Waarom is de huid reinigen zo belangrijk?

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Waarom is de huid reinigen zo belangrijk? © Bioderma

Als we het hebben over huidverzorging of als we onze kleine imperfecties willen behandelen - zoals zwarte puntjes, kraaienpootjes, puistjes of droge zones - dan grijpen de meeste mensen meteen naar crèmes, hydraterende producten en peelings.

En dat zijn ook echt belangrijke factoren voor een mooie en gezonde huid. Maar we mogen geen stappen overslaan. Ons gezicht wassen, komt immers altijd op de eerste plaats. Wij vertellen je waarom.

Actieve hygiëne voor acnegevoelige huid

We vergeten het maar al te vaak en denken graag dat het minder belangrijk is. Toch is een schone huid essentieel om imperfecties te voorkomen. Bij een vette en acnegevoelige huid speelt hygiëne zelfs een nog grotere rol. Dit huidtype produceert immers veel meer talg en de huid wordt dikker. Hierdoor ontstaan vaak puistjes die voorkomen dat de talg normaal kan worden afgevoerd. Zo raken de poriën verstopt. Vaak denken we dat alleen tieners hier last van hebben, maar in werkelijkheid krijgt bijna 40% van de volwassenen ermee te maken. Bovendien is de psychologische impact van acneproblemen niet te onderschatten.

Daarom brengt het laboratorium Bioderma een innovatief concept op de cosmeticamarkt: actieve hygiëne, met onder andere een nieuw reinigingsproduct. De Sébium Gel moussant actif bevindt zich op de grens tussen een reinigings- en een verzorgingsproduct. Hij heeft een boostereffect en maakt het mogelijk om imperfecties rechtstreeks en diepgaand aan te pakken, en dat al vanaf het reinigen. Het product helpt de huidtextuur zichtbaar te verfijnen, je teint wordt gladder en gaat stralen en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Dit noemen we een keratolytische werking.

Doeltreffendheid en tolerantie

Ja, we weten het, een normale huid mag je niet dezelfde behandeling geven als een vette, acnegevoelige huid. Maar Sébium Gel Moussant Actif van Bioderma is speciaal ontwikkeld om imperfecties tegen te gaan zonder het huidevenwicht te verstoren of de huid te verzwakken. Het is het beste compromis tussen doeltreffendheid en tolerantie. Je gebruikt het 's ochtends en/of 's avonds, voor of na een keratolytische acnebehandeling. Laat de gel in je vochtige handen schuimen en breng hem zacht masserend op het gezicht aan. Daarna spoel je overvloedig en dep je - om irritatie te voorkomen - je gelaat voorzichtig droog met een zachte schone handdoek. Indien je dit wilt, kun je de gel gebruiken in combinatie met je normale crème of andere verzorgingsproducten.

De Sébium Gel moussant actif is een reinigingsproduct tegen imperfecties. Het maakt de poriën vrij en respecteert de huid. De efficiëntie van deze gel is bewezen: -17% zwarte puntjes en -32% puistjes. Met dit product wil Bioderma een frisse wind laten waaien door de verzorging van vette en acnegevoelige huid bij pubers en volwassenen. Dit gebeurt via een uiterst doeltreffende en tegelijk ongelofelijk milde reiniging. Een op vier vrouwen slaat deze stap nog al te vaak over. Daarom zegt Bioderma het luid en duidelijk: reinigen is verzorgen!

Je vindt de Sébium Gel moussant actif op bioderma.be.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Bioderma.
www.bioderma.be

Lees ook :
Is je haar beschadigd na de zomer? Ontdek botanical repair van Aveda
Dit is waarom je in de herfst andere skincare producten nodig hebt
MY WAY INTENSE by Giorgio Armani: Ontdek het nieuwe parfum