De 7 populairste schoenen van het moment op een rij

Gepubliceerd op 27 januari 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
De 7 populairste schoenen van het moment op een rij Imaxtree

Overknee laarzen, enkellaarsjes, rijlaarzen en Derby's, maar vooral loafers voor buiten. Hier vind je zeven trendy schoenen die je deze winter zeker zult dragen. En omdat wij aardige meisjes zijn, geven we je zelfs onze favoriete webshops mee.

Boots, overknee laarzen en mocassins

Legerlaarzen

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par SARAJA ROBERTA ELEZ (@sar.ez)

Met hun mega-inkepingen in de zolen en zichtbare veters of ritsen wandelen legerlaarzen nooit onopgemerkt voorbij. Ze maken indruk, altijd en overal. En toch kun je ze met zo goed als alles combineren: van een midi-jurk tot de traditionele jeans met blazer. Prada heeft ze op de modekaart gezet, maar intussen vind je ze overal, in allerlei versies en prijsklassen.

Plateaulaarsjes

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Wendy Swan (@wendyswan)

Deze stijlvolle enkellaarsjes zijn geïnspireerd op de plateauschoenen uit de jaren 60 en 70. Je vindt ze bij Stella McCartney, Musier Paris en Jonak. Dankzij hun vierkante hak blijven ze comfortabel, ondanks de hoogte.

Derby’s en mocassins

Deze twee types lage schoenen passen perfect bij de preppy trend die momenteel zo populair is. Ze zitten de fashionista’s dan ook als gegoten. Dior, Prada, Gucci… Zelfs de grootste luxemodehuizen hebben een eigen versie van de mocassin: nu eens minimalistic chic, dan weer edgy met zolen met inkepingen. Als we naar de derby’s kijken, zien we veters en ook daar een dikkere zool. Met een paar witte sokken erbij, krijg je de perfecte schoolmeisjeslook 2.0.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Emili Sindlev (@emilisindlev)

Leren overknee laarzen

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Vitaliia (@vitaliia)

Overknee laarzen duiken haast elke winter opnieuw op, telkens in een nieuwe gedaante. Herinner je je bijvoorbeeld de wel erg sexy karmijnrode Fendi's uit 2018? Dit jaar regeren de leren overknee laarzen met een dikke zool voor een grunge-chique look. Met hun platte hak lijken ze het kalmer aan te willen doen. We like it!

Rubberlaarzen

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Chloe Rose (@allchloerose)

Of het nu regent of waait, deze winter kunnen we niet zonder rubberlaarzen. We zagen ze al als lage dameslaarsjes bij Chloé, waarna Zara met hoge kaki pvc-laarzen kwam, als om te gaan tuinieren. Love them or hate them, maar één ding is zeker: dit seizoen ontsnappen we er niet aan, althans niet op Instagram.

Rijlaarzen

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Kate Hutchins (@kateehutchins)

Als tegenhanger voor de legerlaarzen is een meer klassieke stijl aan een comeback bezig: rijlaarzen verlaten de ruiterwereld en wandelen het straatbeeld binnen. Zo noteerde het online modeplatform Stylight een boom bij de zoekopdrachten naar dit type laarzen. Hun belangrijkste kenmerken? Ze reiken tot net onder de knie, vertonen geen franjes of versiering en hebben een platte hak.

Shop until you drop

Maar er zijn ook muiltjes en slippers!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Emrata Daily Updates (@emratateam)

Naast die chique zwarte laarzen en derby’s, duiken nu ook slippers op die gemaakt zijn om buiten te dragen! Ja hoor, de oude ugly shoes-trend is terug. Ze hebben als voordeel dat onze voeten ten minste lekker warm blijven. Zelfs bij het guurste weer geven deze gevoerde sloffen ons een licht gevoel. Sinds Gigi Hadid en Emily Ratajkowski in korte Ugg-laarsjes zijn gespot, maakt de trend volop furore.

Shop until you drop

LEES OOK

 

5 handige tips om je schoenen comfortabeler te maken

In deze elegante wandelschoenen wil je wél gezien worden

Deze hartverwarmende drankjes helpen je de winter door