Max Colombie: “Ik zou nooit op een podium stappen als ik niet zeker ben over mijn look”

Geüpdatet op 24 mei 2022 door ELLE België
Max Colombie: “Ik zou nooit op een podium stappen als ik niet zeker ben over mijn look”

Max Colombie van Oscar and The Wolf schittert in de nieuwe Zalando-campagne 'stijlvol jezelf'. ELLE vroeg hem de kleren van het lijf.

Ik probeer mezelf steeds uit te dagen op modevlak

Max is meer dan een mode-icoon. Hij durft de regels te breken en heeft een unieke visie op stijl, muziek, gender en cultuur. "Belgen inspireren om zichzelf te zijn is een waarde die ik deel met Zalando", zegt de zanger. "Authentiek jezelf zijn is de grootste superkracht die je kan hebben als mens. Voor mij is Zalando al tien jaar een pionier op dat vlak. Met hun platform geven ze Belgen de mogelijkheid om een variëteit aan merken en looks te proberen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oscar and The Wolf (@oscarandthewolf)

Je experimenteert graag met stijl. Is dat altijd al zo geweest?

"Hoe meer ik op een podium sta en in de modewereld rol, hoe meer ik mijzelf probeer uit te dagen. Van zodra ik een outfit draag die niet vernieuwend is, verander ik hem meteen. Hier kruipt ongelofelijk veel werk in. Ik heb dan ook een team met fantastische mensen achter mij staan die bijna alles op maat maken, waaronder ontwerpster Elke Hoste."

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

"Ik ben zo dynamisch in mijn persoonlijkheid en dit weerspiegelt zich in mijn outfits. Hierdoor heb ik niet echt een specifieke stijl."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oscar and The Wolf (@oscarandthewolf)

Voel jij je soms onzeker in een outfit?

"Ik zou nooit op een podium durven kruipen als ik niet honderd procent zeker ben over mijn look. Ik heb door de jaren heen nee moeten leren zeggen tegen stylisten, maar ik wil me écht goed voelen in een outfit."

Druk jij je gevoelens het liefst uit met kleding of muziek?

"Muziek is voor mij de beste therapie om emoties van me af te schudden. Mijn looks weerspiegelen eerder wie ik ben als persoon."

Naar welk mode-icoon kijk jij op?

"Lil Nas X, Asap Rocky en Harry Styles zijn echte stijliconen. Verder vind ik de looks van Rihanna en Zendaya ook heel inspirerend."

Welke boodschap wil jij de wereld insturen?

"Wees vriendelijk en lief voor mensen die je niet begrijpt of voor mensen die niet hetzelfde denken of eruitzien als jij. Anders zijn is een kracht en het is de essentie van wat het betekent om mens te zijn."

LEES OOK:

(Stagiaire Dewy De Leeneer)