Een milieuvriendelijke keuken op maat die lang meegaat?

Geüpdatet op 24 juni 2022 door ELLE Partner
Een milieuvriendelijke keuken op maat die lang meegaat?

Overal moeten we het ecologisch aanpakken, ook in de keuken. Onze METOD keukens zijn stijlvol, praktisch én duurzaam. Zo draag ook jij je ecologische steentje bij op een esthetisch verantwoorde manier.

Vroeger waren onze keukens vrij basic, maar geleidelijk hebben we ze steeds verder opengetrokken. Ze gingen deel uitmaken van ons interieur en zijn uitgegroeid tot een middelpunt in huis waar echt geleefd wordt. Nu onze keuken steeds zichtbaarder wordt, willen we natuurlijk dat ze stijlvol oogt en nog praktischer in gebruik is. Wie leefruimte zegt, zegt echter ook energieverbruik. Voor een optimaal gebruik van de ruimte én de grondstoffen kiezen we voor oplossingen afgestemd op jouw levensstijl en voorkeuren, maar houden we ook rekening met de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Modern of rustiek: stijlen met duizend mogelijkheden

Geen twee keukens zijn hetzelfde. Elke keuken heeft haar eigen bijzonderheden. Wil je zelf elk klein detail bepalen, dan heb je met de METOD keuken de meeste opties qua indeling. Dit stevige, bijna op maat gemaakte keukensysteem biedt 18 verschillende stijlen tegen betaalbare prijzen. Wit en glanzend? Mat zwart zonder handgrepen? Een houteffect of donker eikenfineer? Een leuke kleur of een fonkelende total look in roestvrij staal? Aan jou de keuze. Alle kasten zijn, net als de lades en planken, verkrijgbaar in verschillende maten. Zo stel je een keuken samen die perfect aansluit bij jouw wensen. Voeg daarbij een werkblad (van hout, laminaat of kwarts), een verlichtingssysteem (boven het werkblad, maar ook in lades en kasten) en een stijl van handgrepen. Vergeet ook niet de elektrische apparaten, spatwanden, mengkranen en spoelbakken, opbergaccessoires … Kortom, bedenk en combineer tot in het oneindige voor een resultaat dat helemaal bij jou past.

DELSJÖN Keukenmengkraan, messingkleur, € 70

Keuze voor duurzaamheid

De garantie van 25 jaar benadrukt de kwaliteit en levensduur van de METOD keukenoplossingen. Daarnaast betekent duurzaamheid ook zorg dragen voor het milieu. Met de FRÖJERED keuken bijvoorbeeld, uitgevoerd in natuurlijk, licht en sterk bamboe, kies je voor een snelgroeiende grassoort waar geen irrigatie of pesticiden aan te pas komen. De groengrijze fronten en deuren van de BODARP keuken, voor een meer kleurrijke stijl, zijn geproduceerd in een fabriek die draait op hernieuwbare elektriciteit. Ze zijn voorzien van een folie gemaakt van gerecycleerde petflessen.

Om jou te helpen je energieverbruik te verminderen, haalt IKEA alles uit de kast! Kranen en mengkranen zijn ontwikkeld om je watergebruik te optimaliseren, en we geven de voorkeur aan geïntegreerde ledverlichting (die verbruikt 85% minder energie dan een gloeilamp). Bovendien kun je kiezen voor energiezuinige apparaten, zoals de MATMÄSSIG inductiekookplaat, waarmee je 50% sneller en efficiënter kookt dan met een keramische of elektrische kookplaat.

Professionele begeleiding

De IKEA experts zijn er om jou te helpen de juiste keuzes te maken en je ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten. Ze begeleiden je om samen jouw droom om te zetten in werkelijkheid, van het ontwerp tot de uiteindelijke uitvoering van het project.

ANRÄTTA Heteluchtoven zelfreinigingsfunctie, € 499

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met IKEA.
www.ikea.be

LEES OOK:
Getest: een vegan haarserum dat je lokken 's nachts herstelt
How to: een inspirerende home office met een klein prijskaartje
Een nieuwe keuken zonder jezelf blauw te betalen: utopie of werkelijkheid?