Onze zomertips met Marciano by Guess

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE België
Onze zomertips met Marciano by Guess

Ready, set, sun! De stijlgeheimen (en meer) om je klaar te stomen voor de zomer met de SS22-collectie van Marciano by Guess.

De temperaturen stijgen, de dagen worden langer en onze drang naar nieuwe ervaringen wakkert aan. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer staat voor de deur! Je ruikt het in de lucht, je voelt het in het vroege ochtendgloren, de warme namiddagen in de bloedhete zon en de zwoele avonden bij maanlicht.

Here Comes the Sun

De eerste zonnestralen rakelen zeemzoete herinneringen aan vroegere reizen op en doen ons met fonkelende ogen en vol goede voornemens fantaseren over de komende maanden. Eindelijk zijn we verlost van de koude wintermaanden waar geen einde aan leek te komen. We bruisen van hernieuwde energie en beginnen enthousiast uitstapjes, belevenissen en avonturen te plannen. Het is dus tijd om je klaar te stomen voor de zomer met de juiste stemming... en de juiste stijl!

De iconische Cristiana-tas komt in drie nieuwe kleuren: poederblauw, crème en oranje. De tas is afgewerkt met gouden decoratieve details met een afneembare lange schouderriem om in de hand of aan de schouder te dragen, Guess.

Dit is de inspiratiebron voor de lente-zomerlijn 2022 van Marciano by Guess. Hij ontwierp een collectie die je meevoert op verre avonturen naar paradijselijke oorden waar je een zorgeloze vakantie kunt doorbrengen. Collectie na collectie brengt Marciano by Guess hulde aan de vrouwelijkheid in haar totaliteit. De silhouetten accentueren de rondingen, volgen de zachte contouren van het lichaam van alle vrouwen en vormen de perfecte outfit voor elke situatie. Marciano ontwierp de looks met hoogwaardige stoffen zoals linnen en zijdeblends, die zorgen voor een geraffineerde en tijdloze touch. De kleurenpaletten en slimme prints, zowel nieuwe als stiekeme knipogen naar Marciano's onmiskenbare stijl, geven te kennen dat de zomer voor de deur staat en een lading wervelende belevenissen in petto heeft.

Ready, set, sun!

Sluit je ogen en laat je meevoeren naar de duinen van de grenzeloze en mysterieuze woestijn, de indrukwekkende medina van Marokko en ten slotte de zonnige kusten van de eilanden in de Middellandse Zee. Wij bij ELLE hebben ons laten prikkelen door de ontwerpen van de nieuwe Marciano by Guess-collectie en hebben onze zomertips gebundeld voor een onvergetelijke zomer!

Moroccan Moment

Moskeeën verfraaid met mozaïeken, bruisende en rumoerige steegjes, paleizen versierd met goud en stucwerk en sprookjesachtige riads... Marokko houdt ons in zijn greep met zijn betoverende charme. Uit dit decor vol fascinerende kleuren, geuren en smaken haalde Marciano inspiratie voor zijn nieuwe collectie. Zijn kledingstukken laten vrouwelijke rondingen mooi tot hun recht komen met zachte plooien en V-halzen. Romantische bloemenprints en rood kasjmier versierd met kettingen zorgen voor een exotische touch. De boucléstof krijgt op zijn beurt levendige en gewaagde tinten als dromerig perzik, haciendaroos, mysterieus blauw en nude en zijn afgewerkt met contrasterende biezen en kostbare details. Er is zoveel te zien, te proberen, te proeven: we mogen geen moment missen. Daarom heeft Marciano veelzijdige outfits bedacht die je zowel overdag als 's avonds kunt dragen. Zo ben je altijd klaar en kun je moeiteloos overstappen van je dagelijkse verplichtingen naar een romantische avond.

De tips van ELLE

Neem na een bezoek aan het hart van de medina even tijd voor jezelf en kom tot rust in een weelderige tuin, slim verscholen op een steenworp afstand van de drukke soeks. Geniet van deze oase van rust waar je kunt nippen van een kopje muntthee onder het genot van smaakvolle Marokkaanse gerechten. Zet de ervaring verder met een bezoekje aan een eeuwenoude hammam, waar je aromatische rituelen kunt uitproberen om je lichaam en geest tot rust te laten komen in een magische sfeer. De must-haves voor je garderobe zijn lange, kleurrijke en sprankelende jurken van zijde, die lekker comfortabel zitten en tegelijk een grote impact achterlaten. Aarzel vooral niet om ze te combineren met juwelen, kostbare accessoires met een geraffineerde en pittige uitstraling.

Ibiza Escape

Het boho-chique Ibiza is altijd al geliefd geweest om zijn alternatieve en modieuze levensstijl. Het eiland is een onweerstaanbare zomerbestemming voor wie van het nachtleven houdt. Dit dynamische en charmante vakantieoord voor de Spaanse kust is ook een van de inspiratiebronnen voor Marciano's lente-zomercollectie 2022. Voor de maxi- en mini-jurken, bedrukte blouses en lichte jasjes ging de hoofdrol naar bijzondere stoffen zoals linnen, zijde en jersey versierd met intense tinten en all-over kasjmier prints. De riemen zijn met veel oog voor detail afgewerkt met bijpassende stoffen, macramé en gestikte accenten. Ze maken de outfits af voor echte koninginnen van de nacht die niet onopgemerkt zullen blijven onder het flitsende lichtspel van de dansvloer.

De tips van ELLE

Met zijn paradijselijke witte stranden, helder en warm water en ongerepte, dorre natuur wacht Ibiza op je om ontdekt te worden - ook vóór de avond valt. Na een wandeling door de oude haven kun je door een van de typische hippiemarkten kuieren die het eiland doen bruisen. Tussen de kraampjes met streetfood en livemuziek vind je kleding, handwerk, sieraden en nog veel meer. En vergeet voor je vertrekt niet de beroemde sangria met cava te proeven. Combineer deze jurken en topjes met opvallende prints met platte sandalen overdag en pumps versierd met juwelen 's avonds en met een totebag of handtas. Zo heb je steeds de ideale outfit voor jouw avontuur op het coolste eiland van de Balearen.

Santorini Sojourn

Griekenland is één van de zomerbestemmingen bij uitstek. Het land is rijk aan geschiedenis en tradities en vormt de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar vertier en ontspanning. De witte en heldere landschappen weerklinken in al hun pracht in de lente-zomerlijn van Marciano by Guess. Blote schouders, zwierige minirokjes en glamoureuze getailleerde jurkjes laten onze natuurlijke schoonheid stralen en zorgen ervoor dat we ons de hele dag door zelfverzekerd voelen. Delicate parelmoertinten en optisch wit worden gemixt met een kleurenpalet dat ons onmiddellijk meevoert naar de stranden van Santorini: het oranje van citrusvruchten, het azuurblauw van de Egeïsche Zee en het zwart van de sterrenhemel. Fraaie haakwerkdetails geven volume aan de frisse, lichte stoffen, waardoor ze een nieuwe moderne twist krijgen. Geraffineerde, pure en tijdloze elegantie: dat is de kwintessens van de nieuwe collectie van Marciano by Guess, die je ook bij je terugkeer naar de stad kunt bovenhalen (nadat je ze met een vleugje nostalgie hebt uitgepakt).

De tips van Elle

Santorini is een van de prachtige parels van de Cycladen, met zijn onmiskenbare zwarte stranden en hagelwitte dorpjes. Na een dag in de zon wandel je door het eindeloze doolhof van smalle straatjes, steegjes en trappen die naar een van de uitkijkposten boven het beroemde dorp Oia leiden. Van hieruit heb je een adembenemend uitzicht over de baai, vooral bij zonsondergang wanneer het gouden uur de horizon verkleurt. Vergaap je aan het panorama met een cocktail in de hand en zet je avond verder met een romantisch etentje bij de zee met typische gerechten en de sirtaki op de achtergrond. Witte en blauwe combinaties in perfecte Griekse stijl zorgen voor een luxueuze en onberispelijke look voor al jouw speciale momenten. Kies voor een blazer en broekpak, ook verkrijgbaar in een shortversie, voor een stijl met karakter op koelere avonden.

Wat is jouw volgende bestemming? Of je nu een duidelijk plan hebt of niet, maak je klaar voor de zomer en kies jouw favoriete kledingstukken en accessoires uit de nieuwe lente-zomercollectie by Marciano.

Ontdek de collectie

 

 

Lees ook:

Dopamine dressing is dé modetrend van de zomer

Strepen, strepen en nog is strepen: de nieuwe trend die ieders aandacht heeft

Tips & Tricks : De haargeheimen van Nanja Massy