Eau Ginger: de verslavende nieuwe telg van Twilly d’Hermès

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Eau Ginger: de verslavende nieuwe telg van Twilly d’Hermès©Presse Hermès

Drieënhalf jaar na de lancering van Twilly d'Hermès en achttien maanden nadat Twilly d'Hermès Eau Poivrée het leven zag, wordt de sprankelende parfumfamilie van het Franse Maison de luxe uitgebreid met Twilly d'Hermès Eau Ginger. Net zoals zijn twee voorgangers, liet dit eau de parfum zich inspireren door jonge vrouwen van vandaag, creatieve en schalkse meiden die het niet altijd even nauw nemen met de regels.

Christine Nagel is sinds 1 januari 2016 parfumdirecteur en 'de Neus' van Hermès Parfums. Zij vertelt ons meer over deze nieuwe zomerse creatie.

Kun je ons iets vertellen over de aard van de Twilly-geuren? Welk verhaal schuilt erachter?

Net zoals zijn voorgangers is Twilly geïnspireerd op jonge vrouwen, moderne meiden die de regels af en toe naar hun hand durven te zetten, die creatief en onverschrokken zijn. Ze spelen graag met vuur... Ik heb ze bestudeerd, ik heb gekeken hoe ze leven, heb naar ze geluisterd, geprobeerd ze te begrijpen. Zo heb ik een ontegensprekelijke band ontdekt tussen de vrije geest van Hermès en die meisjes. Kijk maar naar wat ze met onze Hermès-sjaal doen en wat wij bij het Huis zelf met zijde durven. Het is diezelfde vrije geest!

Wat hebben de verschillende geuren van de Twilly-familie gemeen?

Ze zijn alle opgebouwd rond een trio. Voor Twilly Eau Ginger hebben we het principe van de drie materialen een nieuwe twist gegeven. Ze delen namelijk een gevoel van ondeugendheid, vrijpostigheid en fantasie. Met gulle en zinderende opnieuw samengestelde pioenroos, heldere en zoetige gember en krachtige en soepele ceder. Ik heb ze bewerkt, en losser en zachter gemaakt om ze een jeugdigere touch te geven.

Met welke creatieve uitdagingen krijg je te maken wanneer je nieuwe versies van een parfum ontwerpt?

Het is niet hetzelfde als een parfum uit het niets creëren, maar een bestaande geur verderzetten is net zo fascinerend. Paradoxaal genoeg is het misschien zelfs moeilijker om binnen een bestaande familie iets nieuws te creëren want je moet het karakter, de structuur en de verbeelding respecteren en tegelijk je eigen stempel zetten. Uiteraard hebben die creaties bepaalde punten gemeenschappelijk. De structuur is niet veranderd en verschilt dus niet. Ik vertrek vanuit die structuur, vanuitr hetzelfde ontwerpidee, maar ik werk het op een andere manier uit. Je kunt het een beetje vergelijken met het werk van een diamantair. Die kan een diamant op tal van verschillende manieren slijpen. Het is een beetje een beangstigende gedachte maar tegelijk is het ook extreem stimulerend. Ik ga heel onbezorgd te werk, waardoor ik all the way kan gaan. Voor mij is het elke keer weer een echte creatie.

Gember wordt eigenlijk vaker gebruikt als voedingsingrediënt. Hoe komt het dat je het hier voor een parfum hebt gekozen?

Als ik met een bepaald materiaal aan de slag ga, probeer ik graag de grenzen te verleggen. Ik was nog niet klaar met gember, ik wilde het heruitvinden in een nieuwe samenstelling. Zo ben ik erin geslaagd om het felle te behouden en tegelijk de textuur soepel genoeg te maken om er een andere invulling aan te geven. Het lijkt wel wat op het werk aan de Brides de Gala-sjaal, dat symbolische ontwerp van het huis Hermès, dat sinds 1957 tal van artistieke interpretaties heeft gekend.

Waar ligt de kracht van gember in de parfumeriewereld? 

Gember heeft een uitgesproken, bloemige vrouwelijkheid. Het is vrolijk, sprankelend, direct. Voor Twilly Eau Ginger is het licht zoutig, ik wilde tonen hoe delicaat en subtiel gember eigenlijk is, het soepeler maken, het een eigen, wat zoete kant, een nieuwe ronding geven.

Wat waren je grootste inspiratiebronnen bij het creëren van Eau Ginger? 

Twilly Water Ginger is het "pop"-aspect van Twilly. Het is een aspect dat ook eigen is aan Hermès zelf. Op geurvlak drukt Twilly Eau Ginger een zonnige, spetterende en levenslustige persoonlijkheid uit. Zijn lach werkt aanstekelijk, zijn vreugde laat de hele kamer oplichten. Hij gaat verder dan zijn oudere broers en heeft een onblusbare levenslust. Hij is als de kleinste van het gezin, zijn lach werkt ontwapenend, hij komt overal mee weg. Twilly Eau Ginger is transgressief, een soort bevrijdende uitnodiging om niets serieus te nemen, noch jezelf, noch het parfum.

Als Eau Ginger een moment uit het leven zou zijn, hoe zou je het dan omschrijven? 

Een uitbundige schaterlach, zonder enige twijfel.

 

Het parfum Twilly d'Hermès Eau Ginger heeft een kleurige verpakking, geïnspireerd op het nieuwe Astrologie-ontwerp en is gesublimeerd met een zijden strik rond de dop. ©Presse Hermès

LEES OOK

Fashion weeks: volg hier exclusief het Hermès defilé digitaal mee

Hermès komt met allereerste beautyproducten

Shopping: deze nieuwe parfums geuren al naar de lente