Een open keuken: de blikvanger in je interieur

Geüpdatet op 23 mei 2022 door ELLE Partner
Een open keuken: de blikvanger in je interieur ©Krëfel Keukens

Een open keuken die naadloos opgaat in je interieur? Bij Krëfel Keukens ben je aan het juiste adres om je keuken om te toveren in een parel van design en functionaliteit.

In de jaren negentig was de keuken meestal een ‘afzonderlijke’ ruimte in huis. Tegels in fletse of juist schreeuwerige kleuren, tl-verlichting, meubels van vergeeld formica, een allegaartje van huishoudelijke apparaten … Het enige dat telde, was de praktische en functionele kant van de zaak. En het esthetische? Dat stak niet zo nauw. Je deed gewoon de deur dicht en klaar. Maar dat was vroeger. Tegenwoordig is de keuken een sfeervolle plek die we steeds meer open trekken. We komen er bijeen om te kletsen, iets te drinken, te telewerken, gezellig samen te koken. Het oog wil bijgevolg ook wat, dat is logisch. Zo ging de keuken zich steeds meer uitbreiden naar de rest van het huis. Ze dringt als het ware de woonkamer, de eetkamer en het washok binnen. Maar hoe zorg je voor visuele samenhang tussen die wel heel verschillende leefruimtes?

"Kijk niet tegen apparaten aan"

Als je een keuken wilt die naadloos opgaat in je interieur, dan moet je de ruimte echt als een onderdeel van je interieur beschouwen. Lees: alles wat pijn doet aan de ogen, verbergen we! Bouw dus in wat je kunt inbouwen (vaatwasser, koelkast, oven) en overweeg kasten met een klepbeslag. Die zijn superhandig om je koffiezetapparaat of keukenrobot in op te bergen – je haalt ze makkelijk tevoorschijn wanneer je ze nodig hebt. Heel wat eleganter dan al die apparaten die in de weg staan op je werkblad.

Een must: een kookeiland

Een centraal kookeiland is DE verbindende factor bij uitstek. Dit superhandige keukeneiland slaat een echte brug tussen je keuken en je woon- en eetkamer, maar creëert tegelijkertijd een gevoel van afscheiding. Kortom, het beste van twee werelden. Je kunt er langs alle kanten aan werken, je kunt er aan gaan zitten, aan koken of er borrelhapjes op serveren. Je kunt zelfs aan één kant een toog maken waar je rustig aan kunt lunchen of op je laptop werken (lekker dicht bij de koelkast om even die appelflauwte weg te werken).

Je wasruimte? Dat mag gezien worden

Met een slimme inrichting maak je van dit ‘rommelhok’ (want dat is het vaak) een welgekomen extra opslagruimte (denk aan hoge kasten, planken en laden voor je voorraad, keukengerei, bakken voor het sorteren van afval enz.). Het geheim? Gebruik dezelfde stijl en materialen als in je keuken, zodat beide ruimtes vlotjes in elkaar overlopen. Ligt het washok pal naast je keuken, dan kan het ook effectief fungeren als praktisch verlengstuk. In dat geval is het logischer om alle elementen te verdelen over beide ruimtes. Je kunt zelfs een muur weghalen of openmaken voor een nog ruimere uitstraling.

Samenhang is the key

Ga af op je ogen voor een samenhangende overgang tussen woonkamer en keuken. Kies identieke kleuren en materialen of bedenk combinaties die werken. Zo kan de vloer een visuele link vormen tussen de twee ruimtes, voor een mooi doorlopende samenhang. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde fronten voor je tv-meubel als voor je keukenkastjes, of match het blad van je eettafel met je werkblad. Ook kun je spelen met details, motieven of kleuraccenten die hier en daar in je keuken en leefruimte terugkomen. Bij Krëfel Keukens vind je niet alleen keukens van topkwaliteit, maar ook meubels die perfect passen bij het type keuken dat je kiest.

©Krëfel Keukens

Krëfel keukens

Op zoek naar professioneel keukenadvies op maat? Dan ben je bij Krëfel Keukens aan het juiste adres! Met hun 34 showrooms verspreid over heel België, vind je altijd wel een showroom in je buurt. Je persoonlijke Krëfel keukenconsulent helpt je er graag verder in je zoektocht naar de keuken die perfect op jouw behoeften is afgestemd. Zo kan je niet alleen rekenen op een ruim aanbod aan materialen, afwerkingen en uitrustingen maar ook op expertise bij de keuze van je apparaten. Ontdek hun geweldige actie van de maand! Maak een afspraak om de actie in een showroom dicht bij jou te ontdekken.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Krëfel Keukens.
krefelkeukens.be

LEES OOK:
10 roze planten die jouw interieur opfleuren
Hoe begin je aan het inrichten van je keuken?
Bombay dry gin krijgt een verfrissende citrussmaak