Zo koop je een luxehorloge voor minder geld

Gepubliceerd op 22 november 2021 door ELLE België en Virginie Dupont
Zo koop je een luxehorloge voor minder geld Imaxtree

Vraag je je af hoe je voor een redelijke prijs een luxehorloge kunt kopen? Dan is dit artikel iets voor jou. Het is immers best mogelijk om een luxehorloge aan te schaffen voor een betaalbare prijs.

Waar vind je minder dure luxehorloges?

Net zoals je een tweedehandsauto kunt kopen, lijkt het erop dat steeds meer mensen overal ter wereld graag een tweedehandsluxehorloge willen. Maar dan wel zonder aan een veiling deel te nemen, gewoon via een internetplatform. Er bestaan dan ook digitale platformen die gespecialiseerd zijn in de aankoop van tweedehandse luxejuwelen. Je kunt online echte Rolex-uurwerken kopen voor prijzen die best toegankelijk zijn.

rolex horloge kopen
Laura Chouette

Het internet, de nieuwe markt voor luxehorloges

De markt voor tweedehandse luxehorloges verwacht trouwens een jaargroei van meerdere cijfers. Onlineverkoop is sowieso veel populairder geworden en dat wordt nog gestimuleerd door de komst van nieuwe digitale platformen die in luxeproducten zijn gespecialiseerd. Die laatste zijn heel efficiënt. Ze werken transparanter en zijn van een hoger niveau dan vroeger vaak het geval was. We leven in een tijd waarin sporthorloges duidelijk de bovenhand hebben gekregen op de klassieke uurwerken. De horloges die momenteel bij verzamelaars het meest in trek zijn, zijn sportieve vintagemodellen, van staal en in goede staat.

Waar moet je aan denken voor je koopt?

Om de prijs van een tweedehandshorloge te bepalen, hou je rekening met de volgende zaken:

  • het horloge moet in originele staat zijn (wijzers, wijzerplaat, armband...). Aangepaste of gepersonaliseerde horloges - experts noemen dit 'after market' - verliezen op de tweedehandsmarkt aan waarde;
  • de doos en papieren van het horloge zijn niet essentieel om het te kunnen verkopen. Maar ze duwen de prijs wel de hoogte in.
cartier horloge kopen
Louis Momaud

Wanneer een particulier een tweedehandsstuk koopt, moet hij een factuur, een garantie, een revisie en een oppuntstelling van het horloge eisen. En natuurlijk ook een transparante transactie. Deze markt bestaat al sinds jaar en dag, zowel voor luxe- als andere producten. Maar de voorbije jaren groeide de branche razendsnel. Met een beetje geluk vind je er immers erg interessante producten in uitstekende staat voor heel redelijke prijzen. Bovendien kun je er ook speciale stukken op de kop tikken, collector's items die elders heel moeilijk te vinden zijn.

Hoe verkoop je horloges op internet?

Particulieren kunnen hun diamanten, juwelen en horloges op verschillende manieren verkopen. Op internet hoef je alleen een webformulier in te vullen op een gespecialiseerd platform voor de aan- en verkoop van luxejuwelen. Binnen een werkdag word je gecontacteerd door een koper met eventuele vragen. Je maakt een afspraak met een taxateur die alle stukken afzonderlijk onderzoekt, rekening houdend met hun waarde en geschiedenis. Als de klant het bod aanvaardt, wordt het bedrag voor de juwelen, diamanten of horloges meteen met een cheque of overschrijving overgemaakt.

De digitale markt in Frankrijk

In Frankrijk bestaan heel wat platformen voor de aan- en verkoop van luxehorloges. Klanten kunnen er nieuwe en bijna nieuwe luxehorloges op de kop tikken van merken als Rolex, Cartier of Breitling. De sector van de online verkoop van luxehorloges was zo goed als onontgonnen gebied. Het kon dus niet anders of de branche zou een enorme groei kennen. Aarzel daarom niet en koop eindelijk je eigen luxehorloge voor een betaalbare prijs!

LEES OOK

En als je nu tijd maakte voor een luxehorloge?

Getest: Garmin Venu 2 sporthorloge