In de handtas van … Birgit De Jager

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van … Birgit De Jager

opening website

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Vintage freak en self made woman Birgit De Jager van LabelLOV gunt ons een kijkje in haar tas.

De naam LabelLOV doet vast en zeker een belletje rinkelen. LabelLOV is een Belgische online shop waar je luxueuze vintage kan scoren met een ongelofelijk uitgebreid aanbod aan prachtige handtassen. Birgit De Jager mocht dan ook absoluut niet ontbreken in deze rubriek. Sinds kort zet ze ook haar schouders onder een nieuw project, het zusje van LabelLOV: LabelCrush. Hier kan je online tweedehands spullen kopen van andere vintage liefhebbers. Wij gingen maar al te graag op de koffie bij deze guitige liefhebber van vintage in haar showroom.

Lees ook: "10 leuke online vintage shops"

_DSC6443

_DSC6507

_DSC6469

_DSC6486

1/

THE BAG

"Deze handtas van Cavalli heb ik gekocht in Parijs toen hij net uit was. Ik was er helemaal weg van toen ik hem zag staan in de vitrine. Een grappig, stoer exemplaar met een leuk rood accent dat je niet alle dagen tegenkomt. Ik zie dagelijks voor mijn job massa's it-bags passeren, dus voor mijn persoonlijke handtas mag het eens een minder bekend exemplaar zijn."

_DSC6425

_DSC6431

"Ik heb best wel wat handtassen (hoe kan het ook anders met zo'n webshop), maar ik denk niet dat ik er overdreven veel heb. Ik wissel regelmatig af tussen zowel nieuwe als oude modellen. Laat ons zeggen dat ik 90% van mijn tijd een vintage model draag, maar ik draag dus ook evengoed nieuwe tassen."

_DSC6437-Hersteld

2/

INVEST IN THE BEST

"Ik kan niet leven zonder deze lippenbalsem van Kiehl's en bijgevolg heb ik er tientallen - misschien zelfs meer - die overal rondslingeren: in mijn keuken, op de salontafel, op mijn nachtkastje, op mijn bureau, in mijn auto en dus ook in mijn handtas. Ik heb ook ontzettend veel last van droge handen, dus een goede handcrème is een must voor mij."

_DSC6421

"Dit is een klein staaltje van Voyage d'Hermès dat je kan refillen met een parfum: een praktisch zakformaat en dus heel handtas-vriendelijk. Verder heb je nog mijn portefeuille van Essentiel, mijn sleutels, mijn iphone, een klein blush doosje van Chanel en mijn zonnebril (The Row) en that's it!"

_DSC6418

_DSC6423

_DSC6415

3/

TIPS & TRICKS

"Ik probeer bewust mijn handtas niet té vol te proppen: enerzijds om mijn schouder of arm niet te veel te belasten en anderzijds uiteraard om zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm van mijn handtas te behouden. Ik krijg soms echt hele mooie vintage handtassen binnen maar het is zo'n zonde als ze zijn vervormd. Om een voorbeeld te noemen: als je Delvaux handtas uitpuilt van het gewicht en de hoeveelheid aan spullen, rekt de hendel helemaal uit en valt de handtas naar voor."

_DSC6465

"De beste tip die ik kan geven is om altijd, maar dan ook altijd (!) een dustbag te gebruiken en leg hem niet in een vochtige ruimte: niemand wil een muffe handtas die ruikt naar een kelder. Steek altijd papier in je handtas als je hem niet gebruikt, zo behoudt je mooi zijn vorm. Probeer ook opbergruimtes te vermijden waar er veel zonlicht binnenvalt, waardoor je handtas kan verkleuren."

"Je moet dus echt wel zorg dragen voor je handtassen, zeker als het gaat om oudere exemplaren: zo gaat de tas veel langer mee en des te meer heb je er veel langer geniet van!"

_DSC6476

_DSC6481

(Stagiaire Oona Smet)