Is marula olie het best bewaarde beautygeheim?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lisa Aelvoet Foto’s: IMAXTREE
Is marula olie het best bewaarde beautygeheim?

De underdog van de gezichtsolies? Dat is ongetwijfeld marula olie. Deze multifunctionele olie hydrateert, voedt én beschermt de huid als geen ander. Wij zijn alvast verkocht - en leggen je uit waarom.

Marula olie is afkomstig van de marulaboom, die voorkomt in het zuiden van Afrika. Daar wordt olie van de marulanoot al eeuwenlang gebruikt als wondermiddel. Vrouwen smeren het op hun huid als vochtinbrenger en om een betere heling van littekens te bevorderen. Maar dat zijn niet de enige voordelen van de olie.

LEES OOK: Al je vragen over gezichtsolie beantwoord

Bron van antioxidanten

Eerst en vooral zit marula olie boordevol antioxidanten zoals vitamine C, E en omega's 6 en 9. Deze antioxidanten houden vrije radicalen tegen die vrijkomen bij de blootstelling aan uv-stralen en vervuiling. Als je ze niet bestrijdt, kunnen vrije radicalen leiden tot vlekken en veranderingen in de huidtextuur.

Hydraterende eigenschappen

Verder helpt marula olie het vocht van je huid in te sluiten. Dat is te danken aan het hoge gehalte aan vetzuren, die de huid verzachten en voeden. De vetzuren die in de olie voorkomen lijken trouwens sterk op de oliën die van nature in de huid voorkomen. Dankzij zijn lichte, niet-vette textuur verstopt marula de poriën niet maar vult het wel de kloven en gaten in de buitenste laag van de huid op. Het resultaat? Je huid is zachter, gladder en krijgt een gezonde glow.

Geschikt voor alle huidtypen

Bovendien is het een enorm absorbeerbare olie die snel intrekt. Dat maakt dat marula geschikt is voor alle huidtypes - ook de meest gevoelige. Zo doet marula wonderen voor de acnegevoelige huid. Het voorkomt immers dat de huid overtollige olie produceert én werkt onstekingsremmend. Met zijn wondhelende eigenschappen helpt marula littekens (bijvoorbeeld als gevolg van puistjes) te vervagen en bestrijdt het roodheid.

Anti-agingeffecten

Tenslotte heeft marula ook anti-verouderingsvoordelen. Uit onderzoek blijikt dat de olie een effectief ingrediënt is in het remmen van enzymen die collageen en elastine afbreken. Bovendien bevat marula aminozuren met anti-aging eigenschappen en biedt het eerste hulp bij fijne lijntjes en rimpels.

marula-olie-voordelen

Maar dat is niet alles: marula is een effectieve duizendpoot. Zo kan je het naast je huid, gebruiken als behandeling voor gebarsten huid, nagelriemen, littekens of uitslag, of het door droog haar halen om vocht aan te vullen en pluizig haar te verminderen.

Hoe kan je marula olie in je beauty routine verwerken? Breng dagelijks 2 à 3 druppels olie aan op je gereinigde gezicht, hals, borst, handen en de achterkant van je armen - na het aanbrengen van je toner. Tip: de olie trekt nog beter in je huid na een warme douche of bad.

Shop onze favoriete producten met marula olie

drunk-elephant
Virgin Marula Luxury Facial Oil, Drunk Elephant, €41,99

De Virgin Marula Luxury Facial Oil van cultmerk Drunk Elephant is een antioxidantrijke krachtpatser die de huid kalmeert, rimpels en fijne lijntjes vermindert, en de droge, doffe huid aanpakt.

Shop hier

model-off-duty
Superfruit Restorative Eye Cream, Model Off Duty, €41,99

De Superfruit Restorative Eye Cream van Model Off Duty bestaat uit een krachtige cocktail van plantaardige antioxidanten die samen met essentiële vetzuren en aminozuren samenwerken om het gebied onder de ogen voller te maken, te verhelderen, te herstellen en te beschermen.

Shop hier

the-ordinary
100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil, The Ordinary, €11,95

De 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil van The Ordinary temt pluizig haar en hydrateert de huid.

Shop hier