Strepen, strepen en nog eens strepen: de nieuwe trend die ieders aandacht heeft

Geüpdatet op 11 april 2022 door Xana Ferreira Chicano
Strepen, strepen en nog eens strepen: de nieuwe trend die ieders aandacht heeft IMAXtree

Dé trend van nu: strepen. Dit seizoen schrijven heel wat modehuizen een spannend lijnenspel voor, in verschillende kleuren, texturen en vormen.

Zien: dopamine dressing is dé trend van deze zomer

Strepen zijn dé trend van deze lente

Rebels en emblematisch, strepen hebben heel wat connotaties. Dit heeft ontwerpers echter er nooit van weerhouden om de klassieke print te gebruiken. Jean Paul Gautier is bekend om zijn expliciete en humoristische ontwerpen. Hij was namelijk een van de eerste ontwerpers die in de jaren '90 met de beroemde blauw-witte Bretonse strepen aan de slag ging in zijn op matrozen geïnspireerde collectie. Sindsdien is er geen weg meer terug.

Saint Laurent - Tory Burch - Herrera

Voor SS22 speelden de ontwerpers met verschillende kleuren, texturen, materialen en streep groottes. Ze maakten hiermee grote impact; van felle, heldere strepen bij Brandon Maxwell, Emporio Armani en Christian Siriano, tot een geweven gestreepte jurk met franjes bij Chloé.  Terwijl Carolina Herrera het over een andere boeg gooide door de lijnen verticaal weer te geven en haar jurk eenvoudig, maar impactvol te houden in een palet van zwart en wit. En je kunt niet over strepen praten zonder Paul Smith te noemen. Veelkleurige strepen vormen al vanaf het begin het hart van het merk. Dit seizoen werden ze gemengd met zonnebloemprints en gecontrasteerd met een palet van zongebleekte citroen en rijke terracotta.

Het succesvol dragen van strepen zit hem in de styling. Neem één gestreept stuk als centraal punt en probeer het te mixen en matchen met knaller accessoires in opvallende kleuren als diep rood, mosgroen of botergeel. We selecteerden daarom de mooiste streep-combinaties. Je shopt ze hieronder. 

Shop onze selectie gestreepte items