MUSTHAVE MERK: duurzaam active- en loungewear label Stronger

Gepubliceerd op 22 maart 2021 door ELLE Partner
MUSTHAVE MERK: duurzaam active- en loungewear label Stronger

Zoals zoveel dingen die uit Zweden komen is ook dit übercoole activewear brand een absolute favoriet. Duurzaam, empowering en o zo mooi: wij zijn helemaal fan van Stronger.

We kunnen tegenwoordig geen genoeg krijgen van superzachte loungekledij en Instagram-waardige sportoutfits, geen wonder dus dat de collectie van Stronger hoog op ons verlanglijstje staat. Maar dit Scandinavische merk wil meer zijn dan zomaar een sportlabel. Met hun opvallende en kleurrijke stijl wil Stronger vrouwen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden, en dat door het stimuleren van een actieve levensstijl die zowel je lichaam als je geest sterker maakt. Want sterk zijn betekent voor het merk dat je je goed in je vel voelt en je helemaal je authentieke en prachtige zelf kan zijn. Als dat geen mooie boodschap is!

Vestimentaire motivatie

Stronger wil je een extra duwtje in de rug geven door de grens tussen je dagelijkse outfits en activewear te vervagen, want sportkledij die er mooi uitziet en aangenaam aanvoelt maakt work-outs nu eenmaal net dat tikkeltje leuker. Wij gaan alvast volledig akkoord, want zeg nu zelf, een oogverblindende outfit geeft je motivatie onmiddellijk een boost, waardoor je met plezier dat extra rondje rond het park loopt. Daarom ontwerpt Stronger items die zowel fashionable, functioneel en hebberigmakend leuk zijn.

Duurzame productie

Ook sustainability draagt dit label hoog in het vaandel. Zo streeft het merk ernaar om klimaatneutraal te worden en zet het volop in op een duurzame productie. Stronger compenseert bijvoorbeeld alle klantenleveringen en retours door te doneren aan een natuurproject dat zich inzet voor de Panamese wouden. Om hun impact op het milieu te verminderen beperken ze bovendien het gebruik van nieuwe stoffen en gebruiken ze meer gerecycleerde materialen.

Van activewear tot loungekledij

Bij Stronger vindt iedere modeminnende vrouw gegarandeerd haar gading, en niet alleen voor sportkleren, ook beach- en loungewear maken deel uit van de uitgebreide collectie. Wat onmiddellijk opvalt zijn de kenmerkende met de hand getekende prints zoals on trend dierenmotieven in vrolijke kleurtjes en en exotische blad- en bloemenprints, die de leggings, crop tops en sportbeha’s sieren. Daarnaast is er een heerlijk zittende loungewearlijn in prachtige neutrals en nudes die poëtische namen kregen zoals Embrace Nostalgia en Rainy Day. Om bij weg te dromen… Zelf zijn we helemaal weg van de coole cropped hoodies en gemakkelijk zittende, geribbelde broeken met hoge taille.

Beroemde fans

Met zo’n leuke collectie en mooie waarden mag het dan ook niet verbazen dat het Zweedse label ondertussen een grote fanbase heeft verzameld. Ook tal van Instagram-celebs uit binnen- en buitenland zoals Angela (@angelastolemyname), Julie Vermeire (@julievermeire), Monica Geuze (@monicageuze) en Dee van der Zeeuw( @dee) maken deel uit van de steeds groter wordende Stronger-community.

Extra leuk nieuws: Voor alle ELLE-lezeressen heeft Stronger nog een fantastisch cadeautje in petto. Met de code STRONGER2021 krijg je 20% korting op alle items die verkrijgbaar zijn op strongerlabel.com (behalve sales). Zo koop je die prachtige nieuwe yoga-leggings of stoere hoodie aan een zacht prijsje!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Stronger.

Strongerlabel.com

Lees ook:

Hotspot: Arte Antwerp strijkt neer in Brussel

We love: Levi's en Ganni lanceren tweede duurzame collectie

Upcycling and duurzaamheid: de collectie circular van Natan