- en tarweaminozuren geven fijn haar een mooi volume. Het aroma van jasmijn, roos, kruidnagel en andere pure bloemen- en plantenextracten ruikt hemels.

- Mijn make-uproutine bestaat uit ... de Biodynamic Face Oil van Maison Made als moisturizer onder mijn foundation van Ilia. Daarna breng ik make-up van La Bouche Rouge aan op mijn wangen, ogen en lippen. Hiervoor gebruik ik hun prachtige houten kwasten van Japanse makelij.

- Voor een avondje uit ... breng ik een eenvoudige zwarte eyeliner aan op de binnenkant van mijn oogleden. Mijn absolute favoriet is het zwarte of bruine potlood van YSL met zijn zachte en soepele textuur.

- Mijn grootste beauty-ontdekking is ... enkele druppels rozenbottelolie door de foundation mengen, waardoor je die gemakkelijker kunt aanbrengen en je een glowy look krijgt.

- Het gekste wat ik ooit heb gedaan om er goed uit te zien is ... mijn poriën uitknijpen! Het werkt nooit, dat weet ik, en toch blijf ik het doen. Gewoon waanzinnig!

- Mijn lunch ... bestaat uit een omelet met een flinke portie bieslook en lente-uitjes erin, zodat die lekker groen is! Ik ben geen foodie.

- Mijn favoriete go-to recept ... is bonen en rijst met veel koriander en pico de gallo. Daar zitten mijn Amerikaanse Zuid-Westerse roots allicht voor iets tussen. Soms met een biertje erbij. Er gaat niets boven een ijskoude biologische lager!

- In mijn koelkast en keukenkasten ... is alles biologisch en biodynamisch. Ik ben supertrots op de tijd, de energie en het geld die ik besteed aan het ondersteunen van regeneratieve landbouw. Ik weet dat deze luxe niet voor elk gezin weggelegd is en ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik dit kan doen. Met DIRT, mijn goede doel, wil ik trouwens biodynamische producten gemakkelijker voor iedereen toegankelijk maken. Want we verdienen allemaal voedsel en kleding die worden gemaakt op een manier die de planeet en onze voedingsbehoeften ondersteunt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door D I R T (@dirt.charity)

- Ik kijk in de spiegel en zie ... problemen! Ik weet het, ik ben model en in theorie snap ik wel dat ik er goed uitzie. Maar ik zie toch gewoon mijn gebreken en zwakheden. Ik ben er vrij zeker van dat dit te maken heeft met de verwachtingen van onze maatschappij rond perfectie. Dat is iets waar we allemaal aan moeten werken, maar ik heb de oplossing nog niet gevonden.

- Mijn work-out bestaat uit ... twee keer per week pilates, een keer per week zwemmen en een keer per week hot yoga. Maar dat is in de ideale wereld en tot mijn kinderen ouder en zelfstandiger zijn, komt daar weinig van in huis. Ik blijf hoe dan ook van mezelf houden, ook al gaat mijn lichaam er misschien minder stevig uitzien!

- Mijn oplossing om te ontspannen is ... etherische oliën en gedachten zoals: "alles is ok, zelfs in het ergste scenario gaat het leven nog steeds door". Ik vind die ingesteldheid erg belangrijk om uit negatieve gedachtepatronen te geraken. "Wees lief voor jezelf" is ook een goed motto! Als ik lief ben voor mezelf en mezelf af en toe een pleziertje gun, ben ik productiever en gaan de dingen als vanzelf!

- Mijn beauty-obsessie is ... Oona Series, de recentste onderneming van mijn man. Het is een platform met wellnessadvies van hemzelf als osteopaat en allround intelligente man, en met fantastische fitnesslessen van zijn zakenpartner Catie, die een van onze beste vrienden is!

- Mijn favoriete parfum is ... de geuren van Vyrao. Die zijn goed voor je humeur en ze zijn verrijkt met kristallen. Ik gebruik de gele: voor bescherming, helderheid van geest en openheid naar de wereld toe!

- Mijn avondritueel is ... een regelrechte ramp. Ik wou dat ik er eentje had, maar mijn avondroutine heeft plaats moeten ruimen voor die van mijn driejarige dochter! Ik kom er amper aan toe om mijn tanden te poetsen!