De navelpiercing maakt een comeback: alles wat je moet weten

Geüpdatet op 21 april 2022 door Elle België en Virginie Dupont
De navelpiercing maakt een comeback: alles wat je moet weten info@imaxtree.com

Navelpiercings zijn weer helemaal aan de hand. Dit kleine juweeltje maakt je origineel, sexy en laat je buik en taille beter uitkomen. De trend dook jaren geleden op en maakt nu zijn grote comeback. Denk je erover om zelf ook een navelpiercing te laten plaatsen? Hier vind je alles wat je moet weten.

Nineties navelpiercings

In de nineties en nillies was er geen ster die zonder navelpiercing gespot werd. Britney Spears, Beyoncé, Paris Hilton en Jessica Alba: allemaal zetten ze hun abs in de kijker met een piercing boven hun low rise bootcutjeans of ieniemienie bikini.

Onder invloed van populaire celebs als Billie Eilish en Normani, maakt de navelpiercing nu een comeback. En Gen-Z gaat helemaal los, want alles wat ook maar een beetje ruikt naar de jaren negentig wordt gretig geherinterpreteerd op TikTok en Instagram.

Welke types navelpiercing zijn er?

Er bestaan verschillende types navelpiercing, wat de keuze kan bemoeilijken. Zo moet je rekening houden met de vorm van de piercing en met je eigen lichaamsbouw. Er bestaat een waaier aan modellen, met sieraden van chirurgisch staal, goud of titanium. De banana is de meest voorkomende navelpiercing. Het is een gebogen staafje met aan het ene uiteinde een balletje dat je kan losschroeven. Aan het andere einde prijkt de versiering.

Meestal bevat de piercing een natuursteen, maar dat hoeft niet per se. Vaak wordt de banana verrijkt met een halfedelsteen zoals een zirkoon. Ook hangers zijn erg populair, maar die kun je pas op je piercing bevestigen eens de wond volledig is genezen. Daarnaast is er ook de omgekeerde of top-down navelpiercing. Dit type piercing bestaat uit een afschroefbaar balletje dat aan de binnenkant van de navel zit. Het gekozen sieraad overlapt het doorprikte deel, waardoor je navel er heel elegant gaat uitzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Normani (@normani)

In de loop der jaren zijn piercings danig geëvolueerd. Inmiddels kun je kiezen uit verschillende stijlen en motiefjes. Je kunt ook opteren voor een originele navelpiercing. Denk maar aan een hanger of een omgekeerde piercing met trendy vrouwelijke modellen zoals een veer, ster, bloem... Navelpiercings met halfedelstenen en kristallen zijn momenteel het meest in trek.

Hoe kies je een navelpiercing?

Hoewel navelpiercings intussen al lang geen schandaal meer opwekken, zijn ze niet voor iedereen. Als je buik te gespierd is of te veel vetmassa heeft, kan het moeilijk zijn om je navel te piercen. Maak dus eerst een afspraak met de piercer zodat je zeker bent dat een navelpiercing bij jou zal lukken.

De grootte van de piercing

Je hebt het OK van de piercer en wilt verder gaan? Weet dan dat niet alle piercings voor iedereen geschikt zijn. Je moet immers rekening houden met de diameter van het sieraad. Over het algemeen heeft een navelpiercing een diameter van 1,6 mm en een lengte van 10 mm. Die lengte kan echter variëren in functie van je lichaamsbouw. Dat moet je dus nagaan voor je een piercing koopt. Ook in dit geval helpt de piercer je graag verder.

Het materiaal van je piercing

Je kunt kiezen uit een juweel van goud, zilver of roestvrij chirurgisch staal. Ga voor het materiaal dat je het mooiste vind en dat binnen je budget past.

Welke kleding zet je navelpiercing in de kijker?

Het kan weken tot zelfs maanden duren voor een navelpiercing genezen is. Tijdens die eerste periode is de juiste kleding dus heel belangrijk. Over het algemeen wordt aangeraden om de weken na het plaatsen van je piercing T-shirts of ruime tops te dragen. Ook moet je broeken met een hoge taille mijden, want de wrijving kan infecties veroorzaken.

navelpiercing
Imaxtree

Wie haar coole nieuwe navelpiercing wil showen, moet zich dus strategisch kleden. In het begin ben je aangewezen op ruimzittende kleding. Wijde bloesjes, oversize truien en T-shirts... Je hebt ze maar uit te kiezen. Je draagt ze bijvoorbeeld boven een jeans-, katoenen of linnen broek met lage taille. Denk maar aan een palazzo-, chino- of flarebroek. Het belangrijkste is dat hij niet te strak rond de taille zit en dat er geen wrijving is met je litteken.

Wanneer je litteken volledig genezen is, kun je je weer kleden zoals je wilt. Als je trots met je navelpiercing wilt pronken, zijn croptops je beste vrienden. Zo laat je je mooie piercing zien met een moderne trendy look. En als het minder warm is, kies je gewoon voor een croptop-trui.

Imaxtree

Ter afwisseling kun je ook een opgeknoopt bloesje, T-shirt of topje dragen. Om je look wat eleganter te maken, combineer je die met een leuk jeans- of tweedjasje. 's Winters werk je het geheel af met een slim of skinny jeans die tot onder de navel komt en laarsjes met hakken of knielaarzen. In de zomer combineer je je croptop of opgeknoopte blouse met een katoenen of jeansshort.

navelpiercing
Imaxtree

Welke kleur navelpiercing?

Als je het liever sober houdt, raden we je aan om een navelpiercing van geelgoud, zilver of doublé te nemen. Hou je van edelstenen? Kies dan voor een kristallen piercing met parels. Het effect is glamoureus en lekker girly.

Wil je een trendy look, opteer dan voor felle tinten. Felle - en zelfs fluo - kleuren zijn helemaal in. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleurrijke fluorescerende navelpiercing voor een avondje uit? Streef je naar een originelere maar sobere look? Opteer dan voor een zwarte navelpiercing van staal of titanium.

LEES OOK

De mooiste tatoeages voor elk sterrenbeeld

Tattoo shops in Brussel: onze favoriete adressen