Welke kleur nagellak draag je op je bruiloft – en welke niet?

Gepubliceerd op 28 september 2021 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Welke kleur nagellak draag je op je bruiloft – en welke niet?

Je bruidsjurk mag dan het pronkstuk van je look zijn, ook je nagellak verdient de nodige aandacht. Wat is er trendy in de beautyland? Wat moet je wel of net niet dragen op je grote dag? En wat met DIY-nailart? Rita Renmark, Global Lead Educator bij Essie, geeft ons goede raad om te stralen als geen ander, tot je nagels toe.

Wat is jouw favoriete trend voor het huwelijksseizoen? 

"Ik hou van de subtiele trend die we vandaag veel op de rode loper zien: een neutrale kleur in combinatie met een kristal of een metalen sieraad. Perfect voor een huwelijk zonder dat het "too much" wordt."

Welke kleur geven we onze nagels op onze trouwdag en waarom?

"Als ik één kleur voor een huwelijk moet kiezen, dan wordt het de 'Skinny dip'-tint van Essie. Een halfdoorzichtige beige-, roze-, crèmetint. De kleur is perfect: delicaat, puur, sober en ze flatteert elke teint."

Skinny Dip est une teinte de vernis à ongles Essie qui convient à toutes les carnations. Idéale pour un mariage.
De Essie-nagellakkleur Skinny Dip past bij elke teint.

En als we toch willen opvallen? Welke kleur raad je aan voor een bruid die op haar huwelijksdag in de kijker wil staan?

"Dan zou ik pastelblauw of lila voorstellen. Zoals de Essie-tinten 'Find me an oasis' of 'Go ginza'. Voor een glamoureuze look, een beetje zoals van het vroegere Hollywood, raad ik intense roodtinten aan, zoals 'A-list' of 'Bordeaux'. Die rode schakeringen zullen nog beter tot hun recht komen als ze gecombineerd worden met een rode lippenstift. Zo krijg je een harmonieus en speelser geheel."

Zijn er ook kleuren die een bruid absoluut niet mag dragen?

"Als je een vrij klassieke witte jurk hebt, zou ik adviseren om zeker geen glanzende witte nagellak op te doen. In het beste geval zal je nagellak perfect bij je trouwkleed passen, maar zelfs dan is dat niet ideaal. Zodra je je handen voor de foto's op je jurk plaatst, lijkt het alsof je geen vingertoppen hebt. In het slechtste geval zal de nagellak zo wit zijn, dat je trouwkleed er gelig of beige gaat uitzien."

Grote paniek: op je trouwdag begint je nagellak af te schilferen. Wat doe je?

"Op je grote dag is je nagellak even belangrijk als je make-up of je haar. De meeste bruidjes hebben de nodige spullen bij om indien nodig hun make-up en kapsel bij te werken: lippenstift, gezichtspoeder, pincet, lak... In dat eerstehulptasje hoort ook de nagellak thuis die je op je trouwdag zult dragen én nagellijm, voor het geval er zich een dramatisch ongeluk voordoet."

Bestaat er een makkelijke nail art-techniek die je op je trouwdag zelf kunt aanbrengen?

"Als je met zachte Essie-kleuren werkt, is de ombré-techniek perfect voor een huwelijk: subtiel en elegant. Aangezien die geen grafische of glanzende elementen bevat, hoef je niet bang te zijn om te overdrijven. Afhankelijk van de kleuren die je kiest, kun je daarna een lichtere of meer uitgesproken ombré maken. Dat kun je heel gemakkelijk zelf thuis doen. Met een make-upsponsje laat je de twee kleuren samensmelten. Daarna breng je een top coat aan om je nail art te fixeren en te beschermen."