Is je haar beschadigd na de zomer? Ontdek botanical repair van Aveda

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Is je haar beschadigd na de zomer? Ontdek botanical repair van Aveda Aveda botanical repair

Na een zomer genieten van zon, zee en strand voel jij je misschien wel herboren maar heeft je haardos ongetwijfeld betere dagen gezien. Om je haar te herstellen na zomerschade kwam Aveda met botanical repair strengthening leave-in treatment op de proppen, een versterkende verzorging zonder spoelen die je haar in slechts één eenvoudige stap onmiddellijk herstelt.

Behalve een ultiem vakantiegevoel brengt de zomer ook zon, wind en vochtigheid met zich mee. Stuk voor stuk elementen die schadelijk kunnen zijn voor het haar. Zo kan je haar er na de zomermaanden dof uitzien en ruw of breekbaar aanvoelen. De puntjes kunnen verdunnen en bijgevolg gemakkelijker breken. De botanical repair strengthening leave-in treatment van Aveda is geschikt voor alle haartypes en -texturen en herstelt beschadigd haar. Door middel van een baanbrekende technologie, gestoeld op de kracht van planten, repareert het plantaardige verzorgingsproduct de drie lagen van je haar: van de cortex tot de haarschubben. Het resultaat? Je haar ziet er gezonder, zachter en glanzender uit. Het product is daarbij uiterst gemakkelijk in gebruik: je brengt het aan op vochtig haar vóór het stylen en spoelt het niet uit. Beauty fans wereldwijd zijn dan ook laaiend enthousiast over de nieuwe productlijn van Aveda. Het botanical repair-gamma viert in september zijn eerste verjaardag en sleepte ondertussen al meer dan 30 awards in de wacht.

Aveda botanical repair
Aveda botanical repair-collectie

Onze nieuwe haarroutine

Voor nóg betere haarherstellende resultaten, kan je de botanical repair strengthening leave-in treatment combineren met de overige producten van de botanical repair-collectie van Aveda: 

  1. Was je haar met de botanical repair strengthening shampoo.  Deze verwijdert overmatig talg, restjes haarproducten en vervuiling.
  2. Breng de botanical repair strengthening conditioner staan en laat even intrekken alvorens je het product weer uitspoelt. De conditioner verzorgt en ontklit je haar om breken te voorkomen. 
  3. Droog je haar af met een microvezelhanddoek in plaats van een ruwe katoenen handdoek om het niet verder te beschadigen. 
  4. Breng de botanical repair strengthening leave-in treatment aan en laat intrekken. 

Pro tip: gebruik één of twee keer per week het botanical repair strengthening masque. Dit herstelt het haar intensief en versterkt het direct. 

Clean beauty 

Naast doeltreffend, zijn de botanical repair-producten van Aveda ook nog eens clean. En daarmee passen ze perfect binnen de duurzame levensstijl waar we in 2021 massaal naar streven. De haarverzorgingsproducten bestaan immers voor 93% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn vrij van siliconen, parabenen, minerale oliën en synthetische geuren. De botanical repair-collectie is net als alle andere Aveda-producten volledig plantaardig, dierproefvrij en vervaardigd met 100% hernieuwbare wind-en/of zonne-energie. 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Aveda.
aveda.eu

Lees ook:

Aveda, het ethische merk met unieke resultaten

Microtrend: de enige manicure die je dit seizoen wilt

Gespot: met deze vitaminesupplementen haal je meer uit je dag