Summer trip: naar de zon in Lapland

Gepubliceerd op 13 april 2022 door ELLE Partner
Summer trip: naar de zon in Lapland

Lapland mag dan dé droombestemming voor de winter zijn, ook het groene zomerlandschap maakt ons sprakeloos. Een reis naar Finland is een ontmoeting met de volstrekt unieke natuur rond de poolcirkel.

Wie aan Lapland denkt, zegt sledehonden, de kerstman en dikke pakken sneeuw. En toch heeft deze Finse streek ook in de zomermaanden tal van verrassingen in petto. De dagen zijn nu langer en de natuur trakteert je op een spektakel van kleuren en adembenemende landschappen. Kom dit hoekje van het paradijs ontdekken en trakteer jezelf op een verblijf in het luxe Arctic TreeHouse Hotel. Wedden dat je er geen spijt van krijgt?

Een warme sfeer

Het hotelconcept werd ontwikkeld door Studio Puisto en is duidelijk beïnvloed door de kwetsbare natuur van het noordpoolgebied, de sprookjesachtige wereld van SantaPark Arctic World en de rijke Lapse cultuur. In plaats van één groot hotel te bouwen, wilden de ontwerpers een meer intieme sfeer creëren door elke kamer of suite onder te brengen in individuele huisjes. Het hotel verwelkomt zijn gasten op een steile natuurlijke heuvel, waar de sfeer perfect aansluit bij het karakter van de bestemming.

Het hoofdgebouw heeft de vorm van een vijfpuntige sneeuwvlok. De ingang leidt direct naar de grote receptie, met als centrale blikvanger een indrukwekkende open haard. In één oogopslag zijn ook het restaurant en de lobby-bar te zien. Ondanks de ruime en open vormgeving zorgen de wanden, materialen en kleuren voor een warme en knusse sfeer.

©Arctic TreeHouse Hotel

Midden in het bos

Dankzij de innovatieve architectuur en zorgvuldig doordachte details kom je als gast heel dicht bij de arctische natuur. Een overnachting midden in het bos is hier een onvergetelijke en bijzonder comfortabele ervaring. De muur op het noorden is uitgevoerd in glas, een panoramisch venster met een spectaculair uitzicht op het omliggende bos en de poolhemel. Ideaal om het noorderlicht te bewonderen!

Ongelooflijke ervaringen

Ontdek de ‘Extraordinary Experiences’-arrangementen die het hotel aanbiedt en verken de streek als een echte Fin. Zowel in de zomer als in de winter wordt hier een waaier van poolactiviteiten georganiseerd, voor een onvergetelijke vakantie. Alles is tot in de puntjes geregeld, jij hoeft alleen maar te genieten.

Op bestelling kun je zelfs een romantisch diner of intiem feestmoment beleven, in een setting waarin het dagelijkse leven even heel ver weg lijkt. Een kampvuur onder het noorderlicht of een romantisch etentje met z’n tweeën? Hier worden al je zintuigen in de watten gelegd.

Eco-friendly

Ecologische duurzaamheid staat centraal in het Arctic TreeHouse Hotel. Alle gebouwen zijn opgetrokken uit Fins hout, een duurzaam en hernieuwbaar bouwmateriaal met prima akoestische eigenschappen dat warm en comfortabel aanvoelt. Groendaken dragen bij aan het waterbeheer en brengen dezelfde oppervlakte aan plantengroei terug als het grondoppervlak van de huisjes. Een groot deel van de accommodatie is elders gebouwd, zodat de druk op de kwetsbare natuur rond de poolcirkel tot een minimum beperkt blijft. Ook het restaurant levert een duurzame inspanning en zet volop seizoensproducten op het menu.

Evenementen en privévergaderingen

Op zoek naar een vergaderplek of evenementenlocatie? De privézalen Salarakas en Sydänkäpy van restaurant Rakas zijn ideaal voor een meeting met collega’s. Van vergaderzaal of conferentieruimte tot zelfs een luxehuisje: zaken bespreken met een verbluffend uitzicht op de Lapse natuur werkt ongetwijfeld inspirerend!

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Arctic TreeHouse Hotel.
arctictreehousehotel.com

Lees ook:
Deze bestemming verdient een plaatsje op je bucket list
Een nieuwe keuken zonder jezelf blauw te betalen: utopie of werkelijkheid?
Empower your Network: eerste businessconferentie voor én door ondernemende vrouwen