Deze koffietafelboeken wil je in huis halen

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 door Lisa Aelvoet
Deze koffietafelboeken wil je in huis halen Anna+Nina

Koffietafelboeken zorgen niet alleen voor dat extraatje in je interieur, maar laten je ook wegdromen in de wondere wereld van de mode, architectuur en verre reizen. Wij selecteerden een aantal exemplaren die een plaatsje bovenop je stapel verdienen.

Vivienne Westwood Catwalk

De Britse ontwerpster achter het gelijknamige label vindt de mode telkens opnieuw uit met haar uitdagende creaties. 'Vivienne Westwoord Catwalk' brengt een boeiend beeldverhaal met als startpunt haar allereerste show in 1981.

Architectural Digest at 100

Dit koffietafelboek werd gepubliceerd ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift 'Architectural Digest'. Kijk binnen bij beroemde namen als Barack en Michelle Obama, David Bowie en Diana Vreeland en bewonder het werk van topontwerpers en architecten als Axel Vervoordt, Frank Gehry en Elsie de Wolfe vanuit je luie zetel.

Choupette: Scrapbook of a Cat

De kat van wijlen Karl Lagerfeld was misschien wel één van de bekendste poezen ter wereld. 'Choupette: Scrapbook of a Cat' mag niet ontbreken in de verzameling koffietafelboeken van kattenliefhebbers.

St. Moritz Chic

Het befaamde Zwitsere skiresort St. Moritz is sinds mensenheugenis het lievelingetje van grote namen uit de film-, kunst- en modewereld. Auteur Dora Lardelli neemt je mee op een wervelende reis langs de favoriete plekjes van Chanel en Hitchcok, van de gezellige schapenvachtbankjes in El Paradiso tot de heerlijk geurende koffie en gebak bij Hanselmann.

Never Trust a Skinny Italian Chef

'Never Trust a Skinny Italian Chef' vormt een eerbetoon aan de beruchte Italiaanse chef Massimo Bottura. In zijn restaurant Osteria Francescana laat de keukenvirtuoos zich inspireren door hedendaagse kunst om typische Italiaanse gerechten een innovatieve twist te geven. Naast vingerlikkend beeldmateriaal bevat het koffietafelboek een vijftigtal recepten.

 

Annie Leibovitz at work

In 'Annie Leibovitz at work' bekijk je de wereld door de lens van de gevierde Amerikaanse fotografe. Het boek zoomt in op haar fotojournalistiek en studiowerk. Een aanrader voor iedereen die graag een kijkje neemt in de coulissen van de modefotografie.

Every Room Should Sing

De Zweedse Beata Heuman groeide met haar speelse, originele interieurs met Scandinavische flair uit tot een van de meest toonaangevende ontwerpers van het moment. Elk hoofdstuk van 'Every Room Should Sing' draait om een bepaald ontwerpprincipe en bevat concrete tips en tricks voor het creëren van unieke ruimtes en het vormgeven van een eigen stijl.

Miss Dior

Catherine, de jongste zus van de legendarische modeontwerper Christian Dior, was een politiek geëngageerde en fascinerende vrouw. Ze was de muze achter de iconische 'Miss Dior'-jurk uit 1949 en vormt ook het onderwerp van 'Miss Dior' door Justine Picardie.

Sarajevo to Paris

Marleen Daniëls noemt zichzelf een documentaire fotograaf die per ongeluk in de mode belandde. Haar eerste boek brengt het verhaal in beeld van een indrukwekkende carrière als catwalkfotografe voor internationale en Belgische modeontwerpers.

Botanical Buildings

Plant lovers, dit boek is voor jullie. 'Botanical Buildings' verenigt twee van onze grootste liefdes - planten en architectuur - in één klepper van een boek. Met prachtige beelden van de groenste, meest inspirerende projecten wereldwijd en praktsiche tips brengt het boek een ode aan 'greenchitecture'.

LEES OOK: 5 coole concepthotels voor je volgende citytrip