De nieuwe zomercollecties zijn massaal genderneutraal

Geüpdatet op 31 mei 2022 door ELLE België
De nieuwe zomercollecties zijn massaal genderneutraal @instagramsamsoesamsoe

Genderneutrale kleding komt vaker in beeld dankzij artiesten als Harry Styles of onze eigen Max Colombie die buiten hun hokje treden. Steeds meer labels pakken dan ook uit met genderloze collecties waarin iedereen kan schitteren, we zetten de mooiste op een rij.

Samsøe Samsøe

Het Deens modelabel pakt dit seizoen uit met een speciale uniseks capsule. Drie vrouwelijke kunstenaars creëren een artistieke mélange van loose fit t-shirts met opvallende prints. Hiermee verwijzen ze naar hun eigen achtergrond. Zo heb je Martina Lorusso, een Italiaanse illustratrice, die een ode brengt aan haar huidige stad Milaan. Vervolgens heb je Farah Alimi uit Marseille, maar oorspronkelijk van Damascus. Zij haalt met haar tekeningen herinneringen op van de rijke cultuur en bevolking van Syrië. Ten laatste is er illustratrice Sine Jensen uit Kopenhagen. Haar motieven zijn geïnspireerd door de warme zomerdagen waar ze met een ijsje langs de meren loopt.

Milano White, Copenhagen White, Damascus White, €79

Shop hier

Raoul.E

De collectie Henri-Chapelle 2, vernoemd naar een dorpje in Luik, bestaat uit hedendaagse uniseks kleding. De designs hebben subtiele details en minimalistische lijnen. Daarnaast haalt ontwerpster Léonie Maingret haar inspiratie uit streetwear. Ook wil ze met haar merk mensen bewuster maken van een milieuvriendelijke manier van consumeren. Het resultaat is een tijdloze garderobe, aangepast aan alle seizoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RAOUL.E (@raoul.e_)

Unisex Black and Grey Coat, €560

Shop hier

Toogood X Carhartt WIP

Deze twee merken combineren elementen uit hun eigen werk tot een speciale uniseks capsulecollectie. De collectie bestaat uit twee jasjes, een hemd, broek, een overall en een t-shirt. Door het gebruik van een sober kleurenpalet benadrukken ze het 'uniform voor alledag'-gevoel dat aan de basis van de collectie ligt.

Carhartt uniseks
Carhartt WIP X Toogood

De collectie is beschikbaar vanaf 7 juni.

Lacoste Runway SS22

Creatief directeur Louise Trotter brengt in haar nieuwe collectie de invloeden van verschillende sporten en gemeenschappen samen. Door het gebruik van innovatieve stoffen en silhouetten creëert ze een futuristische look, waardoor de grens vervaagt tussen 'er mooi uitzien' en functionaliteit. Het resultaat is een zomercollectie die bestaat uit sportuniformen voor het dagelijkse leven.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lacoste (@lacoste)

Shop hier

ArmedAngels RÅ Denim

Het Duitse duurzame label brengt een jeanscollectie uit met de allerkleinste ecologische voetafdruk. Daarnaast gebruikt het een stijl die teruggaat naar de 'roots' van denim. Voor het eerst voegt het merk ook enkele uniseks producten toe aan deze collectie. De kleren hebben een donkere tint en een strakke look. Een knipoog naar de originele robuuste denim 'workwear' uit de Verenigde staten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARMEDANGELS (@armedangels)

Shop hier

LEES OOK:

(Stagiaire Fleur Tollet)