Styling tips: onmiddellijk langere benen creëren doe je zo

Geüpdatet op 4 mei 2022 door Xana Ferreira Chicano
Styling tips: onmiddellijk langere benen creëren doe je zo

Droom je van langere benen? Geen nood als dat nog niet op magische wijze is gebeurd, er zijn namelijk trucjes zat om dit optisch te omzeilen! Speel met proporties, prints en kleuren om het oog te misleiden. Met de juiste items en combinaties creëer je de illusie van langere benen in een handomdraai.

Lees ook: om slimmer online te shoppen moet je denken als een stylist.

1. Investeer in jumpsuits

Als je er moeiteloos langer uit wilt zien, dan is het dragen van een jumpsuit één van de makkelijkste manieren. Jumpsuits vormen een ononderbroken verticale lijn die kleine vrouwen langer maakt. Indien correct gedragen, kan een jumpsuit het lichaam echt verlengen en een van de meest flatterende stukken in je garderobe zijn.

Lange benen jumpsuit
Jumpsuit, Mango, €59,99

SHOP HIER

2. Ga altijd voor wijde pijpen

Wijd uitlopende broeken en broeken met rechte pijpen creëren een long legs-effect. Door de loszittende stijl lijkt je heupzone kleiner en door de oneindige vorm van de jeans lijken je benen unstoppable. Als je kiest voor een wijde pijp of een loszittende broek, vermijd dan een cropped-versie. Deze fit zorgt net voor het omgekeerde effect.

Lange benen wijde pijpen
Jeans met wijde pijpen, Ami Paris, €215

SHOP HIER

3. Cropped jasjes zijn key-items

Voor jasjes kies je, ten opzichte van jeans, weer wél voor cropped items. Waarom? Net als korte tops, zullen korte blazers of jacks de illusie wekken van een korter torso, wat indirect betekent dat er meer nadruk wordt gelegd op de lengte van de benen, waardoor je veel langer lijkt. Hoe handig?!

Lange benen cropped blazer
Cropped blazer, Daily Paper, €150

SHOP HIER

4. Kies voor één kleur

Kies je voor een total look in één kleur? Dan wordt alles in jouw lengte geheid geaccentueerd. Kies bijvoorbeeld voor een knallende kleur fuchsia en combineer vervolgens met allerlei andere items binnen hetzelfde kleurstramien. Je bent nu sowieso verzekerd van een langere-benen-illusie. 

ton-sur-ton
Ton-sur-ton look, Stradivarius, vanaf €66,97

SHOP HIER

5. Zeg ja tegen verticale strepen

Verticale naden of strepen zijn een geweldige manier om je benen langer te laten lijken. Verticale lijnen trekken de aandacht naar beneden, wat de illusie geeft van langere benen. Ze creëren een slank silhouet voor je benen, wat ertoe bijdraagt dat je benen langer lijken.

verticale strepen
Broek met verticale strepen, NA-KD, €62,95

SHOP HIER

6. Kies high-waisted broeken

Als je niet zo groot bent, zijn jeans met hoge taille perfect voor jou, omdat het door de extra lengte van je torso lijkt alsof je benen hoog beginnen en de lengte versterken. Als je een jeans of broek met hoge taille draagt, kun je de helft van je shirt of bloes in je broek stoppen. Hierdoor komt je taille beter uit en lijkt het alsof je benen langer zijn. Extra combotip: combineer een high-waisted pantalon of jeans met een cropped jacket. 

high waist broek
High-waist jeans, Levi's, €134,95

SHOP HIER

7. Hakken aansluitend bij je huidskleur

Het is geen rocket science dat we door hakken allemaal langer worden. Maar wil je écht gaan voor een lengteverhoging, kies dan schoenen die matchen met je huidskleur. Het creëert namelijk een lange lijn die zorgt voor een verlengend effect. 

Huidskleur hakken
Huidskleur hakken, Studio Amelia, €315

SHOP HIER

LEES OOK: Styling tips: 12 manieren om een oversized blazer te dragen