N°1 by Chanel: de gloednieuwe schoonheidsroutine die je niet wil missen

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
N°1 by Chanel: de gloednieuwe schoonheidsroutine die je niet wil missen © Chanel Press

Met de nieuwe N°1 -lijn wil CHANEL een baanbrekende manier voorstellen om zorg te dragen voor jezelf. Daarvoor heeft het luxehuis de 3 belangrijkste pijlers uit de schoonheidsindustrie in één lijn samengebracht: huidverzorging, make-up en parfum.

N°1 bestaat in totaal uit 9 producten: 6 huidverzorgingsproducten, 2 make-upproducten en een geparfumeerde bodyspray, de rode draad door het hele gamma.

N°1: EEN BELOFTE VAN UITMUNTENDHEID

Zoals steeds heeft CHANEL bij de lancering van zijn nieuwste aanwinst voor 2022 niets aan het toeval overgelaten. De producten zijn stuk voor stuk gemaakt met kwaliteitsvolle en natuurlijke ingrediënten, hun textuur brengt al onze zintuigen in vervoering en ze zijn verpakt in stijlvolle recyclebare flesjes en potjes. Daarmee wil het Franse luxehuis ons onderdompelen in de kern van waar CHANEL al zo lang voor bekendstaat: luxe en uitmuntendheid.

N°1 van CHANEL biedt een vernieuwende, holistische en ecologisch verantwoorde benadering van schoonheidsproducten met een collectie op elkaar afgestemde huidverzorging, make-up en parfum. Het sleutelingrediënt voor deze nieuwe lijn is de camelia, de bloem die Gabrielle Chanel in haar ban hield. Met haar natuurlijke krachten helpt ze je jeugdige uitstraling en de vitaliteit van je huid in stand houden.

Rode camelia in het hart van de formules

Sinds de creatie van de iconische N°5 heeft CHANEL al bijna 100 jaar lang een unieke expertise ontwikkeld in de bloementeelt, de essentiële grondstoffen van zijn geuren. Deze expertise inspireerde de Researchafdeling van CHANEL om de bijzondere actieve kracht van het rode camelia-extract als rode draad te gebruiken in zijn nieuwe lijn. Deze variëteit van de Camellia japonica werd aan het begin van de 20e eeuw ook wel ‘The Czar’ genoemd als eerbetoon aan haar schoonheid. De tere, geurloze bloem is een ware kracht van de natuur: zowel water als koude hebben geen invloed op haar bloemblaadjes. De bloem bloeit in de winter en heeft altijd groene bladeren. Deze botanische schat is dus in meer dan één opzicht een bijzondere plant. Bovendien helpt de camelia de vitaliteit van cellen te beschermen door in te grijpen in het vroegste stadium van hun verouderingsproces.

Een rechtstreekse inwerking op de senescentie

Na bijna 10 jaar experimenteren hebben de wetenschappers van CHANEL met de hulp van wetenschappers van de Universiteit voor Natuurlijke Hulpbronnen en Levenswetenschappen van Wenen een sleutelmechanisme ontdekt dat inspeelt op de vitaliteit van cellen: de senescentie. Dit veelbelovende onderzoeksgebied biedt tal van nieuwe perspectieven voor de behandeling van huidveroudering.

Een mooie huid is een huid waarvan de celfuncties optimaal functioneren. De kwaliteit ervan wordt helaas aangetast door ouderdom en de vele agressieve invloeden van het leven in een stedelijke omgeving. Als gevolg van stress, uv-stralen of vervuiling verliezen de huidcellen namelijk geleidelijk hun vitaliteit en verschijnen ouderdomstekenen. De schade veroorzaakt door interne en externe invloeden stapelt zich op in de cellen en versnelt hun senescentie of veroudering, een proces dat zich in 4 fasen voltrekt. Ze stoppen dan met delen, maar verdwijnen niet. Deze cellen kunnen tot wel 50% van alle huidcellen uitmaken en verstoren de goede werking van andere actieve cellen.

Het onderzoek rond het extract van de rode camelia vertoonde uitzonderlijke resultaten in de eerste fase van het verouderingsproces van cellen, aan het begin van de senescentie. De bloem helpt hun vitaliteit herstellen, waardoor ze langer gezond blijven.

Deze resultaten liggen aan de grond van de N°1-lijn van CHANEL, een nieuwe generatie antiverouderingsverzorging die de vitaliteit van de huid in stand houdt.

Ecodesign van product tot fles

Een van de prioriteiten van het merk is formules ontwikkelen met zoveel mogelijk milieuvriendelijke en duurzaam gewonnen grondstoffen. CHANEL waakt systematisch over de ecologische voetafdruk van zijn ingrediënten door hun herkomst en fabricageproces grondig te analyseren. De formules van de N°1-lijn bestaan dan ook voornamelijk uit natuurlijke en hernieuwbare ingrediënten met een beperkte impact op het milieu.

De formules bevatten tot 97% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en tot 76% derivaten van de camelia. Zowel de blaadjes, zaden als gist van de bloem worden benut, zodat niets van de plant verloren gaat. Het extract van de rode camelia bezit revitaliserende eigenschappen en het cameliawater is erg verfrissend. De olie van de rode camelia, die wordt verkregen door de zaden te persen, houdt de huid op zijn beurt gehydrateerd. Het gistextract van het geslacht Pichia uit de microbiota van de camelia versterkt dan weer de barrièrefunctie.

Ten slotte worden de zaadhulsels dankzij hun hoge weerstand gebruikt in de verpakking van de revitaliserende crème.

N°1 by Chanel
Het potje van de crème is navulbaar en gepatenteerd. Door de Revitaliserende Crème twee keer te vullen, wordt de uitstoot van broeikasgassen met de helft verminderd. © Chanel Press

Alle verpakkingen van de N°1-lijn van CHANEL zijn eco-ontworpen. Het gewicht van de potjes en flesjes is verminderd dankzij hun doordacht en strak design. Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van recyclebare materialen: 80% van de producten in het gamma is gemaakt van glas. Het gebruik van plastic is beperkt, met voornamelijk plastic voor eenmalig gebruik. Cellofaan en papieren boekjes zijn bovendien verleden tijd. De inkt die gebruikt wordt om het glas te versieren is volledig organisch. Op de doppen is de inkt vervangen door gravures in de fabricagemallen. Ten slotte bevatten alle doppen van de producten in de lijn gerecyclede of biogebaseerde materialen.

N°1: EEN ROYALE ROUTINE

N°1 by Chanel
Alle producten die deel uitmaken van Chanel's gloednieuwe N°1-lijn. © Chanel Press

Alle formules zijn perfect afgestemd op de huid en bieden een ongeëvenaarde doeltreffende en zintuiglijke verzorging. Hun goede werking is bewezen en beantwoordt aan de 5 grootste bekommernissen van vrouwen die de jeugdigheid van hun huid willen behouden. Dankzij de producten vervagen rimpels en fijne lijntjes, vernauwen poriën, verbetert de soepelheid, voelt de huid comfortabeler aan en krijgt ze haar glans terug.

1. REVITALISEREND SERUM

Het revitaliserende serum voorkomt en corrigeert de 5 zichtbare tekenen van veroudering. De eerste verzorging in het N°1-schoonheidsritueel van CHANEL bevat een hoge concentratie rode camelia-extract die de vitaliteit in stand houdt. De formule bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten, waarvan 76% afkomstig is van de camelia. De doorzichtige geltextuur zorgt voor een verfrissend effect en wordt onmiddellijk door de huid opgenomen. Rimpels vervagen, poriën vernauwen zichtbaar, je huid wordt soepeler en je teint gaat weer stralen.

Om de werking van het revitaliserende serum te optimaliseren, is een specifieke toepassingstechniek ontwikkeld voor het hele gezicht. Geef met je wijsvinger en duim draaiende kneepjes op de huid. Begin langs je kaaklijn, van binnen naar buiten, ga daarna omhoog van je mondhoek naar je oren en ten slotte van je neus naar je jukbeenderen. Deze bewegingen verhogen de glans van je teint doordat ze inwerken op de bloeddoorstroming en dus op de zuurstofvoorziening van je huid.

2. REVITALISERENDE CRÈME

De revitaliserende crème maakt de huid egaler en voller en laat ze weer stralen. Deze geurige crème met rode cameliaolie en -extract bestaat voor 95% uit natuurlijke ingrediënten, waarvan 70% afkomstig is van de camelia. Dankzij deze crème worden je lijntjes zichtbaar gladgestreken, voelt je huid comfortabel aan en gaat ze weer stralen. Bovendien vormt ze een beschermende barrière tegen stadsvervuiling.

Voor een optimale werking strijk je de crème met je handpalmen van binnen naar buiten uit, van je kaak naar je oor, van je neus naar je oor, vervolgens van je voorhoofd naar je slaap, en tot slot van je oor naar je nek. Herhaal dezelfde bewegingen op de andere helft van je gezicht. Het resultaat: je huid is stralender en gladder en je gelaatstrekken zien er ontspannen uit.

3. REVITALISERENDE OOGCRÈME

De oogcrème vermindert donkere kringen en wallen en strijkt rimpels rond de ogen glad dankzij de formule met plantaardig squalaan en hyaluronzuur. Deze parelwitte crème hydrateert, revitaliseert en verheldert je blik onmiddellijk. De frisse textuur bevat 91% aan natuurlijke ingrediënten en bestaat uit een combinatie van rode camelia-extract met revitaliserende eigenschappen en een "light complex" om wallen en donkere kringen te bestrijden.

Om de werking van de revitaliserende oogcrème te versterken, strijk je met je vingertoppen over je bovenste ooglid van binnen naar buiten toe. Herhaal deze beweging 3 keer. Vervolgens strijk je de crème over je zones met kraaienpootjes en herhaal je dit 3 keer. Maak dezelfde gladstrijkende bewegingen onder je ogen, van de buitenste ooghoek over het midden naar de binnenste ooghoek.

4. REINIGEND SCHUIMPOEDER

Deze ongeziene ultrafijne poedertextuur brengt vast en zeker een revolutie teweeg in het reinigingsritueel voor je huid. De cleanser verrijkt met rode cameliaolie verandert bij contact met water in een luchtig, zacht schuim en verwijdert onzuiverheden en vervuilingsresten.

Doe het equivalent van een 1/2 koffielepel poeder in de palm van je hand en voeg vervolgens enkele druppels water toe tot je een bergje schuim verkrijgt. Verdeel het schuim over je hele gezicht, maak draaiende massagebewegingen, beginnend onder je kin, omhoog naar je wangen toe en tot op je voorhoofd. Spoel het schuim vervolgens grondig af met helder water.

5. REVITALISERENDE LOTION

Deze frisse en transparante lotion met een hoge concentratie cameliawater bevat 97% natuurlijke ingrediënten, waarvan 48% afkomstig is van de camelia. Pas de lotion toe vóór het serum of de crème. Hij maakt je poriën kleiner, laat je huid comfortabeler aanvoelen en maakt ze soepeler.

Verwarm de lotion tussen je handen voordat je deze met gladstrijkende bewegingen over je hele gezicht aanbrengt. Voer deze bewegingen uit met je handpalmen vanaf het midden van je voorhoofd naar je slapen toe, van je neusvleugels naar je oren en van je mondhoeken naar je oorlellen. Maak vervolgens drukbewegingen met je handpalmen over je hele gezicht, wangen, voorhoofd en kin.

6. REVITALISEREND SERUM-IN-NEVEL

Dit serum-in-nevel beschermt je huid tegen vervuiling en maakt ze weer fris en stralend. De formule werkt in twee fasen en bevat een even hoge concentratie rode camelia-extract als het revitaliserende serum. Dit product kan je de hele dag door op je gezicht verstuiven om je huid doeltreffend te beschermen tegen vervuiling en zo haar jeugdigheid te behouden. Het is verrijkt met de beschermende rode cameliaolie en het verfrissende cameliawater, die je teint weer doen glanzen en je make-up doen heropleven.

Deze verkwikkende behandeling kan je op elk moment van de dag toepassen, zowel onder als op je make-up. Verstuif het serum twee keer horizontaal en twee keer verticaal op je gezicht. Maak vervolgens drukbewegingen met je handpalmen zodat je huid het product goed kan opnemen.

7. REVITALISERENDE FOUNDATION MET RODE CAMELIA

Deze foundation bevat langhoudende pigmenten en een duo filmvormende bestanddelen met een tweedehuideffect. Het product helpt je huidskleur te egaliseren en onvolkomenheden te corrigeren. De revitaliserende formule is verrijkt met rode cameliaolie en hydraterende bestanddelen en bestaat voor 94% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De foundation beschermt je huid tegen agressieve invloeden van buitenaf en helpt haar jeugdigheid te behouden. Het biedt een perfect aanpasbare dekking met een glanzende finish. Je huid straalt van jeugdigheid en ziet er dag na dag natuurlijk mooier uit.

8. REVITALISERENDE BALSEM VOOR LIPPEN EN WANGEN

Deze balsem versterkt de kleur van je lippen en wangen, voedt ze en maakt ze voller. Deze smeuïge, kleurrijke en veelzijdige balsem verrijkt met rode cameliaolie en plantaardige was breng je met de vinger aan op je mond en jukbeenderen om hun natuurlijke kleur te versterken. De crèmige textuur smelt onmiddellijk op je huid en zorgt voor een gevoel van comfort en hydratatie. De balsem is verkrijgbaar in zes tinten met een natuurlijke, glanzende uitstraling.

9. L’EAU ROUGE: GEPARFUMEERDE REVITALISERENDE VERZORGINGSSPRAY

N°1 by Chanel
Een eau de soin die parfumeert en verfrist. © Chanel Press

Deze formule met een heerlijke geur biedt zachtheid en energie. Olivier Polge, parfumeur bij CHANEL, is voor de creatie van L’Eau Rouge vertrokken van een verzorgingsproduct dat hij vervolgens verrijkt heeft met verfrissend cameliawater en het revitaliserende extract van de rode camelia. Het unieke karakter van de rode camelia inspireerde hem tot een origineel bloemboeket. Aangezien deze bloem reukloos is, wou hij er een frisse geur van maken die speelt met contrasten. Hij koos voor volle bloemige noten en een ronde, weelderige kern die doet denken aan de cameliabloem.

L'Eau Rouge is ideaal om je CHANEL N°1-ritueel mee te beginnen of te eindigen. Gebruik het als parfum en verstuif het rijkelijk op je polsen of je hele lichaam. Je kan het zowel alleen dragen als met je favoriete parfum.